Kakva je budućnost nauke u Srbiji?

Vodeći naučnici i predstavnici svih instituta i univerziteta okupiće se u četvrtak, 17. aprila, kako bi diskutovali o budućnosti nauke u našoj zemlji.

Život

Izvor: N. B.

Sreda, 16.04.2014.

22:39

Default images

Centar za promociju nauke biće domaćin javne diskusije „Budućnost nauke u Srbiji“, koja se održava u četvrtak, 17. aprila, u 15 časova, u prostoru Naučnog kluba CPN-a, na inicijativu Instituta za fiziku u Beogradu. Diskusiji će prisustvovati predstavnici svih vodećih naučnih ustanova u Srbiji. Posmatrane u širem društvenom okviru, reforme naučnog sektora mogu biti presudne za ekonomski i društveni oporavak Srbije. Na Institutu za fiziku zato smatraju da je od ključnog značaja da se pokrene javna diskusija o budućoj strategiji naučnog i tehnološkog razvoja, koja bi naučnicima pružila mogućnost da daju stručne predloge, a donosiocima odluka olakšala pregled stanja u oblasti nauke i tehnologije kod nas.

Predstavnici Instituta će naučnicima izložiti Prilog za platformu naučno-tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao osnovu za dijalog, sa idejom da sami naučnici dođu do konstruktivnog konsenzusa o budućem razvoju ovog sektora. U diskusiji će učestvovati i predstavnici vodećih naučnih ustanova.

Učesnici:
  • akademik Nikola Hajdin, predsednik SANU
  • dr Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu
  • dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu
  • dr Aleksandar Belić, direktor Instituta za fiziku u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: