Igračke koje traju i do pola veka

Da li su vaše omiljene igračke iz detinjstva i danas dobro očuvane? Ako nisu, bar će vaša deca moći da sačuvaju svoje uspomene decenijama, zahvaljujući jednom Čačaninu.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

21:48

Default images

Tržište Srbije poslednjih godina preplavile su igračke sumnjivog kvaliteta, znatno lošije od onih kojima su se zanimali mnogi u danima svog ranog detinjstva. Međutim, jedan Bojan Kurtuma iz Čačka doskočio je masovnoj proizvodnji zanimacija za najmlađe, i ručno proizvodi drvene igračke, za koje daje garanciju od čak 50 godina.

Kurtuma je prošle godine počeo sa izradom slagalica od drveta u raznim oblicima, od dečjih igračaka do suvenira.

"Prva je bila rođendanski poklon, ljudi su želeli da dar bude jedinstven, neponovljiv i da ima veze sa vlasnikom“, priča on za Tanjug.

Bojanu je potrebno manje od dva sata da od drvene ploče u svojoj kućnoj radionici izreže slagalicu, a svi oblici su njegova zamisao, plod mašte veštog majstora, tako da su igrčke unikatne.

"Razlika između mojih i kineskih igračaka je u tome što su potonje skupe i traju svega tri meseca, dok se sa onima koje ja proizvodim deca mogu igrati i pola veka“, dodaje Kurtuma, koji je većinu svojih rukotvorina poklonio prijateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: