Najerotičnije poštanske marke do sada?

Tri nove marke koje je ove sedmice u prodaju pustila Finska pošta inspirisane su delima finskog umetnika Tauke Laksonena, poznatijeg kao Tom od Finske.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Utorak, 15.04.2014.

21:42

Default images

Na markama su crno-bele ilustracije mišićavih, brkatih muškaraca u kožnoj odeći i izazovnim pozama.

Objavljivanjem ovih crteža, Itela, finska poštanska služba, napravila je prilično hrabar potez, koji je već uzburkao javnost i izazvao žučne rasprave na društvenim mrežama između onih koji podržavaju takvu odluku i onih koji je osuđuju.

Zvaničnici Itele navode da odluka o puštanju u opticaj kontroverznih maraka nije olako uzeta. "Ali mi smo želeli da živimo u 2014", kazao je direktor finske pošte Marku Pentinen u izjavi za list Helsingin sanomat.

Tauko Laksonen (1920-1971) najpoznatiji je po stilizovanim homoerotskim crtežima i uticaju na homoseksualnu kulturu druge polovine 20. veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: