Misteriozna lopta iz svemira zbunila sve

Stručnjaci su zbunejni misterioznom loptom iz svemira koja je pala u Namibiji, a o svemu su obavešteni NASA I Evropska svemirska agencija.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

13:13

Default images

Misteriozna lopta koja izgleda kao da je ispala iz filma naučne fantastike pronađena je u severnoj Namibiji pre mesec dana, ali je tek sada objavljena u javnosti. Neobičan metalni predmet zbunio je policiju i čini se da niko ne može da objasni kako se tu stvorio.

Predmet je težak gotovo šest kilograma i širok je 35 centimetara, hrapave je površine, a izgleda kao da su mu dve polovine zavarene. Svojim padom misteriozna lopta stvorila je krater dubok 30 centimetara i četiri metra širok, dok se ona odbila 20-ak metara dalje.

Naravno, pronalazak ovakvih nepoznatih predmeta uvek sa sobom donosi razna nagađanja pa su tako mnogi ovo otkriće proglasili dokazom da nam vanzemaljci šalju poruku. Drugi, pak, smatraju kako je neobičan predmet samo komadić svemirskog broda ili deo aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: