Da li postoji savršen penis?

Sudeći po brojnim istraživanjima, odgovor na ovo pitanje bio bi „ne“. Najnovija saznanja pokazuju da je značajan deo muške populacije na svojoj koži osetio barem jedan od brojnih problema koje erektilna disfunkcija sa sobom nosi.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2010.

14:19

Default images

Više od 4.500 muškaraca učestvovalo je u anketi koju je sproveo magazin „Mens Health“, zaključak – tokom samo jednog meseca više muškaraca patilo je nekog vida erektilne disfunkcije nego od kašlja ili recimo gripa.

Niste sami

68 odsto muškaraca izjavilo je da su imali problema sa preranom ejakulacijom

47 odsto želelo bi da je u stanju da produži seksualni odnos za deset minuta

19 odsto suočilo se sa problemom postizanja ili održavanja konstantne erekcije

31 odsto ima probleme sa erekcijom kada su pod uticajem alkohola

Kada su u pitanju osobe koje su doživele preranu ejakulaciju, ovo je normalna pojava za 22 odsto njih i to im se dešava skoro svaki drugi put, dok je jedan od deset muškaraca ovaj problem imao samo jednom u životu.

Skoro petina svih ispitanih muškaraca izjavila je da je usled straha od prerane ejakulacije izbeglo stupanje u seksualni odnos.

Oko 152 miliona muškaraca širom planete pati od problema erektilne disfunkcije, a svaki četvrti stariji od 40 godina barem jednom u životu imao je priliku da se susretne sa ovim problemom.

Prema istraživanju ''Seks i moderan muškarac'', seks ima veliki značaj za muškarce svih životnih doba, pri čemu čak 89 odsto muškaraca smatra da je seks važan deo njihovog života.

Uprkos ranijim predrasudama, istraživanje je takođe pokazalo da je muškarcima starijim od 40 godina seks podjednako važan kao i onima koji su mlađi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: