Frizura "vrhovnog vođe" nije za šalu

Vlasnik jednog frizerskog salona u Londonu pomislio je da će njegova šaljiva reklama namamiti klijente, ali je umesto toga na sebe navukao gnev predstavnika ambasade Severne Koreje.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

20:00

Default images

Nakon vesti da je u Severnoj Koreji svim muškarcima naređeno da se šišaju kao lider te države, frizer Mo Nabah došao je na ideju da u izlog svoje radnje stavi poster sa likom Kim Džon-una ispod kojeg je pisalo: "Imate lošu frizuru? 15 odsto popusta za sve muške frizure tokom aprila".

Samo nekoliko dana kasnije, u salon su mu došla dva predstavnika severnokorejske ambasade, udaljene svega desetak minuta hoda od njegove radnje. Agenti su fotografisali izlog, a zatim zahtevali od Nabaha da ukloni poster.

"Tražili su da skinem poster jer time pokazujem nepoštovanje prema vrhovnom vođi njihove zemlje", izjavio je frizer za Dejli mejl.

"Ja sam im odbrusio da je ovo Engleska, a ne Severna Koreja i kazao im da sebi nađu advokate", dodao je on.

Plašeći se za svoj lokal, Nabah je ipak, za svaki slučaj, sklonio poster i slučaj prijavio policiji.

"Uklonili smo poster, ali su neke mušterije insistirale da ga vratimo jer mi živimo u demokratiji", ispričao je vlasnik salona, navodeći da je njegova reklama, u međuvremenu, postala prava turistička atrakcija.

Vest o obavezi nošenja Kim Džong-unove frizure, objavljene prošlog meseca, kasnije je demantovana, premda su južnokorejski mediji pisali da je odluka izazvala veliko nezadovoljstvo u Severnoj Koreji gde su dotad muškarci mogli da biraju između deset frizura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: