Punjene palačinke
250 grama brašna, 500 grama spanaća, 150 grama kačkavalja, 100 grama šunke, 100 grama putera, 0,5 litra mleka, 2 jajeta, ulje, 1 dl pavlake, 1 morsko orašče, biber i so
Sreda, 20.06.2012.
09:00
Punjene palacinke Priprema Varjacom dobro umutiti brasno, jaja, soljicu ulja, mleko i malo soli, pa ostaviti da odstoji. Spanac obariti u slanoj vodi, ocediti, sitno iseckati, posoliti i proprziti na dve kasike putera. Pobiberiti, nastrugati 50 grama kackavalja i morsko orasce, dodati sitno iseckanu sunku i sve izmesati. Ispeci palacinke od odstajalog testa, na svaku staviti po kasiku nadeva, zaviti u rolnu i slagati u vatrostalni sud. Preliti sa dve kasike kisele pavlake, posuti preostalim struganim kackavaljem, a odozgo staviti nekoliko komadica putera. Zapeci na srednjoj temperaturi. Za jos recepata posetite www.kuvajsam.com suzettesuzette/filckr 250 grama brasna, 500 grama spanaca, 150 grama kackavalja, 100 grama sunke, 100 grama putera, 0,5 litra mleka, 2 jajeta, ulje, 1 dl pavlake, 1 morsko orasce, biber i so 250 grama brasna, 500 grama spanaca, 150 grama kackavalja, 100 grama sunke, 100 grama putera, 0,5 litra mleka, 2 jajeta, ulje, 1 dl pavlake, 1 morsko orasce, biber i so
Priprema
Varjačom dobro umutiti brašno, jaja, šoljicu ulja, mleko i malo soli, pa ostaviti da odstoji. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti, sitno iseckati, posoliti i propržiti na dve kašike putera.
Pobiberiti, nastrugati 50 grama kačkavalja i morsko orašče, dodati sitno iseckanu šunku i sve izmešati. Ispeći palačinke od odstajalog testa, na svaku staviti po kašiku nadeva, zaviti u rolnu i slagati u vatrostalni sud.
Preliti sa dve kašike kisele pavlake, posuti preostalim struganim kačkavaljem, a odozgo staviti nekoliko komadića putera. Zapeći na srednjoj temperaturi.
Za još recepata posetite www.kuvajsam.com
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare