Recepti

Pita od spanaća

Sastojci: 500 grama kora za pitu, 400 grama spanaća, 250 grama sira, 4 jaja, 2 dl ulja, 2 dl kisele pavlake, kukuruzno brašno, so

Četvrtak, 21.06.2012.

10:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Pita od spanaca Priprema Poslagati u pripremljen pleh 3 kore za pitu, jednu na drugu. Svaku koru posuti uljem i s malo kukuruznog brasna, a zatim nadevom od pomesanog barenog i iseckanog spanaca, pavlake, sira, jaja i soli. Slagati tako da poslednji red cine kore. Peci u umereno zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvaditi i iseci na kocke. Zagrejati malo ulja i vode, pa ovim preliti pitu i vratiti u rernu da se zapece (10 minuta). Posluziti vruce. Za jos recepata posetite www.kuvajsam.com roolrool/flickr Sastojci: 500 grama kora za pitu, 400 grama spanaca, 250 grama sira, 4 jaja, 2 dl ulja, 2 dl kisele pavlake, kukuruzno brasno, so Sastojci: 500 grama kora za pitu, 400 grama spanaca, 250 grama sira, 4 jaja, 2 dl ulja, 2 dl kisele pavlake, kukuruzno brasno, so

Priprema

Poslagati u pripremljen pleh 3 kore za pitu, jednu na drugu. Svaku koru posuti uljem i s malo kukuruznog brašna, a zatim nadevom od pomešanog barenog i iseckanog spanaća, pavlake, sira, jaja i soli.

Slagati tako da poslednji red čine kore. Peći u umereno zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvaditi i iseći na kocke.

Zagrejati malo ulja i vode, pa ovim preliti pitu i vratiti u rernu da se zapeče (10 minuta). Poslužiti vruće.

Za još recepata posetite www.kuvajsam.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare