Recepti

Makaroni s kaparima i inćunima

Sjajan i upečatljiv, kralj mediteranske kuhinje, ali i često prisutan u mnogim receptima srpske gastronomske tradicije. Čvrstom i prilagodljivom pulpom lako se spaja s najrazličitijim sastojcima u raznim prilikama - od predjela, priloga ili glavnog jela. I svakom od njih daje neodoljivu aromu.

Foto: Alkemia
Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"

Utorak, 09.11.2010.

10:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Makaroni s kaparima i incunima Za 4 osobe potrebno je: 320 g duzih makarona, 500 g mini- paradajza, 100 g smedjih maslina, 2 kasike kapara, 4 fileta incuna u ulju, 1 cen belog luka, 1 vezica vlasca, 6 kasika maslinovog ulja, so i biber. Stavite testeninu da se kuva u dosta posoljene, kljucale vode. U medjuvremenu, oljustite i napola isecite beli luk, operite sav paradajz, iscepkajte incune i operite i iseckajte vlasac. Blago proprzite beli luk na par kasika ulja u dubljem i vecem tiganju, dodajte paradajz i przite ga, nezno mesajuci, oko 1 minut na jakoj vatri. Dodajte masline, kapare i incune, pa posolite, pobiberite po ukusu, zatim dodajte dobro ocedjenu testeninu i przite sve zajedno jos koji trenutak, mesajuci. Pospite vlascem i posluzite. Priprema: 10 minuta Kuvanje: 15 minuta Trosak: 517-1.010 din. 440 kcal po porciji Sjajan i upecatljiv, kralj mediteranske kuhinje, ali i cesto prisutan u mnogim receptima srpske gastronomske tradicije. Cvrstom i prilagodljivom pulpom lako se spaja s najrazlicitijim sastojcima u raznim prilikama - od predjela, priloga ili glavnog jela. I svakom od njih daje neodoljivu aromu. Foto: Alkemia Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe" Sjajan i upecatljiv, kralj mediteranske kuhinje, ali i cesto prisutan u mnogim receptima srpske gastronomske tradicije. Cvrstom i prilagodljivom pulpom lako se spaja s najrazlicitijim sastojcima u raznim prilikama - od predjela, priloga ili glavnog jela. I svakom od njih daje neodoljivu aromu.

Za 4 osobe potrebno je: 320 g dužih makarona, 500 g mini- paradajza, 100 g smeđih maslina, 2 kašike kapara, 4 fileta inćuna u ulju, 1 čen belog luka, 1 vezica vlašca, 6 kašika maslinovog ulja, so i biber.

Stavite testeninu da se kuva u dosta posoljene, ključale vode. U međuvremenu, oljuštite i napola isecite beli luk, operite sav paradajz, iscepkajte inćune i operite i iseckajte vlašac.

Blago propržite beli luk na par kašika ulja u dubljem i većem tiganju, dodajte paradajz i pržite ga, nežno mešajući, oko 1 minut na jakoj vatri.

Dodajte masline, kapare i inćune, pa posolite, pobiberite po ukusu, zatim dodajte dobro oceđenu testeninu i pržite sve zajedno još koji trenutak, mešajući. Pospite vlašcem i poslužite.

Priprema: 10 minuta
Kuvanje: 15 minuta
Trošak: 517-1.010 din.
440 kcal po porciji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare