Srbija u komitetu Evropskog fizičkog društva

Na skupštini Saveta Evropskog fizičkog društva održanoj u CERN-u, Ženeva, prof. dr Goran Djordjević izabran je za člana Izvršnog komiteta ove organizacije (Executive Committee of the European Physical Society).

Život

Izvor: N. Božiæ

Četvrtak, 12.04.2012.

21:43

Default images

Evropsko fizičko društvo sa sedištem na Univerzitetu Alzas, Miluz, Francuska, je jedno od najvećih i najbolje organizovanih stručnih udruženja u Evropi, koje cine 41 zemlja članica sa desetinama pridruženih institucija i oko 3000 indvidualnih članova.

Izbor prof. Djordjevića je značajno priznanje i za zajednicu fizičara u Srbiji i za region Balkana, posebno za Mrežu matematičke i teorijske fizike zemalja Jugoistočne Evrope (Southeastern European Network in Mathematical and Theoretical Physics, SEENET-MTP, www.seenet-mtp.info), sa sedištem u Nišu, čiji je osnivač i izvršni direktor od njenog osnivanja 2003. godine upravo prof. Djordjević.

Prof. Djordjević je izabran na upražnjeno mesto u Izvršnom odboru u konkurenciji predstavnika Finske i Slovačke. Izvršni odbor EPS čini predsednik i 10 članova i predstavlja najviši organ rukovodjenja i upravljanja Društvom izmedju godišnjih skupština. Mandat članova Izvršnog odbora je dvogodišnji, sa mogućnošću jednog reizbora. Ovo je prvi put da fizičar iz Srbije bude izabran u najuže rukovodstvo Evropskog fizičkog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: