Miki Manojlović: Stvaranje sopstvenih i tuđih šansi

Prvi ovogodišnji “Smart brekfast“ događaj, u organizaciji Američke privredne komore, sa proslavljenim dramskim umetnikom Predragom Mikijem Manojlovićem, protekao je u duhu razgovora o ličnoj hrabrosti, značaju prepoznavanja pravih šansi i društvenoj odgovornosti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2014.

15:31

Default images

Govoreći o svojim životnim i profesionalnim iskustvima, odnosu prema glumi i značaju kontinuiranog traganja, Miki je istakao važnost iskustvenog učenja kao jednog od ključnih preduslova napretka. Gluma je ozbiljna razmena iskustava. Od svakog naučiš ponešto, od onih najgorih mnogo, a od onih najvećih zaista mnogo, a i oni od vas. Od najgorih se uči na njihovim greškama, a velikima se samo možemo približiti.“

Prema njegovim rečima, kvalitet će uvek naći način da se manifestuje, a jedino upornost i posvećenost kreiranju novih izazova vode uspehu. “Vrlo je važna hrabrost da se proba, da se eksperimentiše i da se ne ide poznatim, već utabanim stazama.“
Ističući važnost timskog rada u postizanju rezultata, Miki Manojlović je ukazao na značaj postojanja snažne discipline, profesionalizma, pozitivne energije među članovima tima, a posebno se dotakao uloge lidera. Prema njegovom mišljenju, lider je neko ko ima sve ljudske i profesionalne kvalitete da tim vodi nenametljivo, da jasno definiše šta je cilj i svojim delovanjem da primer.

Pored bogate profesionalne karijere, Miki Manojlović već šest godina veoma uspešno realizuje društveno odgovorni projekat „Radionica integracije”, koji umetnički angažuje slepe, slabovide i osobe sa drugom vrstom invaliditeta. Osvrćući se na značaj ovakvih inicijativa, on je istakao zadatak društva da ukaže na ključne probleme marginalizovanih grupa, značaj rada na njihovom integrisanju u zajednicu iz koje su ponikli.. “Osetljivost na ovaj život ovde, koji je svuda oko nas je veoma važna. Pokušaj da se pomogne ovakvim pojedincima, ali i grupama je odgovornost svakog od nas”, naglasio je umetnik.
“Naš cilj nije da stvarnost predstavimo drugačijom nego što jeste, ali mi upravo razgovorom sa ljudima ko što je Miki Manojlović hoćemo da kažemo - jeste, tako je, ali postoji nešto što svako od nas može da učini”, zaključila je direktorka Američke privredne komore Maja Piščević. Američka privredna komora u Srbiji predstavlja više od 180 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija, koje su ukupno u Srbiji investirale četrnaest milijardi evra. Misija Američke privredne komore u Srbiji jeste da promoviše najbolja američka poslovna iskustva, vrednosti i odgovorno partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, koje vodi ka ekonomskom razvoju kroz trgovinu i investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: