Subota, 15.02.2014.

11:01

Tajna rakije od kruške kaluđerke

Izvor: Izvor: Gvozden Otaševiæ / Politika

Tajna rakije od kruške kaluðerke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

10 Komentari

Sortiraj po:

Trovach

pre 10 godina

Pre nekoliko godina moj tast je dosao na ideju da svaku krusku za rakiju ocistimo od semenki i otkinemo peteljku. Tada sam mislio da je to samo gubljenje vremena, ali smo, na srecu, tako uradili. Nisam nikad pio bolju rakiju. Naravno, nije na prodaju, a i sami je retko pijemo posto je nema puno.

dragce lafic

pre 10 godina

Ratko nam se rodio sa whiskijem izgleda..tudje bolje, proklestvo nase...pijem kajsiju, dunju, sljivu i ne zalim dati 10-15 eur ako su ok...

dragoon

pre 10 godina

Malt Viski koji na rafu košta 25e zapravo košta 2,5e u startu, za prvog posrednika. Ovo Vam možda zvuči kao fantastika, ali što se tiče uvoznih žestokih pića odnos je 10:1, cena u radnji:proizvođačka cena. Što se tiče domaćih rakija odnos je 3:1. Ako je rakija u rafu 2000 dinara, cena koju proizvođač daje prvom distributeru je oko 700 dinara. Bavim se proizvodnjom rakija, sarađujem sa distributerima, uvoznicima, ovo su realne brojke.

Rajka majka

pre 10 godina

@Ratko lupetash...Po toj logici, koliko kosta shaka zrnevlja da se napravi flasha single malt-ta..., a ista se prodaje po 30,40, 50 i vishe jurota....

Ratko

pre 10 godina

Jedan kg sljive je kostao prosle godine 6 do 10 dinara koliko ja znam. Sad se skupili da se dogovore kako da sljivovicu brlju prodaju po 25 evra za flasu 0.7 l. Skoro sam za te pare na aerodromu kupio singl malt viski 10 godina star.
Sve preko 5 evrica za sljivovicu je mnogo pa da je i od rajskih sljiva.

SCD

pre 10 godina

Neću da "reklamiram" ovde nikakav brend ali ne znam da li ste primetili u marketima, flaširana rakija koja se čuva u hrastovom buretu pa ima blagu bordo-crvenu boju od šljive, i ona od kruške u poslednje vreme koštaju isto koliko i Džek Deniels, a skuplje su od Finlandije i švedskog Absoluta... Verovatno je razl. komercializacija ili nzm šta, ali rakiju takvog kvaliteta moguće je poizvesti i u kućnoj radinosti za mnogo manje od 25 € po flaši, istog kvaliteta boljeg ukusa nego finsko-švedske vodke i sl. Problem je što EU propisi za destilovana tzv. čista pića poskupljuju nepotrebno proizvodnju a naši to koriste da enormno povećaju cenu istog.
Inače čisto da ne bude zabune od strane ovih eu-fila, destilacija u kućnoj radinosti rakije kod nas na selu nije u ništa lošijim uslovima nego kućna proizvodnja piva u Belgiji,Nemačkoj i Britaniji pogotovu za njihove tamne ejlove... Ne brinite se neće nam zabraniti da pečemo rakiju ako ikad uđemo u EU

SCD

pre 10 godina

Neću da "reklamiram" ovde nikakav brend ali ne znam da li ste primetili u marketima, flaširana rakija koja se čuva u hrastovom buretu pa ima blagu bordo-crvenu boju od šljive, i ona od kruške u poslednje vreme koštaju isto koliko i Džek Deniels, a skuplje su od Finlandije i švedskog Absoluta... Verovatno je razl. komercializacija ili nzm šta, ali rakiju takvog kvaliteta moguće je poizvesti i u kućnoj radinosti za mnogo manje od 25 € po flaši, istog kvaliteta boljeg ukusa nego finsko-švedske vodke i sl. Problem je što EU propisi za destilovana tzv. čista pića poskupljuju nepotrebno proizvodnju a naši to koriste da enormno povećaju cenu istog.
Inače čisto da ne bude zabune od strane ovih eu-fila, destilacija u kućnoj radinosti rakije kod nas na selu nije u ništa lošijim uslovima nego kućna proizvodnja piva u Belgiji,Nemačkoj i Britaniji pogotovu za njihove tamne ejlove... Ne brinite se neće nam zabraniti da pečemo rakiju ako ikad uđemo u EU

dragce lafic

pre 10 godina

Ratko nam se rodio sa whiskijem izgleda..tudje bolje, proklestvo nase...pijem kajsiju, dunju, sljivu i ne zalim dati 10-15 eur ako su ok...

Rajka majka

pre 10 godina

@Ratko lupetash...Po toj logici, koliko kosta shaka zrnevlja da se napravi flasha single malt-ta..., a ista se prodaje po 30,40, 50 i vishe jurota....

Ratko

pre 10 godina

Jedan kg sljive je kostao prosle godine 6 do 10 dinara koliko ja znam. Sad se skupili da se dogovore kako da sljivovicu brlju prodaju po 25 evra za flasu 0.7 l. Skoro sam za te pare na aerodromu kupio singl malt viski 10 godina star.
Sve preko 5 evrica za sljivovicu je mnogo pa da je i od rajskih sljiva.

dragoon

pre 10 godina

Malt Viski koji na rafu košta 25e zapravo košta 2,5e u startu, za prvog posrednika. Ovo Vam možda zvuči kao fantastika, ali što se tiče uvoznih žestokih pića odnos je 10:1, cena u radnji:proizvođačka cena. Što se tiče domaćih rakija odnos je 3:1. Ako je rakija u rafu 2000 dinara, cena koju proizvođač daje prvom distributeru je oko 700 dinara. Bavim se proizvodnjom rakija, sarađujem sa distributerima, uvoznicima, ovo su realne brojke.

Trovach

pre 10 godina

Pre nekoliko godina moj tast je dosao na ideju da svaku krusku za rakiju ocistimo od semenki i otkinemo peteljku. Tada sam mislio da je to samo gubljenje vremena, ali smo, na srecu, tako uradili. Nisam nikad pio bolju rakiju. Naravno, nije na prodaju, a i sami je retko pijemo posto je nema puno.

Ratko

pre 10 godina

Jedan kg sljive je kostao prosle godine 6 do 10 dinara koliko ja znam. Sad se skupili da se dogovore kako da sljivovicu brlju prodaju po 25 evra za flasu 0.7 l. Skoro sam za te pare na aerodromu kupio singl malt viski 10 godina star.
Sve preko 5 evrica za sljivovicu je mnogo pa da je i od rajskih sljiva.

SCD

pre 10 godina

Neću da "reklamiram" ovde nikakav brend ali ne znam da li ste primetili u marketima, flaširana rakija koja se čuva u hrastovom buretu pa ima blagu bordo-crvenu boju od šljive, i ona od kruške u poslednje vreme koštaju isto koliko i Džek Deniels, a skuplje su od Finlandije i švedskog Absoluta... Verovatno je razl. komercializacija ili nzm šta, ali rakiju takvog kvaliteta moguće je poizvesti i u kućnoj radinosti za mnogo manje od 25 € po flaši, istog kvaliteta boljeg ukusa nego finsko-švedske vodke i sl. Problem je što EU propisi za destilovana tzv. čista pića poskupljuju nepotrebno proizvodnju a naši to koriste da enormno povećaju cenu istog.
Inače čisto da ne bude zabune od strane ovih eu-fila, destilacija u kućnoj radinosti rakije kod nas na selu nije u ništa lošijim uslovima nego kućna proizvodnja piva u Belgiji,Nemačkoj i Britaniji pogotovu za njihove tamne ejlove... Ne brinite se neće nam zabraniti da pečemo rakiju ako ikad uđemo u EU

Rajka majka

pre 10 godina

@Ratko lupetash...Po toj logici, koliko kosta shaka zrnevlja da se napravi flasha single malt-ta..., a ista se prodaje po 30,40, 50 i vishe jurota....

dragce lafic

pre 10 godina

Ratko nam se rodio sa whiskijem izgleda..tudje bolje, proklestvo nase...pijem kajsiju, dunju, sljivu i ne zalim dati 10-15 eur ako su ok...

dragoon

pre 10 godina

Malt Viski koji na rafu košta 25e zapravo košta 2,5e u startu, za prvog posrednika. Ovo Vam možda zvuči kao fantastika, ali što se tiče uvoznih žestokih pića odnos je 10:1, cena u radnji:proizvođačka cena. Što se tiče domaćih rakija odnos je 3:1. Ako je rakija u rafu 2000 dinara, cena koju proizvođač daje prvom distributeru je oko 700 dinara. Bavim se proizvodnjom rakija, sarađujem sa distributerima, uvoznicima, ovo su realne brojke.

Trovach

pre 10 godina

Pre nekoliko godina moj tast je dosao na ideju da svaku krusku za rakiju ocistimo od semenki i otkinemo peteljku. Tada sam mislio da je to samo gubljenje vremena, ali smo, na srecu, tako uradili. Nisam nikad pio bolju rakiju. Naravno, nije na prodaju, a i sami je retko pijemo posto je nema puno.