Recepti

Ovaj video vam može promeniti mišljenje o viršlama

Uz "jaja na oko" za doručak, u kifli sa senfom kao "hot dog" ili pečene na roštilju, viršle su mnogima omiljena "grešna" hrana.

Sreda, 19.03.2014.

18:16

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ali šta se u njima tačno nalazi i kako se one prave?

Discovery Channel je u jednoj od epizoda emisije "Kako se pravi" (How It's Made) predstavio kako nastaju viršle.

Slike koje se mogu videti u ovoj emisiji ni malo ne bude apetit, a opisuju kako se spajaju ostaci svinjetine, junetine i piletine, zajedno melju u neku vrstu pulpe, a zatim oblikuju u viršle kakve viđamo na trpezi.

Čak i u fazi proizvodnje, viršle su "brza hrana" – potrebno je samo 35 sekundi da se napravi ogroman broj viršli, a u jednoj smeni u fabrici proizvede se neverovatnih 2,5 miliona istih.

Pogledajte kako nastaju viršle:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.