Svakog minuta se pošalje 203 miliona mejlova

Teško je uopšte pojmiti ogromnu količinu informacija koja struji pored nas svakog minuta. Ipak, neke podatke moguće je izmeriti i dati sliku samo jednog online minuta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

08:32

Default images

Minuta u nekim trenucima izgleda veoma kratko, ali u slučaju interneta to je zastrašujuće dugo vreme u koje stane zaista mnogo toga.

Na Youtubeu se u tih 60 sekundi učita čak 72 sati novog video materijala, a u isto vreme se poslalo i 204 miliona e-mail poruka.

Koristite li društvene mreže, teško je dobiti stvarni utisak ogromne količine podataka koja struji između korisnika. Tako će se objaviti 277.000 tvitova, a na Instagramu će u tom minutu korisnici podeliti 216.000 fotografija. Da, verovatno će velika većina biti selfiji i fotografije hrane...

Ipak, internet je ogroman i teško je u samo jednoj ilustraciji, kakvu prenosi Mashable, preneti šta sve 2,4 milijarde korisnika u tom minutu urade.

Grafika: Domo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: