iPhone korisnici predstavljaju trećinu prelazaka na Galaxy S5

Dobar indikator u vezi sa uspešnošću nekog uređaja predstavlja i broj korisnika koji su odlučili da sa svog brenda pređu na njega, poput prelaska sa Motorole na HTC ili sa Apple uređaja na Samsungov.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 22.04.2014.

15:25

Default images

Ukoliko merimo uspešnost nekog uređaja po ovim parametrima, rani izveštaji govore da je Samsung Galaxy S5 pravi hit.

Sudeći po specijalizovanom sajtu ComparyMyMobile, skoro 38 odsto prelazaka na Galaxy S5 došlo je od vlasnika iPhoena. Već je poznato da S5 beleži dobru početnu prodaju, ali privlačenje tolikog broja Apple korisnika je uspeh sam po sebi.

Sajt je primetio porast od 210 odsto u zameni iPhonea 4S i 184 odsto u zameni iPhonea 5S, ukazujući na to da su oni najviše menjani za S5.

S obzirom na to da je 4S na tržištu već dve godine, u pitanju su najverovatnije korisnici koji su obnavljali svoj ugovor i tražili novi smartfon. Međutim, broj korisnika koji su sa iPhonea 5S prešli na Galaxy S5 je prilično iznenađujuć.

Ove brojke ipak ostavljaju prostor za grešku s obzirom da nisu uračunate osobe koje su kupile Galaxy S5 bez zamene uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: