Mikser raspisuje konkurs za dizajnere i gejmere

Kulturna organizacija Mikser i neformalna organizacija Level Up raspisali su poziv za učešće na međunarodnom konkursu Virtuelni balkan 2014: Ostvariva utopija, koji je otvoren do 15. maja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

12:24

Default images

Mikser je pokrenuo platformu za razvijanje i dizajn video igara posvećenu identifikaciji, promovisanju i razvijanju kreativnih potencijala Balkana u oblasti gejminga i digitalne umetnosti.

Slogan za Virtuelni Balkan 2014 je "Ostvariva utopija" i poziva sve koji žele da učestvuju da ispitaju koji simboli određuju današnje društvo, kako bi oni izgledali u nekoj drugoj dimeziji, da li je slika našeg društva samo kopija ideje koja više ne postoji i kako bi izgledala ta ideja da može da se ostvari u svetu virtuelnih igara.

Konkurs ohrabruje kreatore video igara, ne samo da stvore svoj virtuleni svet, već i da kritikuju, zauzmu stav, naprave parodiju stvarnosti, i prikažu svoje viđenje života na interaktivan i angažovan način. Konkurs je otvoren od 15. aprila do 15. maja, a rezultati će biti objavljeni do 25. maja 2014. godine.

Slogan Virtuelnog Balkana 2014, “Ostvariva utopija”, obuhvata širok spektar tema: od maštovitog kompleksnog sveta avanture do malih, ali složenih zadatka rešavanja zagonetki. Igrica može biti kreirana u bilo kojoj željenoj kategoriji (to može biti strategija, akcija, avantura, arkada, slagalica, FPS, RPG, simulacija, Stealth game, survival horror, itd).

Žiri će ocenjivati radove na osnovu različitih kriterijuma: po jačini izraza, tj. priče koja vodi igru, po poruci koju šalje, po edukativnim elementima koje poseduje (pitanja koja postavlja, kreativni zadaci, zagonetke, itd) i vizuelnom dojmu koji ostavlja.

Žiri koji čine Rami Ismail (dizajner video igara, Holandija), Kris Priestman (novinar u oblasti gejminga, Velika Britanija), Vladan Joler (direktor Share fondacije, Velika Britanija) i Miljana Jovović (direktor Centra za obuku CRATER VFKS, Srbija), objaviće rezultate konkursa do 25. maja 2014. godine.

Video igre koje će odabrati žiri biće prikazane u okviru Mikser festivala (3–8. jun 2014) u Beogradu, i biće dostupne za posetioce festivala za testiranje i igranje.

Pobednici konkursa će biti proglašeni poslednjeg dana festivala, kada će im biti dodeljena i posebna priznanja.

Kandidati će moći da se prijave za učešće na konkursu popunjavanjem Virtuelni Balkan onlajn formulara. Aplikacije se mogu poslati do 15. maja 2014. u 23:59h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: