Drugi WebDan održan u Boru

Druga, dvodnevna WebDan konferencija o Internet preduzetništvu održana je ovog vikenda u Boru s ciljem da podstakne mlade ljude da iskoriste poslovne mogućnosti na globalnoj mreži, razviju poslovanje i ostvare zaradu.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.04.2014.

14:28

Default images

Učesnici konferencije ocenili su da su za uspešno Internet poslovanje neophodni znanje i svakodnevna edukacija, kvalitet, kao i ljubav prema poslu i dobra volja.

Istraživanja pokazuju da su tokom prošle godine u IT sektoru najbolje bili plaćeni internet programeri za mobilne aplikacije, a medju atraktivnim zanimanjima su i veb dizajneri, takozvani klaud (cloud) servis specijalisti i drugi.

Organizator WebDana Miloš Petrović rekao je da je konferencija okupila oko 350 učesnika - srednjoškolce i studente, ali i ljude koji se profesionalno bave internetom, mahom iz Bora, ali i ostalih gradova Srbije.

Tu je i 14 predavača, od kojih dvoje iz regiona Emanuel Blagonjić iz Hrvatske i Andrijana Vešović iz Crne Gore.

"Naš cilj je da se mladi edukuju na polju veba, da ih usmerimo na pravi put, damo im ideje kako da krenu da se bave veb dizajnom, internet marketingom, veb programiranjem i sličnim IT oblastima koje su danas vrlo profitabilne i od kojih definitivno može da se živi", kaže Petrović.

WebDan je prvi put u Boru organizovan prošle godine, a imajući u vidu interesovanje mladih, organizatori planiraju još bolju organizaciju i još više gostiju za narednu godinu. Organizatori manifestacije su Agencija MWEB i Centar za kulturu opštine Bor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: