Samsung predstavio Galaxy S5 u Beogradu (FOTO)

U Beogradu je u sredu uveče u novom prostoru Jugoslovenske kinoteke predstavljen Samsungov smartfon Galaxy S5, čija prodaja počinje 11. aprila.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.03.2014.

22:11

Default images

Galaxy S5 je po dimenzijama veći od prethodnika S4, sa bržim mikroprocesorom, kamerom veće rezolucije zaštitom od neovlašćenog korišćenja ugradnjom skenera otiska prsta.

Direktni konkurent Appleovom iPhoneu 5S, ima super AMOLED displej dijagonale 5,1 inča, koji prikazuje sliku u Full HD rezoluciji (1920X1080 piksela po inču), a srce sistema je centralni procesor Snapdragon 801 (četiri Krait jezgra, sa radnim taktom od 2,5 gigaherca).
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Novi Samsung ima RAM memoriju od dva gigabajta (GB), a za skladištenje podataka predviđeno je 16 ili 32 GB, pri čemu je moguće proširenje memorijskog kapaciteta do 64 GB na mikroSD kartici i sve to pokreće litijum-jonska baterija kapaciteta od 2.800 mAh, što je dovoljno da odgledate jedan film u Full HD rezoluciji.

Za povezivanje sa drugim uređajima novi Samsung Galaxy S5 koristi wireless konekciju, LTE protokol, bluetooth, infracrveno povezivanje - pogodno za upravljanje novim plazma ili LED televizorima...
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Glavna kamera, koja se nalazi na poleđini mobilnog telefona, ima rezoluciju od 16 megapiksela i brži autofokus, štro je napredak u odnosu na prethodnika S4 koji ima 13 megapiskelnu kameru.

Operativni sistem je nova verzija Androida 4.4 KitKat u koji je ubačena nova verzija Samsungovg TouchWiza (manipulisanje aplikacijama didirom ekrana).

Novost u Samsungovom S5 je i to što je u svoj uređaj ugradio skener otisaka prstiju, sa željom da korisnicima pruži dodatnu sigurnost, a druga je prvi merač otkucaja srca ikada ugrađen u neki mobilni telefon.
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
.
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: