Ova mapa kaže: Android je za siromašne, iPhone za bogate

MapBox i Gnip su kreirali interaktivne karte koje na temelju tri milijarde poslatih poruka s aktiviranom geolokacijom na društvenoj mreži Twitter prikazuju i nešto neobično.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2014.

11:32

Default images

Dok su na primer bogatiji predeli gradova kao što je Njujork (Menhetn npr.) bili "prezasićeni" iPhone korisnicima, predgrađa su vrvela korisnicima različitih Android uređaja

Odmah po prezentaciji i analizi rezultata se kreirala tvrdnja da vlasništvo određenog uređaja pruža i uvid na imovinsko stanje korisnika - pa čak i predviđa naselje u kojem se korisnik nalazi. Sami rezultati prikazuju i jedan od razloga zašto se mnogi developeri i oglašivači više bave Appleovim proizvodom - vlasnici iPhonea troše mnogo više na aplikacije od Android korisnika.
Podseća se na to da, usprkos 80% tržišnog udela Androida, developeri zarađuju i dvostruko više na iOS platformi. Android vlasnici obično barataju uređajima koje su kupili kako bi zamenili svoj obični mobilni telefon, a ne zato da bi iskoristili sve mogućnosti svog uređaja. Mobilna kompanija "Flurry" je istražila stanje u oglašivačkom svetu i utvrdila da Android potrošač "vredi" tek četvrtinu onoga koliko vredi iPhone korisnik.

Kako bi i sami mogli da vidite rezultate na interaktivnim kartama sveta, dovoljno je otići na ovaj link i menjati kontrole. Ono što je uočljivo jeste da osim iOS i Android platformi druge tek ostaju mizerne tačkice na ovim mapama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: