Jovanović selektor U20 tima

Vlade Jovanović trebalo bi da postane novi selektor reprezentacije Srbije uzrasta do 20 godina, koju u julu očekuje Evropsko prvenstvo, prenosi Sport.

Izvor: AK

Subota, 18.05.2013.

12:34

Default images

Jovanović je bez angažmana od oktobra prošle godine kada je dobio otkaz u ukrajinskom Donjecku, a prethodno je bio trener Partizana, sa kojim je osvojio pet trofeja.

Srpski trener već ima iskustva sa mladim selekcijama srpske košarke, jer je sa juniorima bio šampion Evrope 2009. godine.

On će na mestu selektora U20 tima zameniti Aleksandra Džikića, koji je bio četvrti sa EP prošle godine u Sloveniji. Srbija će na EP u Estoniji () igrati u grupi A protiv Litvanije, Nemačke i Gruzije.

Pored Jovanovića, i ostale mlade selekcije dobiće nove selektore. Juniorski tim (U18) na EP u Letonji (18-28. jul) trebalo bi da vodi Aleksandar Bućan, koji je prošle godine bio pomoćnik selektoru U20 tim Aleksandru Džikiću na EP u Sloveniji, dok će Univerzitetsku selekciju da predvodi Oliver Popović.

Od ranije je poznato da će U19 reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Pragu (27. jun - 7. jul) voditi koordinator svih mlađih selekcija Dejan Mijatović.

Nije poznato samo ime trenera koji će selektirati kadetsku reprezentaciju (U16), koja će u avgustu učestvovati na EP u Ukrajini (8-18. avgust).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: