Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.03.2014.

17:32

Pobeda Dolgopolova, sjajan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Majamiju, pošto je poražen od Ukrajinca Aleksandera Dolgopolova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lajović je u meču trećeg kola poražen sa 3:6, 6:0, 7:6 (7:5), posle tačno dva sata igre.

Dolgopolov će u osmini finala igrati sa boljim iz susreta Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Eduara Rože-Vazelana iz Francuske.

Lajović je u glavni žreb Mastersa u Majamiju stigao kao 'laki luzer' i prikazao je odličnu igru, a utisak je da mu je malo falilo da se nađe među 16 najboljih. Posle sjajnog prvog seta, usledio je pad, a potom je u trećem setu diktirao tempo do prekida zbog kiše. Kada je meč nastavljen vodila se izjednačena borba, ali je srpskom teniseru greška linijskog sudije pokvarila koncentraciju, što je Dolgopolov iskoristio i slavio.

Tok meča:

Lajović je na samom startu meča osvojio gem bez izgubljenog poena, a Dolgopolov mu je uzvratio istom merom. Srpski teniser je ponovo imao poprilično siguran servis gem, da bi Dolgopolov napravio niz grešaka koje je Lajović iskoristio za prvi brejk na meču i vođstvo 3:1.

Drugi reket Srbije nastavio je niz do 4:1, pre nego što je Ukrajinac popravio servis, a potom su obojica osvajali svoje servis gemove, pa je Lajović u devetom gemu servirao za set. Srpski teniser je u ključnim trenucima odigrao pametno, izlazio je na mrežu i zadavao muke mnogo iskusnijem protivniku I osvojio je prvi set sa 6:3 posle 27 minuta igre.

U drugom setu Dolgopolov se probudio i to je rezultiralo njegovim brzim vođstvom sa 3:0. Lajović je tada već počeo da pravi greške, igrao je mnogo lošije nego u prvom setu, pa je Ukrajinac u četvrtom gemu stigao do novog brejka. Dolgopolov tu nije stao, već je nastavio pritisak na Lajovića i izborio izjednačenje u setovima sa 6:0.

Niz Dolgopolova Lajović je konačno prekinuo u prvom gemu trećeg seta, kada je iskoristio greške svog protivnika i došao do brejka. Ukrajinac je tada odigrao izuzetno loše, a gem je završio dvostrukom servis greškom. Usledio je niz Dolgopolova od tri gema zaredom za vođstvo 3:2, ali je srpski teniser bez izgubljenog poena izjednačio.

Lajović je nastavio u istom ritmu i u narednom gemu, pritiskao je Dolgopolova na servisu i uspeo da izbori novi brejk za 4:3, a potom ga i potvrdio. Ukrajinac je odservirao za ostanak u meču, da bi srpski teniser u desetom gemu dobio priliku da dođe do velikog trijumfa.

Međutim, u bitnim trenucima Dolgopolov je bio bolji i uspeo je da izjednači na 5:5, da bi baš u tom trenutku počela da pada kiša u Majamiju. Iako se činilo da bi meč brzo mogao da bude nastavljen, kiša se pojačala i sudija je poslao igrače u svlačionicu.

Posle sat vremena prekida, meč je nastavljen, a Ukrajinac je bez problema poveo sa 6:5, a Lajović je uzvratio, pa je treći set ušao u taj-brejk. Srpski teniser se odlično držao do 5:5, a tada mu je koncentraciju omela greška linijskog sudije.

Iako je loptica bila u terenu, sudija je dosudio aut, a pošto je Dolgopolov stao Lajović je ponovo servirao i praktično posle servisa stao, pa je Ukrajinac izborio meč loptu. Iskoristio ju je posle duge razmene udaraca, za trijumf posle dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu