Rafa: Analiza? Bio je bolji u svemu

Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković bio mnogo bolji od njega u finalu turnira u Majamiju i da je zato srpski teniser zaslužio trofej.

Izvor: SO

Nedelja, 30.03.2014.

23:55

Default images

“Držao sam se u prvih nekoliko gemova. Imao sam i brejk loptu, odigrao sam nekoliko poena u pravom intenzitetu. Ali ostatak duela lak je za analizu, bio je bolji od mene i to je to. Neke mečeve je teže razložiti, ovde to nije slučaj, pošto je bio bolji od mene u svemu. Čestitam mu, a ja ću da nastavim vredno da radim kako bih sledećeg puta igrao na veoma visokom nivou“, rekao je Nadal posle svog četvrtog poraza u finalima u Majamiju.

Nadal je istakao da se nije kretao tako dobro kao uobičajeno i dodao je:

“Imao sam osećaj da ima previše uspeha svakim udarcem, igrao je odlično, ali imao sam osećaj da ne mora da odigra baš odličan udarac kako bi stekao prednost u poenu. Za mene je najgore kada igram sa Novakom jer, generalno gledano, on ima bolji ritern od mene i bolji servis od mene, naročito na ovoj podlozi. Na istom nivou ili bolji od njega mogu da budem jedino kada se poeni razviju i kada igram visokom intenzitetom, kao na US openu ili u Montrealu. Sada nije bilo tako, i u razmenama je on imao prednost“.

Španac je kazao da nema nikakvih problema sa leđima, kao i da je veoma zadovoljan igrama u dosadašnjem toku sezone, pošto je prvi u ATP trci pred deo sezone na šljaci.

Potom je jedan od novinara postavio Nadalu originalno pitanje: Rafa, mnogo puta si rekao da voliš izazove, da li ti je drago što Novak postoji?

“Ne", rekao je Nadal uz širok osmeh, “Volim izazove, ali nisam glup“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: