Ponedeljak, 31.03.2014.

00:18

"Zbog Rafe i RF sam ovakav igrač"

Novak Đoković izjavio je da nijednog trenutka nije smeo sebi da dozvoli pad koncentracije u finalu sa Rafaelom Nadalom u Majamiju (6:3, 6:3).

Izvor: SO

"Zbog Rafe i RF sam ovakav igraè" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

NOLKICA

pre 10 godina

ISPRAVKA MOMENTUM JE LATINSKA REC KOJA SE ODNOSI NA BRZINU ILI MASA PUTA UBRZANJE, NE ZNAM NA STA JE NOLE TACNO MISLIO, ALI TO BI PRE TREBALO DA SE ODNOSI SA UBRZANJEM, MOZDA JE MISLIO NA AGRESIVNIJU IGU NA SRPSKOM, BRZI U NAPADU!

Paradox

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.
(profi lingvista, 31. mart 2014 12:25)

ХАХАХА
Ау, што сте маштовито-речити, благо нама с вама толико паметним иноваторима. А и образовани сте, види се то одмах. Само "тренутак", да вам објасним из "момента" шта је то моментум. Сад знате и хвала на слушању. И за крај један добронамеран савет. Тужите ваше учитеље да вам врате (н)овце, јер ви сте брука описмењени.

profi lingvista

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.

prava gupa plavusa

pre 10 godina

nis

Dragi gospodine,
Da li Vas cenjeni komentar označava i Vas stav da u životu ne radite ništa što vam ne donosi materijalnu korist? Da li to znači da ne čitate knjige, ne gledate filmove, ne slušate muziku, ne igrate se sa decom, ne družite se sa ljudima koji nemaju novca, ne šetate psa, ne držite devojku za ruku...? Ako sam vas ja dobro razumela( ne isključujem mogucnost da nisam)mogu samo da konstatujem da mi je drago što , u takvom poimanju stvarnosti, nisam usamljena.

Jasna

pre 10 godina

Zbog Rafe i Rodzera imas samo 6 GS, zato i ne mozes da ih smislis.
(bb, 31. mart 2014 05:32)


"SAMO" 6 GS? Neznam sta si ti uradio u svom zivotu, verovatno ne mnogo jer jedino gubitnici i kompleksasi mogu da ospore takav uspeh. Kad je neko toliko uspesan, planetarno poznat i postovan, uz to pametan, elokventan, duhovit, harizmatican...to bi trebalo da ti bude primer i podstrek uz svo postovanje. Svaka cast Novace za sve sto si do sada postigao. Sve i da ne osvojis vise ni jednu titulu ( a malo je verovatno) vec si medju teniskim legendama svih vremena.

pera

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)

cp6 IN

pre 10 godina

Tako je Dragane burazeru! Odgovorio si svima koji se pitaju kakve koristi imaju od njegovih pobeda... Ja radio danas nocnu i ispratio nasu legendu i mnogo mi je bilo lakse da pregrmim smornu nocnu... Zadovoljstvo rodjaci,zadovoljstvo i sreca!

dzeko

pre 10 godina

kad bi mi neko ponudio da izaberem da novak ima 20 osvojenih gs-a bez postojanja nadala u tenisu, ili ovoliko koliko ih ima a da je tu nadal, bez sekunde razmisljanja bih odgovorio da mora postojati nadal.taj Rodzer, ne umanjujem njegov kvalitet, nije imao konkurenciju.pojavio se rafa eto muke za rodzera , zatim i novak.jednostavno trebamo biti zahvalni sto imamo takvu privilegiju da gledamo njihove meceve ko god pobedio...

Dragan

pre 10 godina

Druze moj, savrseno me briga sto ova nasa zemlja nema koristi od toga, i delimicno si u pravu to sto pricas, ali da ti kazem da JA imam itekako koristi od svega...to zadovoljstvo i srecu koju osecam kada Novak pobedjuje, narocito svoje najvece rivale, to je ono od cega ja imam koristi! Kada nas vrhunski sportista pobedjuje i osvaja, za sve normalne ljude u ovoj zemlji treba da pricinjava zadovoljstvo, a na da se gleda kroz prizmu zavisti i materijalnog... Da se razumemo, ja enormno postujem i Rafu i Rodzera, fenomenalni teniseri, kao pasionirani sportista obozavam da ih gledam, vec zapisani u istoriji kao legende ovog sporta, ali da moje srce navija za drugog sem Novaka...pa to moja ljudska priroda ne dozvoljava! I tu lezi moja korist...da sam svim srcem uz njega, uz naseg Novaka Djokovica!!!

Oskar

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

Stvarnooooo ma nsta mi naprica. Nisam znao dok mi ti nisi rekao. Za tvoju informaciju to sve sto si rekao pada u vodu jer se na kraju samo racuna ATP konacna lista, gdje ce Nadal sa Barselonom steci prednost.
Ja samo kazem da bi Novak trebao da promijeni raspored i da bi trebao da igra vise malih turnira.

Goran

pre 10 godina

@nislija
Brate odmori vise sa tom politikom rec je o sportu. Zlatiborac prica o sportu. Kada taj isti Djokovic, dace bog da sto duze potraje, prestane sa tenisom i kad se u buducnosti bude pricalo o najboljim teniserima ikada, da spominjace se i Federer i Nadal ali boga mi i te kako i Nole sa sve Srbijom. Njihovo rivalstvo je mnogo vece nego sto su i jedni teniseri ikada imali pogotovo sto se danasnji tenis mnogo jace i dinamicnije igra nego ranije.
I zato kad se vratis u taj tvoj makro svet gledaj da samom sebi pomognes a ne da gledas kako ce ti drugi pomoci, a sport uzivaj, gledaj, postuj, divi se ovakvim sportistima i budi srecan sto imamo jednog ovakvog teniskog igraca jer garantujem ti necemo ga imati u skorije vreme.

Dimitroff

pre 10 godina

@nis sa stanovista nekog ko nema dodire sa nekim drugim zemljama, mozda I mozes da doneses takav zakljucak. Ali pre Novaka je prva asocijacija, kad nekom strancu kazes da si iz Srbije, bilo bombardovanje (crazy and evil Serbs) ... Dakle, ono sto su slusali na tv-u. Danas je, uglavnom, prva asocijacija Nole! E sad Vi razmislite da li kad pregovarate sa nekom firmom o nekom poslu ili slicnim stvarima, da li je isto ako o vama misli pozitivno ili negativno. Podjite od svoje okoline, da li cete pre primiti u kucu, ici kod nekoga u goste ili raditi sa nekim ko je kriminalac ili ko dolazi iz sampionske porodice. I sto je najbolje u svemu, Srbiju to kosta samo toliko da njemu I ostalim sportistima makar pokazemo zahvalnost!

c7-5

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.
(Oskar, 31. mart 2014 00:56)

Zato ce Novak duze da traje od Rafe i ne zaboravi..Rafa je godinu dana stariji.

Ivan

pre 10 godina

(Oskar, 31. mart 2014 00:56)
Pa nije on Roger pa da igra Hale.Posle onakvog ponasanja publike u Madridu prosle godine mozda ih Nole iskulira u fazonu zeza me desni primicac i posle ode u Rim gde ga Italijani obozavaju.

Priceless

pre 10 godina

Ali standing ovacije na tribinama posle meca i u Californiji i sad na Floridi! Znaci i njih je savladao. Ajde svi dole na kolena dok Srbin komanduje reketom.
Odoh sada da pogledam snimak da se ponovo nasladim.

Her Zivota

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goca, 31. mart 2014 01:08)


Ma sta kazes, jeste Djole je jedan manje bitan lik u svetskom tenisu, ne znam sta bi onim novinarima da mu postavljaju takva pitanja, samo u svemu ovome jedna stvar me buni, sta je tebe nateralo da u 01:08 sati u nedelju uvece komentarises izjavu jednog da tako kazem prosecnog tenisera ? A to pitanje novinara ''Da li ti je drago sto Novak postoji ? '', a Nadalov odgovor NE ! Sta mislis o tom pitanju ?

zlatiborac

pre 10 godina

Evo da pojasnim nekim ljudima koliko Djokovic znaci Srbiji. Najveci svetski i vodeci americki sportski kanal ESPN prenosio je tenis na svom glavnom kanalu - ESPN 1. U isto vreme u toku su bile utakmice NBA lige, trka Naskara, zavrsnica koledz kosarkaske lige (top 8), NHL-a. Ipak se ESPN odlucio za tenis. U toku meca pomenuli su barem 10 puta da je Novak iz Srbije i nekoliko puta prikazali srpsku zastavu. Izmedju gemova kada predstavljaju Novaka pored njega je uvek pogadjate-zastava Srbije.
Sutrasnja glavna stampa u Americi kao i informativni kanali imace u svojim sportskim rubrikama Novaka na naslovnoj strani. Tako je bilo kada je pobedio Federera u Kaliforniji, tako ce biti sada kada je pocistio Nadala u Majamiju. Usput, potrudice se da naglase da je Novak pogadjate - Srbin.
Tenis je individualni sport I sve zasluge za uspeh pripadaju samo Novaku. Ipak, zahvaljujuci njemu, Srbija dobija znacajan prostor I dobru reklamu u svim medijima sveta, narocito sada kada je sport na vrhuncu i kada se sve veci novac ulaze u promociju tenisa. Nezaboravite, teniski turniri se igraju i prate na svim kontinentima i u svim delovima sveta.
Prava je sreca i cudo sto je Novak upravo iz Srbije. Svaka cast Djokovicu za sve sto je do sada postigao u zivotu i nadajmo se da mu karijera potraje sto duze.

nis

pre 10 godina

@zlatiborac
I? Kakva korist za Srbiju od toga? Prikazala kamera zastavu? Neki komentator rekao da je Novak iz Srbije? Kako to pomaze Srbiji? Vole nas odjednom jel?
Jel ti vise volis Spaniju zato sto je Nadal iz Spanije i prikazuju spanske zastave na tenisu? A Svajcarsku zbog Federera? Jesi obozavao SAD zbog Samprasa i Agasija?
Koja je konkretna korist Srbije od tenisera? Svi neku korist pominju, a niko da kaze konkretne podatke, statistiku, poredjenja situacije pre pojave Novaka i situacije danas?
Jesmo politicki jaci ili slabiji? Ekonomski? Ko nas to voli u svetu? Oni sto pokusavaju sada da nam pripisu krivicu za I sv. rat? Ili oni koji su pokupili deo teritorije Srbije?
Koliko je naporna postala ta patetika kako imamo neku ogromnu korist od toga sto neki teniser nesto osvoji. Nemamo korist. To je jednostavno tako.
Nismo imali ni od kosarkasa, odbojkasa, fudbalera, pa nemamo ni od Novaka.

fortissimo

pre 10 godina

Novak igra u eri RF i RN. Njih zajedno imaju 30 GS turnira?? Slovima trideset!! Takve konkurente nije imao NIKO nikada! I pored toga, Novak je uspeo da 2. god. bude br.1 i obori ili izjednaci mnoge rekorde velikih igraca u istoriji tenisa! Ako dobije Rodzera, ceka ga Rafa i to vec godinama. Moje najvece zadovoljstvo je da ce mo sigurno, najmanje gledati jos 4 godine ova dva velika igraca i da ce oni osvajati i gubiti buduce turnire. Uspece po neko da se tu ugura ali retko od drugih igraca jer za poslednjih 5 god. to uspelo samo Delpotru i Stenu po jednom i prica je tu zavrsena. Za par godina prica ce ostati na Rafi i Novaku. Novak ce tek osvajati i GS turnire, to je neminovno, mnogo je iskusniji, ume da odigra rutinski ume da ubaci u petu kada treba. Jednostavno ..to je neminovnost. Ono sto je bitno je da Novak opet Rafi daje do znanja sta ga ceka u nastavku sezone jer ga je ovom pobedom dobio 3 puta za redom. Veliki su to uspesi koje Novak ostvaruje u tenisu. Za mnoge koji su na turu i medju prvih 10 nikada dostizni i to je cinjenica. Ko, ko je taj igrac koji ce moci da dobija i Rafu i Novaka?? Nema! Zato je Novak taj koji je dobijao i dobijace obojicu i zato je Novak tu gde jeste. Zato je Novak i rekao da je ovakav igrac postao zbog njih dvojice. Bravo majstore jer se radujem vasim buducim mecevima.

Ljubi te tata

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
(Goca, 31. mart 2014 01:08)

Goco sine, kasno je, aj na pajkanje.
Sutra ćeš da zakasniš na prvi čas.

VJ

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

ATP lista - gledaju se rezultati u prethodne 52 kalendarske nedelje.

I naravno, bravo za Novaka!
Kada je kročio na teren, videlo se da je odlučan i da se Nadal mnogo ne pita. Izašao je da pobedi i to je i uradio. Igra na visokom nivou od početka do kraja, greške svedene na minimum, koncentracija, smirenost... Nisam posumnjala ni jednog trenutka.

Goran S.

pre 10 godina

Novak i Nadal su mi vrlo zanimljive figure za analizu, jer pored toga sto su vanserijski sportisti, postali su i vanserijski ljudi.
Morali su i naucili su kontrolisati svoje emocije pa cak i u afektu u nekoj meri, sto je jako tesko ljudima koji se sobom ne bave previse. Naravno jedan od razloga svakako je taj sto im se svaka rec koju izgovore meri, ali ima jos jedan a to je njihova psiholoska igra, koja zaista koliko god nama izgledala nebitna za ono sto sledi na terenu ipak ima ne mali znacaj, pogotovu za njih dvojicu kojima i najmanja sitnica moze doneti prevagu jer toliko su dobri u onome sto rade da su razlike kvalitativno vrlo male u fizickom segmentu njihovih sposobnosti. U prilog tome ide i cinjenica da odrednice za eventualnu prednost nekog od njih dvojice nalaze u tome kakva je podloga, kolika je nadmorska visina, temperatura, vetar, pa i vlaznost vazduha.
Ali svakako nakon Noletove ovakve predstave veceras sve ove igracke analiticari mogu odloziti i uciniti ono sto je i sam Nadal ucinio, cestitati Novaku na fantasticnoj pobedi, jer kako je drugacije nazvati ako je izvojevana nad teniserom broj jedan i na tako lak nacin kao da je u pitanju prvo-drugo kolo turnira izmedju favorita i autsajdera.
Nakon ovakve Noletove pobede, na pamet mi pada svakako i mogucnost Noletove dominacije u nekom narednom periodu.

svetski, a nas!

pre 10 godina

"ako uspevam da ga pomeram po terenu"
Mislis VAMOS-TAMOS? :)

Ma bravo za mec i za sve iskrene odgovore. Veliki si covek i sportista Novace. Neizmerno mi je drago sto zivim u tvojoj eri, cesto si i bolji od ta dva super tenisera.

Oskar

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.

zlatiborac

pre 10 godina

Evo da pojasnim nekim ljudima koliko Djokovic znaci Srbiji. Najveci svetski i vodeci americki sportski kanal ESPN prenosio je tenis na svom glavnom kanalu - ESPN 1. U isto vreme u toku su bile utakmice NBA lige, trka Naskara, zavrsnica koledz kosarkaske lige (top 8), NHL-a. Ipak se ESPN odlucio za tenis. U toku meca pomenuli su barem 10 puta da je Novak iz Srbije i nekoliko puta prikazali srpsku zastavu. Izmedju gemova kada predstavljaju Novaka pored njega je uvek pogadjate-zastava Srbije.
Sutrasnja glavna stampa u Americi kao i informativni kanali imace u svojim sportskim rubrikama Novaka na naslovnoj strani. Tako je bilo kada je pobedio Federera u Kaliforniji, tako ce biti sada kada je pocistio Nadala u Majamiju. Usput, potrudice se da naglase da je Novak pogadjate - Srbin.
Tenis je individualni sport I sve zasluge za uspeh pripadaju samo Novaku. Ipak, zahvaljujuci njemu, Srbija dobija znacajan prostor I dobru reklamu u svim medijima sveta, narocito sada kada je sport na vrhuncu i kada se sve veci novac ulaze u promociju tenisa. Nezaboravite, teniski turniri se igraju i prate na svim kontinentima i u svim delovima sveta.
Prava je sreca i cudo sto je Novak upravo iz Srbije. Svaka cast Djokovicu za sve sto je do sada postigao u zivotu i nadajmo se da mu karijera potraje sto duze.

Dragan

pre 10 godina

Druze moj, savrseno me briga sto ova nasa zemlja nema koristi od toga, i delimicno si u pravu to sto pricas, ali da ti kazem da JA imam itekako koristi od svega...to zadovoljstvo i srecu koju osecam kada Novak pobedjuje, narocito svoje najvece rivale, to je ono od cega ja imam koristi! Kada nas vrhunski sportista pobedjuje i osvaja, za sve normalne ljude u ovoj zemlji treba da pricinjava zadovoljstvo, a na da se gleda kroz prizmu zavisti i materijalnog... Da se razumemo, ja enormno postujem i Rafu i Rodzera, fenomenalni teniseri, kao pasionirani sportista obozavam da ih gledam, vec zapisani u istoriji kao legende ovog sporta, ali da moje srce navija za drugog sem Novaka...pa to moja ljudska priroda ne dozvoljava! I tu lezi moja korist...da sam svim srcem uz njega, uz naseg Novaka Djokovica!!!

svetski, a nas!

pre 10 godina

"ako uspevam da ga pomeram po terenu"
Mislis VAMOS-TAMOS? :)

Ma bravo za mec i za sve iskrene odgovore. Veliki si covek i sportista Novace. Neizmerno mi je drago sto zivim u tvojoj eri, cesto si i bolji od ta dva super tenisera.

fortissimo

pre 10 godina

Novak igra u eri RF i RN. Njih zajedno imaju 30 GS turnira?? Slovima trideset!! Takve konkurente nije imao NIKO nikada! I pored toga, Novak je uspeo da 2. god. bude br.1 i obori ili izjednaci mnoge rekorde velikih igraca u istoriji tenisa! Ako dobije Rodzera, ceka ga Rafa i to vec godinama. Moje najvece zadovoljstvo je da ce mo sigurno, najmanje gledati jos 4 godine ova dva velika igraca i da ce oni osvajati i gubiti buduce turnire. Uspece po neko da se tu ugura ali retko od drugih igraca jer za poslednjih 5 god. to uspelo samo Delpotru i Stenu po jednom i prica je tu zavrsena. Za par godina prica ce ostati na Rafi i Novaku. Novak ce tek osvajati i GS turnire, to je neminovno, mnogo je iskusniji, ume da odigra rutinski ume da ubaci u petu kada treba. Jednostavno ..to je neminovnost. Ono sto je bitno je da Novak opet Rafi daje do znanja sta ga ceka u nastavku sezone jer ga je ovom pobedom dobio 3 puta za redom. Veliki su to uspesi koje Novak ostvaruje u tenisu. Za mnoge koji su na turu i medju prvih 10 nikada dostizni i to je cinjenica. Ko, ko je taj igrac koji ce moci da dobija i Rafu i Novaka?? Nema! Zato je Novak taj koji je dobijao i dobijace obojicu i zato je Novak tu gde jeste. Zato je Novak i rekao da je ovakav igrac postao zbog njih dvojice. Bravo majstore jer se radujem vasim buducim mecevima.

Ljubi te tata

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
(Goca, 31. mart 2014 01:08)

Goco sine, kasno je, aj na pajkanje.
Sutra ćeš da zakasniš na prvi čas.

dzeko

pre 10 godina

kad bi mi neko ponudio da izaberem da novak ima 20 osvojenih gs-a bez postojanja nadala u tenisu, ili ovoliko koliko ih ima a da je tu nadal, bez sekunde razmisljanja bih odgovorio da mora postojati nadal.taj Rodzer, ne umanjujem njegov kvalitet, nije imao konkurenciju.pojavio se rafa eto muke za rodzera , zatim i novak.jednostavno trebamo biti zahvalni sto imamo takvu privilegiju da gledamo njihove meceve ko god pobedio...

Ivan

pre 10 godina

(Oskar, 31. mart 2014 00:56)
Pa nije on Roger pa da igra Hale.Posle onakvog ponasanja publike u Madridu prosle godine mozda ih Nole iskulira u fazonu zeza me desni primicac i posle ode u Rim gde ga Italijani obozavaju.

Dimitroff

pre 10 godina

@nis sa stanovista nekog ko nema dodire sa nekim drugim zemljama, mozda I mozes da doneses takav zakljucak. Ali pre Novaka je prva asocijacija, kad nekom strancu kazes da si iz Srbije, bilo bombardovanje (crazy and evil Serbs) ... Dakle, ono sto su slusali na tv-u. Danas je, uglavnom, prva asocijacija Nole! E sad Vi razmislite da li kad pregovarate sa nekom firmom o nekom poslu ili slicnim stvarima, da li je isto ako o vama misli pozitivno ili negativno. Podjite od svoje okoline, da li cete pre primiti u kucu, ici kod nekoga u goste ili raditi sa nekim ko je kriminalac ili ko dolazi iz sampionske porodice. I sto je najbolje u svemu, Srbiju to kosta samo toliko da njemu I ostalim sportistima makar pokazemo zahvalnost!

Priceless

pre 10 godina

Ali standing ovacije na tribinama posle meca i u Californiji i sad na Floridi! Znaci i njih je savladao. Ajde svi dole na kolena dok Srbin komanduje reketom.
Odoh sada da pogledam snimak da se ponovo nasladim.

Goran

pre 10 godina

@nislija
Brate odmori vise sa tom politikom rec je o sportu. Zlatiborac prica o sportu. Kada taj isti Djokovic, dace bog da sto duze potraje, prestane sa tenisom i kad se u buducnosti bude pricalo o najboljim teniserima ikada, da spominjace se i Federer i Nadal ali boga mi i te kako i Nole sa sve Srbijom. Njihovo rivalstvo je mnogo vece nego sto su i jedni teniseri ikada imali pogotovo sto se danasnji tenis mnogo jace i dinamicnije igra nego ranije.
I zato kad se vratis u taj tvoj makro svet gledaj da samom sebi pomognes a ne da gledas kako ce ti drugi pomoci, a sport uzivaj, gledaj, postuj, divi se ovakvim sportistima i budi srecan sto imamo jednog ovakvog teniskog igraca jer garantujem ti necemo ga imati u skorije vreme.

c7-5

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.
(Oskar, 31. mart 2014 00:56)

Zato ce Novak duze da traje od Rafe i ne zaboravi..Rafa je godinu dana stariji.

Goran S.

pre 10 godina

Novak i Nadal su mi vrlo zanimljive figure za analizu, jer pored toga sto su vanserijski sportisti, postali su i vanserijski ljudi.
Morali su i naucili su kontrolisati svoje emocije pa cak i u afektu u nekoj meri, sto je jako tesko ljudima koji se sobom ne bave previse. Naravno jedan od razloga svakako je taj sto im se svaka rec koju izgovore meri, ali ima jos jedan a to je njihova psiholoska igra, koja zaista koliko god nama izgledala nebitna za ono sto sledi na terenu ipak ima ne mali znacaj, pogotovu za njih dvojicu kojima i najmanja sitnica moze doneti prevagu jer toliko su dobri u onome sto rade da su razlike kvalitativno vrlo male u fizickom segmentu njihovih sposobnosti. U prilog tome ide i cinjenica da odrednice za eventualnu prednost nekog od njih dvojice nalaze u tome kakva je podloga, kolika je nadmorska visina, temperatura, vetar, pa i vlaznost vazduha.
Ali svakako nakon Noletove ovakve predstave veceras sve ove igracke analiticari mogu odloziti i uciniti ono sto je i sam Nadal ucinio, cestitati Novaku na fantasticnoj pobedi, jer kako je drugacije nazvati ako je izvojevana nad teniserom broj jedan i na tako lak nacin kao da je u pitanju prvo-drugo kolo turnira izmedju favorita i autsajdera.
Nakon ovakve Noletove pobede, na pamet mi pada svakako i mogucnost Noletove dominacije u nekom narednom periodu.

Her Zivota

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goca, 31. mart 2014 01:08)


Ma sta kazes, jeste Djole je jedan manje bitan lik u svetskom tenisu, ne znam sta bi onim novinarima da mu postavljaju takva pitanja, samo u svemu ovome jedna stvar me buni, sta je tebe nateralo da u 01:08 sati u nedelju uvece komentarises izjavu jednog da tako kazem prosecnog tenisera ? A to pitanje novinara ''Da li ti je drago sto Novak postoji ? '', a Nadalov odgovor NE ! Sta mislis o tom pitanju ?

VJ

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

ATP lista - gledaju se rezultati u prethodne 52 kalendarske nedelje.

I naravno, bravo za Novaka!
Kada je kročio na teren, videlo se da je odlučan i da se Nadal mnogo ne pita. Izašao je da pobedi i to je i uradio. Igra na visokom nivou od početka do kraja, greške svedene na minimum, koncentracija, smirenost... Nisam posumnjala ni jednog trenutka.

Jasna

pre 10 godina

Zbog Rafe i Rodzera imas samo 6 GS, zato i ne mozes da ih smislis.
(bb, 31. mart 2014 05:32)


"SAMO" 6 GS? Neznam sta si ti uradio u svom zivotu, verovatno ne mnogo jer jedino gubitnici i kompleksasi mogu da ospore takav uspeh. Kad je neko toliko uspesan, planetarno poznat i postovan, uz to pametan, elokventan, duhovit, harizmatican...to bi trebalo da ti bude primer i podstrek uz svo postovanje. Svaka cast Novace za sve sto si do sada postigao. Sve i da ne osvojis vise ni jednu titulu ( a malo je verovatno) vec si medju teniskim legendama svih vremena.

cp6 IN

pre 10 godina

Tako je Dragane burazeru! Odgovorio si svima koji se pitaju kakve koristi imaju od njegovih pobeda... Ja radio danas nocnu i ispratio nasu legendu i mnogo mi je bilo lakse da pregrmim smornu nocnu... Zadovoljstvo rodjaci,zadovoljstvo i sreca!

nis

pre 10 godina

@zlatiborac
I? Kakva korist za Srbiju od toga? Prikazala kamera zastavu? Neki komentator rekao da je Novak iz Srbije? Kako to pomaze Srbiji? Vole nas odjednom jel?
Jel ti vise volis Spaniju zato sto je Nadal iz Spanije i prikazuju spanske zastave na tenisu? A Svajcarsku zbog Federera? Jesi obozavao SAD zbog Samprasa i Agasija?
Koja je konkretna korist Srbije od tenisera? Svi neku korist pominju, a niko da kaze konkretne podatke, statistiku, poredjenja situacije pre pojave Novaka i situacije danas?
Jesmo politicki jaci ili slabiji? Ekonomski? Ko nas to voli u svetu? Oni sto pokusavaju sada da nam pripisu krivicu za I sv. rat? Ili oni koji su pokupili deo teritorije Srbije?
Koliko je naporna postala ta patetika kako imamo neku ogromnu korist od toga sto neki teniser nesto osvoji. Nemamo korist. To je jednostavno tako.
Nismo imali ni od kosarkasa, odbojkasa, fudbalera, pa nemamo ni od Novaka.

prava gupa plavusa

pre 10 godina

nis

Dragi gospodine,
Da li Vas cenjeni komentar označava i Vas stav da u životu ne radite ništa što vam ne donosi materijalnu korist? Da li to znači da ne čitate knjige, ne gledate filmove, ne slušate muziku, ne igrate se sa decom, ne družite se sa ljudima koji nemaju novca, ne šetate psa, ne držite devojku za ruku...? Ako sam vas ja dobro razumela( ne isključujem mogucnost da nisam)mogu samo da konstatujem da mi je drago što , u takvom poimanju stvarnosti, nisam usamljena.

profi lingvista

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.

Oskar

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.

Oskar

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

Stvarnooooo ma nsta mi naprica. Nisam znao dok mi ti nisi rekao. Za tvoju informaciju to sve sto si rekao pada u vodu jer se na kraju samo racuna ATP konacna lista, gdje ce Nadal sa Barselonom steci prednost.
Ja samo kazem da bi Novak trebao da promijeni raspored i da bi trebao da igra vise malih turnira.

Paradox

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.
(profi lingvista, 31. mart 2014 12:25)

ХАХАХА
Ау, што сте маштовито-речити, благо нама с вама толико паметним иноваторима. А и образовани сте, види се то одмах. Само "тренутак", да вам објасним из "момента" шта је то моментум. Сад знате и хвала на слушању. И за крај један добронамеран савет. Тужите ваше учитеље да вам врате (н)овце, јер ви сте брука описмењени.

pera

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)

NOLKICA

pre 10 godina

ISPRAVKA MOMENTUM JE LATINSKA REC KOJA SE ODNOSI NA BRZINU ILI MASA PUTA UBRZANJE, NE ZNAM NA STA JE NOLE TACNO MISLIO, ALI TO BI PRE TREBALO DA SE ODNOSI SA UBRZANJEM, MOZDA JE MISLIO NA AGRESIVNIJU IGU NA SRPSKOM, BRZI U NAPADU!

nis

pre 10 godina

@zlatiborac
I? Kakva korist za Srbiju od toga? Prikazala kamera zastavu? Neki komentator rekao da je Novak iz Srbije? Kako to pomaze Srbiji? Vole nas odjednom jel?
Jel ti vise volis Spaniju zato sto je Nadal iz Spanije i prikazuju spanske zastave na tenisu? A Svajcarsku zbog Federera? Jesi obozavao SAD zbog Samprasa i Agasija?
Koja je konkretna korist Srbije od tenisera? Svi neku korist pominju, a niko da kaze konkretne podatke, statistiku, poredjenja situacije pre pojave Novaka i situacije danas?
Jesmo politicki jaci ili slabiji? Ekonomski? Ko nas to voli u svetu? Oni sto pokusavaju sada da nam pripisu krivicu za I sv. rat? Ili oni koji su pokupili deo teritorije Srbije?
Koliko je naporna postala ta patetika kako imamo neku ogromnu korist od toga sto neki teniser nesto osvoji. Nemamo korist. To je jednostavno tako.
Nismo imali ni od kosarkasa, odbojkasa, fudbalera, pa nemamo ni od Novaka.

Oskar

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.

Oskar

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

Stvarnooooo ma nsta mi naprica. Nisam znao dok mi ti nisi rekao. Za tvoju informaciju to sve sto si rekao pada u vodu jer se na kraju samo racuna ATP konacna lista, gdje ce Nadal sa Barselonom steci prednost.
Ja samo kazem da bi Novak trebao da promijeni raspored i da bi trebao da igra vise malih turnira.

pera

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)

zlatiborac

pre 10 godina

Evo da pojasnim nekim ljudima koliko Djokovic znaci Srbiji. Najveci svetski i vodeci americki sportski kanal ESPN prenosio je tenis na svom glavnom kanalu - ESPN 1. U isto vreme u toku su bile utakmice NBA lige, trka Naskara, zavrsnica koledz kosarkaske lige (top 8), NHL-a. Ipak se ESPN odlucio za tenis. U toku meca pomenuli su barem 10 puta da je Novak iz Srbije i nekoliko puta prikazali srpsku zastavu. Izmedju gemova kada predstavljaju Novaka pored njega je uvek pogadjate-zastava Srbije.
Sutrasnja glavna stampa u Americi kao i informativni kanali imace u svojim sportskim rubrikama Novaka na naslovnoj strani. Tako je bilo kada je pobedio Federera u Kaliforniji, tako ce biti sada kada je pocistio Nadala u Majamiju. Usput, potrudice se da naglase da je Novak pogadjate - Srbin.
Tenis je individualni sport I sve zasluge za uspeh pripadaju samo Novaku. Ipak, zahvaljujuci njemu, Srbija dobija znacajan prostor I dobru reklamu u svim medijima sveta, narocito sada kada je sport na vrhuncu i kada se sve veci novac ulaze u promociju tenisa. Nezaboravite, teniski turniri se igraju i prate na svim kontinentima i u svim delovima sveta.
Prava je sreca i cudo sto je Novak upravo iz Srbije. Svaka cast Djokovicu za sve sto je do sada postigao u zivotu i nadajmo se da mu karijera potraje sto duze.

c7-5

pre 10 godina

Samo se nemoj hvaliti Novace, sta god da je. Odigrace se u Monte karlu, ali sta god da tamo bude, Nadal ce vratiti tu prednost sa obzirom da igra u Barseloni a Novak ne ( iako mi stvarno nije jasno zasto ), ne igra turnir izmedju Monte Karla i Madrida. Dok je bio Beograd open tamo je igrao, sada nece nigdje. I zasto ne igra turnir prije Melburna i prije Dubaija stvarno sve to ne razumijem.
(Oskar, 31. mart 2014 00:56)

Zato ce Novak duze da traje od Rafe i ne zaboravi..Rafa je godinu dana stariji.

dzeko

pre 10 godina

kad bi mi neko ponudio da izaberem da novak ima 20 osvojenih gs-a bez postojanja nadala u tenisu, ili ovoliko koliko ih ima a da je tu nadal, bez sekunde razmisljanja bih odgovorio da mora postojati nadal.taj Rodzer, ne umanjujem njegov kvalitet, nije imao konkurenciju.pojavio se rafa eto muke za rodzera , zatim i novak.jednostavno trebamo biti zahvalni sto imamo takvu privilegiju da gledamo njihove meceve ko god pobedio...

Priceless

pre 10 godina

Ali standing ovacije na tribinama posle meca i u Californiji i sad na Floridi! Znaci i njih je savladao. Ajde svi dole na kolena dok Srbin komanduje reketom.
Odoh sada da pogledam snimak da se ponovo nasladim.

svetski, a nas!

pre 10 godina

"ako uspevam da ga pomeram po terenu"
Mislis VAMOS-TAMOS? :)

Ma bravo za mec i za sve iskrene odgovore. Veliki si covek i sportista Novace. Neizmerno mi je drago sto zivim u tvojoj eri, cesto si i bolji od ta dva super tenisera.

Her Zivota

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goca, 31. mart 2014 01:08)


Ma sta kazes, jeste Djole je jedan manje bitan lik u svetskom tenisu, ne znam sta bi onim novinarima da mu postavljaju takva pitanja, samo u svemu ovome jedna stvar me buni, sta je tebe nateralo da u 01:08 sati u nedelju uvece komentarises izjavu jednog da tako kazem prosecnog tenisera ? A to pitanje novinara ''Da li ti je drago sto Novak postoji ? '', a Nadalov odgovor NE ! Sta mislis o tom pitanju ?

Ivan

pre 10 godina

(Oskar, 31. mart 2014 00:56)
Pa nije on Roger pa da igra Hale.Posle onakvog ponasanja publike u Madridu prosle godine mozda ih Nole iskulira u fazonu zeza me desni primicac i posle ode u Rim gde ga Italijani obozavaju.

Ljubi te tata

pre 10 godina

Pa oni su klasa iznad njega, sta se on uopste poredi? Svasta...
(Goca, 31. mart 2014 01:08)

Goco sine, kasno je, aj na pajkanje.
Sutra ćeš da zakasniš na prvi čas.

Dragan

pre 10 godina

Druze moj, savrseno me briga sto ova nasa zemlja nema koristi od toga, i delimicno si u pravu to sto pricas, ali da ti kazem da JA imam itekako koristi od svega...to zadovoljstvo i srecu koju osecam kada Novak pobedjuje, narocito svoje najvece rivale, to je ono od cega ja imam koristi! Kada nas vrhunski sportista pobedjuje i osvaja, za sve normalne ljude u ovoj zemlji treba da pricinjava zadovoljstvo, a na da se gleda kroz prizmu zavisti i materijalnog... Da se razumemo, ja enormno postujem i Rafu i Rodzera, fenomenalni teniseri, kao pasionirani sportista obozavam da ih gledam, vec zapisani u istoriji kao legende ovog sporta, ali da moje srce navija za drugog sem Novaka...pa to moja ljudska priroda ne dozvoljava! I tu lezi moja korist...da sam svim srcem uz njega, uz naseg Novaka Djokovica!!!

Paradox

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.
(profi lingvista, 31. mart 2014 12:25)

ХАХАХА
Ау, што сте маштовито-речити, благо нама с вама толико паметним иноваторима. А и образовани сте, види се то одмах. Само "тренутак", да вам објасним из "момента" шта је то моментум. Сад знате и хвала на слушању. И за крај један добронамеран савет. Тужите ваше учитеље да вам врате (н)овце, јер ви сте брука описмењени.

Dimitroff

pre 10 godina

@nis sa stanovista nekog ko nema dodire sa nekim drugim zemljama, mozda I mozes da doneses takav zakljucak. Ali pre Novaka je prva asocijacija, kad nekom strancu kazes da si iz Srbije, bilo bombardovanje (crazy and evil Serbs) ... Dakle, ono sto su slusali na tv-u. Danas je, uglavnom, prva asocijacija Nole! E sad Vi razmislite da li kad pregovarate sa nekom firmom o nekom poslu ili slicnim stvarima, da li je isto ako o vama misli pozitivno ili negativno. Podjite od svoje okoline, da li cete pre primiti u kucu, ici kod nekoga u goste ili raditi sa nekim ko je kriminalac ili ko dolazi iz sampionske porodice. I sto je najbolje u svemu, Srbiju to kosta samo toliko da njemu I ostalim sportistima makar pokazemo zahvalnost!

Goran S.

pre 10 godina

Novak i Nadal su mi vrlo zanimljive figure za analizu, jer pored toga sto su vanserijski sportisti, postali su i vanserijski ljudi.
Morali su i naucili su kontrolisati svoje emocije pa cak i u afektu u nekoj meri, sto je jako tesko ljudima koji se sobom ne bave previse. Naravno jedan od razloga svakako je taj sto im se svaka rec koju izgovore meri, ali ima jos jedan a to je njihova psiholoska igra, koja zaista koliko god nama izgledala nebitna za ono sto sledi na terenu ipak ima ne mali znacaj, pogotovu za njih dvojicu kojima i najmanja sitnica moze doneti prevagu jer toliko su dobri u onome sto rade da su razlike kvalitativno vrlo male u fizickom segmentu njihovih sposobnosti. U prilog tome ide i cinjenica da odrednice za eventualnu prednost nekog od njih dvojice nalaze u tome kakva je podloga, kolika je nadmorska visina, temperatura, vetar, pa i vlaznost vazduha.
Ali svakako nakon Noletove ovakve predstave veceras sve ove igracke analiticari mogu odloziti i uciniti ono sto je i sam Nadal ucinio, cestitati Novaku na fantasticnoj pobedi, jer kako je drugacije nazvati ako je izvojevana nad teniserom broj jedan i na tako lak nacin kao da je u pitanju prvo-drugo kolo turnira izmedju favorita i autsajdera.
Nakon ovakve Noletove pobede, na pamet mi pada svakako i mogucnost Noletove dominacije u nekom narednom periodu.

Goran

pre 10 godina

@nislija
Brate odmori vise sa tom politikom rec je o sportu. Zlatiborac prica o sportu. Kada taj isti Djokovic, dace bog da sto duze potraje, prestane sa tenisom i kad se u buducnosti bude pricalo o najboljim teniserima ikada, da spominjace se i Federer i Nadal ali boga mi i te kako i Nole sa sve Srbijom. Njihovo rivalstvo je mnogo vece nego sto su i jedni teniseri ikada imali pogotovo sto se danasnji tenis mnogo jace i dinamicnije igra nego ranije.
I zato kad se vratis u taj tvoj makro svet gledaj da samom sebi pomognes a ne da gledas kako ce ti drugi pomoci, a sport uzivaj, gledaj, postuj, divi se ovakvim sportistima i budi srecan sto imamo jednog ovakvog teniskog igraca jer garantujem ti necemo ga imati u skorije vreme.

prava gupa plavusa

pre 10 godina

nis

Dragi gospodine,
Da li Vas cenjeni komentar označava i Vas stav da u životu ne radite ništa što vam ne donosi materijalnu korist? Da li to znači da ne čitate knjige, ne gledate filmove, ne slušate muziku, ne igrate se sa decom, ne družite se sa ljudima koji nemaju novca, ne šetate psa, ne držite devojku za ruku...? Ako sam vas ja dobro razumela( ne isključujem mogucnost da nisam)mogu samo da konstatujem da mi je drago što , u takvom poimanju stvarnosti, nisam usamljena.

fortissimo

pre 10 godina

Novak igra u eri RF i RN. Njih zajedno imaju 30 GS turnira?? Slovima trideset!! Takve konkurente nije imao NIKO nikada! I pored toga, Novak je uspeo da 2. god. bude br.1 i obori ili izjednaci mnoge rekorde velikih igraca u istoriji tenisa! Ako dobije Rodzera, ceka ga Rafa i to vec godinama. Moje najvece zadovoljstvo je da ce mo sigurno, najmanje gledati jos 4 godine ova dva velika igraca i da ce oni osvajati i gubiti buduce turnire. Uspece po neko da se tu ugura ali retko od drugih igraca jer za poslednjih 5 god. to uspelo samo Delpotru i Stenu po jednom i prica je tu zavrsena. Za par godina prica ce ostati na Rafi i Novaku. Novak ce tek osvajati i GS turnire, to je neminovno, mnogo je iskusniji, ume da odigra rutinski ume da ubaci u petu kada treba. Jednostavno ..to je neminovnost. Ono sto je bitno je da Novak opet Rafi daje do znanja sta ga ceka u nastavku sezone jer ga je ovom pobedom dobio 3 puta za redom. Veliki su to uspesi koje Novak ostvaruje u tenisu. Za mnoge koji su na turu i medju prvih 10 nikada dostizni i to je cinjenica. Ko, ko je taj igrac koji ce moci da dobija i Rafu i Novaka?? Nema! Zato je Novak taj koji je dobijao i dobijace obojicu i zato je Novak tu gde jeste. Zato je Novak i rekao da je ovakav igrac postao zbog njih dvojice. Bravo majstore jer se radujem vasim buducim mecevima.

cp6 IN

pre 10 godina

Tako je Dragane burazeru! Odgovorio si svima koji se pitaju kakve koristi imaju od njegovih pobeda... Ja radio danas nocnu i ispratio nasu legendu i mnogo mi je bilo lakse da pregrmim smornu nocnu... Zadovoljstvo rodjaci,zadovoljstvo i sreca!

profi lingvista

pre 10 godina

u srpskom jeziku se za 'momentum' koristi strana rec impuls (iako nije srpska rec, to je prevod... momentum ne znaci nista u srpskom)
(pera, 31. mart 2014 10:17)

Zamah. Polet. Nalet.

VJ

pre 10 godina

@Oskar
Ako imate želju, malo se potrudite i saznate nešto više o pravilima igre, bodovanju... Ako nemate način, pitate nekoga ko zna.

Ja ću Vam samo reći na temu Barselone da je Rafa prošle godine osvojio taj turnir, te ako se ove godine tamo ne bi pojavio, izgubio bi 500 poena koliko vredi titula. Takođe ako ponovo osvoji, biće na 'pozitivnoj nuli', a ukoliko ne uspe, izgubiće poene...

ATP lista - gledaju se rezultati u prethodne 52 kalendarske nedelje.

I naravno, bravo za Novaka!
Kada je kročio na teren, videlo se da je odlučan i da se Nadal mnogo ne pita. Izašao je da pobedi i to je i uradio. Igra na visokom nivou od početka do kraja, greške svedene na minimum, koncentracija, smirenost... Nisam posumnjala ni jednog trenutka.

Jasna

pre 10 godina

Zbog Rafe i Rodzera imas samo 6 GS, zato i ne mozes da ih smislis.
(bb, 31. mart 2014 05:32)


"SAMO" 6 GS? Neznam sta si ti uradio u svom zivotu, verovatno ne mnogo jer jedino gubitnici i kompleksasi mogu da ospore takav uspeh. Kad je neko toliko uspesan, planetarno poznat i postovan, uz to pametan, elokventan, duhovit, harizmatican...to bi trebalo da ti bude primer i podstrek uz svo postovanje. Svaka cast Novace za sve sto si do sada postigao. Sve i da ne osvojis vise ni jednu titulu ( a malo je verovatno) vec si medju teniskim legendama svih vremena.

NOLKICA

pre 10 godina

ISPRAVKA MOMENTUM JE LATINSKA REC KOJA SE ODNOSI NA BRZINU ILI MASA PUTA UBRZANJE, NE ZNAM NA STA JE NOLE TACNO MISLIO, ALI TO BI PRE TREBALO DA SE ODNOSI SA UBRZANJEM, MOZDA JE MISLIO NA AGRESIVNIJU IGU NA SRPSKOM, BRZI U NAPADU!