Pljuščenko se predomislio, vraća se

Legendarni ruski umetnički klizač Jevgenij Pljuščenko, koji je pre nekoliko dana objavio povlačenje, sada kaže da će se možda predomisliti.

Izvor: JT

Sreda, 19.02.2014.

10:36

Default images

Pljuščenko je rekao da je završio karijeru pošto se povukao sa individualnog takmičenja na Igrama u Sočiju zbog povrede leđa, ali sada kaže da će se možda naći i u Pjongčangu 2018. godine.

Ukoliko bude potrebno, ići ću na još deset operacija. Ne isključujem mogućnost da učestvujem i na svojim petim Olimpijskim igrama. Takođe, ne isključujem to da želim da ostanem u sportu, da dokažem nešto mnogima, ali i sebi“, rekao je Pljuščenko.

Rojters je pokušao da dođe do Pjuščenka, ali je on odbio da dalje prokomentariše svoju izjavu, ali je potvrdio da je sve što je želeo rekao tokom gostovanja u jednoj emisiji na ruskoj televiziji.

31-godišnji Pljuščenko već nekoliko godina ima problema sa povredama, ali je sve izgledalo u redu tokom timskog takmičenja, kada je Rusiji zajedno sa sunarodnicima doneo prvo zlato u Sočiju. Samo nekoliko dana kasnije, Rus je osetio jak bol tokom zagrevanja za kratki program i zbog toga je odlučio da se povuče.

Odmah posle izlaska sa klizališta, Pljuščenko me izjavio da se povlači zauvek i tako je označio kraj bogate karijere. Iza sebe ima olimpijsko zlato iz Torina 2006. godine, dok je u Solt Lejk Sitiju četiri godine ranije i Vankuveru četiri godine kasnije morao da se zadovolji srebrom.

Prvi put Pljuščenko se povukao posle Torina, ali se vratio dve godine kasnije. Novo povlačenje usledilo je posle Vankuvera, ali je ponovo odlučio da se vrati upravo zbog Sočija. Međutim, prilikom izbora tima za ovogodišnje Igre došlo je do kontroverze, pošto je nacionalno takmičenje završio iza Maksina Kovtuna, ali su uprkos tome Rusi odlučili da se Pljuščenko nađe u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: