Pljuščenko i Lipnickaja za prvo zlato Rusije

Timsko takmičenje u umetničkom klizanju prvi put u istoriji uvršteno je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, a trijumf je odnela selekcija Rusije.

Izvor: JT

Nedelja, 09.02.2014.

18:36

Default images

Domaćinima su prvo zlato na Igrama u Sočiju doneli Jevgenij Pljuščenko i Julija Lipnickaja, koji su bili najbolji u slobodnim programima u muškoj, odnosnoj ženskoj konkurenciji.

Njih dvoje su Rusiji doneli najsjajnije odličje jedno takmičenje pre kraja, pošto su ostvarili nedostižnu prednost ispred Kanađana i Amerikanaca, koji su osvojili srebro, odnosno bronzu.

Pored Pljuščenka i Lipnickaje, zlato su Rusiji doneli Tatjana Volosožar i Maksim Trankov, koji su se takmičili u konkurenciji parova, i Jekaterina Bobrova i Dmitrij Solovljev, odnosno Jelena Ilinjih i Nikita Kacalapov u plesu.

Ove Zimske olimpijske igre mi najteže padaju. Svi navijači tako navijaju da jednostavno ne možete da budete loši, zato što sve rade za vas. Prosto se naježite“, rekao je Pljuščenko.

Na kraju, Rusi su takmičenje završili sa 75 bodova, deset vise od Kanađana, dok su Amerikanci na trećoj poziciji osvojili 60 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: