Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 18.04.2014.

22:21

Može li O'Saliven do 6. krune?

Roni O’Saliven rekao je da mora da osvoji još barem dva Svetska prvenstva da bi ušao u konkurenciju za najboljeg igača snukera u istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendardni 38-godišnjak počinje odbranu titule u Šefildu duelom protiv Finca Robina Hala u subotu.

O’Saliven, koji je osvajao Svetsko prvenstvo u prethodna dva navrata, sada ima pet najvećih trofeja u sportu, dva manje od najtrofejnijeg Stivena Hendrija i jedan manje od Stiva Dejvisa.

„Mislim da bih morao da barem izjednačim Hendrijev rekord da bi ušao u kategoriju ’najbolji svih vremena’“, rekao je O’Saliven pred start SP.

Roni je Svetsko prvenstvo osim u prethodne dve godine osvajao i 2001, 2004. i 2008. godine. Iako je i ove godine favorit, on smatra da nije realno da sustigne Hendrijev rekord.

„Ne mogu još sebe da stavim u tu katorgoriju. Ne kažem da to nije moguće, ali ne želim da sebi postavljam nerealne ciljeve ili nepotreban pritisak. Ne mogu da očekujem da ću osvojiti još tri titule jer ću uskoro ući u petu deceniju života. Niko osim mene i Higinsa nije osvojio više od jedne titule sa više od 31 godine u protekle četiri decenije“, dodao je Roni.

U svakom slučaju očekuje nas sjajnih 17 dana snukera u Šeflidu.

Evo kako je O’Saliven osvojio prošlogodišnju titulu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve