Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

21:36

Lengford ne može sâm, Makabi na F4

Košarkaši Makabija plasirali su se na fajnal-for Evrolige pobedom nad Armanijem na domaćem terenu rezultatom 84:65, ukupnim rezultatom 3:1.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

"Ponos Izraela“ je prelomio utakmicu u poslednjoj četvrtini, koju je rešio u svoju korist sa 30:10, iako je pred četvrti kvartal bio u minusu od dva poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleks Tajus i Riki Hikmen sa po 16 poena, dok je najbolji pojedinac utakmice bek Armanija Kit Lengford sa 28 poena, a pored njega jedini dvocifreni bio je Danijel Heket sa deset.

Start meča protekao je u rezultatskoj klackalici, Makabi je bolje ušao u meč, međutim do kraja prve deonice gosti su uspeli da stignu do razlike od jednog poseda, koju su uspeli da povećaju u drugom kvartalu i na poluvremenu vodili sa 43:35.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku domaćeg tima, najpre je uspeo da treći period dobije sa 19:13, da bi u poslednjoj deonici potpuno dominirao i sasvim zasluženo stigao do treće pobede u seriji i plasmana na završno takmičenje elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve