Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

15:18

Bogdanović: Povrede nas ojačale

Košarkaš Partizana NIS Bogdan Bogdanović rekao je da su on i saigrači pod velikim pritiskom pred ‘fajnal for’ ABA lige, ali da veruje u uspeh.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bogdanović je izabran u najbolju petorku regionalnog takmičenja, a šampion Srbije u polufinalu, u petak od 20 časova u “Kombank areni”, igra sa Cedevitom.

U prvom polufinalu, dan ranije, sastaju se Crvena zvezda i Cibona, a pobednici duela će igrati u finalu u nedelju i izboriti mesto u Evroligi.

Partizan se sa Cedevitom sastao u poslednjem kolu regionalnog dela sezone, a Bogdanović ističe da predstojeći meč sigurno neće ličiti na taj.

Razlikovaće se samim tim što će biti veći dobitak ako dobijemo meč jer sigurno da je i pritisak veći. Timovi neće igrati rasterećeno, kao što je to bio slučaj sa prošlom utakmicom koja nije imala rezultatski značaj. Mislim da će na predstojećoj utakmici biti i veća gledanost i bolja atmosfera, zbog samog značaja utakmice”, rekao je Bogdanović.

Na pitanje koliko će Partizanu značiti to da je sve utakmice Top16 faze Evrolige igrao u “Kombank areni”, Bogdanović je rekao:

Značiće dosta. Mi smo to prošle godine propustili pa znamo koliko nam je bilo teško u nekim situacijama, ali eto ove godine smo uspeli da prođemo u Top16 fazu pa ćemo moći da prenesemo to iskustvo iz Arene. To će nam dosta pomoći, imaćemo neku vrstu olakšice. Sigurno će biti olakšica što Cedevita nikada nije igrala u Kombank areni, ali to je jedna utakmica i gde god da se igra može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo. Mislim da treba da igramo kao svaku utakmicu do sada, sa velikim zalaganjem i da na taj način možemo da pobedimo”.

Bogdanović je istakao da će energija, zalaganje, želja i navijači biti ključno za plasman u finale, kao i da su ‘crno-beli’ u odnosu na prethodnu godinu u nešto težoj poziciji pred finalni turnir.

Ove godine je malo teže zbog obaveza koje smo imali u Evroligi, ali što ima prednosti ima i mane. Prošle sezone smo imali više vremena i snage. Mislim da se kroz treninge najviše i sprema utakmica i sigurno da se na treningu stvara ta pobednička atmosfera. Mi smo ove godine utakmice u Evroligi morali odmah da ostavljamo iza sebe, jer je skoro svaki meč u ABA ligi bio za prolaz dalje. Radujemo se utakmici, ima tu svakakvih emocija. I sreće i napetosti, tenzije, sve dolazi po malo”, naglasio je Bogdanović.

Partizan je od početka sezone imao velikih problema sa povredama, ali Bogdanović smatra da su ‘crno-beli’ iz svih problema izašli jači.

Na našem primeru se dokazalo da smo samo postali još jači. Povreda svakog sledećeg igrača, koja se nažalost desila, donela još veću snagu u ekipu i dodatno poverenje od navijača, stručnog štaba i svih saigrača međusobno. To nas je još više ujedinilo, svi smo dobili na samopouzdanju, verujem da smo ojačali. Nastavili svojim ritmom koji smo morali da pojačamo, nismo pali i nismo dozvolili da nas to sruši. Sada nas čeka utakmica sezone, treba dati sve od sebe i sigurno se neće završiti loše”, istakao je Bogdanović.

U ime svih saigrača i svoje ime Bogdanović je pozvao navijače kluba iz Humske da u petak dođu u “Kombank arenu”.

Oni znaju za šta se mi borimo. Znam da su uvek uz nas, da će doći u velikom broju, očekujemo to. Mogu da kažem da je Arena i naš teren, dosta mečeva smo igrali ovde. Imamo iskustvo i zajedno sa našim navijačima možemo da napravimo pravi domaći teren”, istakao je bek Partizana NIS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve