Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.06.2013.

22:32

Novi Amer u Zvezdi – Malkom Dilejni

Crvena zvezda Telekom blizu je dovođenja novog pojačanja za predstojeću sezonu, očekuje se dolazak još jednog Amerikanca, plejmejkera Malkoma Dilejnija (191cm).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je prošle sezone igrao za ukrajinski Budiveljnih, a izabran je u idealnu petorku Evrokupa, gde je prosečno beležio 16,1 poena uz 4,3 skoka i 2,8 asistencija.

Zvezda je pre Dilejnija dovela beka šutera Slovenca Jaku Blažiča i krilnog igrača Amerikanca Blejka Šilba. "Crveno-beli" će u sledećoj sezoni imati debitantski nastup u Evroligi.

Dilejni je sa univerziteta Virdžinija Tek stigao u Evropu u francuski Šalon 2011. godine, odakle je pre nekoliko dana stigao Šilb. 24-godišnji bek je i u Francuskoj je bio jedan od boljih igrača, prosečno je postizao 15 poena.

Protekle sezone se istakao protiv Nimburka sa 28 opena, 6 skokova I 4 asistencije, ruskog Trijumfa sa 26 poena, dok je eksplodirao tek u polufinalu protiv Bilbaa sa 38 poena I osam skokova (indeks 47).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu