Nova vest
Košarka

Utorak, 12.02.2008.

18:59

Hrijapa se vratio u CSKA

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Nekada velika zvezda Evrolige i član reprezentacije evropskom šampiona Rusije vraća se svojim korenima, pošto je postigao dogovor sa vicešampionom Evrope. Viktor Hrijapa potpisao je ugovor sa CSKA iz Moskve do kraja sezone 2011/12. Dolazak 25-godišnjeg krilnog košarkaša je jedan od najvećih transfera tima iz ruske prestonice, a Hrijapa bi trebalo da nadoknadi odsustvo povređenih košarkaša u centarskoj liniji.

Hrijapa je bio starter za CSKA u sezonama 2003. i 2004. kada je klub igrao Fajnal Four turnire, a potom je tri i po godine nastupao za NBA ligaše Portland i Čikago.

Ruski reprezentativac je izašao iz ugovora sa Bulsima pošto je ove sezone igrao samo na devet utakmica prosečno 11 minuta, postigavši 3.6 poena po duelu. Prošlog leta Hrijapa je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Dejvida Blata koja je na Evropskom šampionatu u Španiji osvojila zlatnu medalju.

Hrijapa je svoju karijeru počeo u Himiku, da bi potom prešao u Autodorožnik, a 2002. je postao član CSKA Moskve.

„Svi znaju da su povrede naših ključnih igrača nas stavile u nezavidnu poziciju. CSKA igra bez Smodiša i Savrašenka već treći mesec za redom. Hrijapa je igrač visoke klase i veoma je motivisan. Mislim da će njegov povratak u CSKA za njega predstavljati veliki iskorak u karijeri, a uz sve to će se dobro razigrati pred Olimpijske igre u Pekingu“, rekao je Andrej Vatutin, izvršni direktor CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve