Fudbal 67

Ponedeljak, 07.04.2014.

14:00

Ronaldinho Gauchooooooooooooooo

Ronaldinho Gauchooooooooooooooo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 8 godina

Poslednji fudbaler na svetu zbog koga je fudbal to što jeste.Posle njega i genijalni Mesi uvodi nove standarde ali ipak bez takvog umeća.Dok Kristijano Ronaldo ima samo 10% od magije Ronaldinja.Nadajmo se da će postati otac i napraviti naslednika.Čekaćemo...

kela

pre 9 godina

Prvi put sam ga video na utakmici bas sa nasom reprezentacijom , ne sacam se rezultata bila je prijateljska utakmica, tada je bio mlada nada brazila ali see videlo da ima nesto posebno secam se da niko nije mogao da mu uzme loptu i tada sam video neke nevidjene poteze, nemoguce je bilo ne primetiti ga.Sta reci o ovakvom igracu ,tehnika, dribling, asistencijia...Apsolutnno jedan od najatraktivnijih i najharizmaticnijih fudbalera ikada! njegov stil igre ne bih moago da poredim ni sa kim, bas zbog toga ostace upamcen kao jedan od najvecih igraca ovog sporta. magija , energija, harizma kakva se retko vidja na fudbalskim terenima...

.....

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo naci mesta u reprezentaciji Brazila na SP za ovu legendu. Realno trenutno nije bas za prvu postavu ali bi trebao da bude u timu. Steta je sto je dozvolio sebi da ga javni zivot upropasti jer je mogao biti jos bolji i duze trajati. Da se rodio u doba Maradone zasenio bi i njega....ali se ipak i snasao u ovom vremenu agresivno-dopingovanih bedevija...

Djolinho

pre 10 godina

Pozdrav, pala mi je "dobra" ideja! :)
Ae pokrenemo medjunarodnu peticiju da dinjo zaigra na svetskom?
Osecam da kad bi se proculo, bilo bi vise od milijardu ljudi koji bi to forsirali! Dinjo, sinonim za fudbal to zasluzuje! :)

against modern football

pre 10 godina

Mogu da obore milione rekorda, da osvoje milion trofeja ali nikad ne mogu Mesi i Kristijano da ponude deci energiju i radost kakvu im je nudio Ronaldinjo....kad se setim samo tog perioda 98-2005/06 (generacija 1989)....cista radost, posle tog perioda nikad nisam osetio toliku radost dok sam igrao fudbal (na male golice, na skolskom, na travi...) i ako fudbal ne postoji u Raju ne znam da li cu tada osetiti tu radost ako Bog odluci da sam to zasluzio...a Ronaldinjo u centru paznje zajedno sa velikim Zubom RONALDOM i Zi-zuom....cak ni skola nje mogla da pokvari tu radost igranja s loptom :) svaki njihov potez se prepricavao i svaki klinac je hteo da ga nauci...a danas imitiraju biceps i trbusnjake Kristijana, idu u teretanu i glume zvezde...

Salence

pre 10 godina

Oba Ronalda, Mesi, Pele, Bekam, Hadzi, Soickov, Cantona, Maradona, Zlatan i ostali su majstori fudbala, ali jedan je najbolji svih vremena. Neprevazidjeni carobnjak RONALDINJO!

bojan

pre 10 godina

Kad gledaš utakmicu Ronaldinjo drugačije trči! Sav je poseban!!! U sve verujem ali 4 puta prečku to mi je sam sumnjivo! Zna sve sa loptom i radio je kad je i šta je hteo sa njom!!! Najlepši fudbal je igra što reče neko svi igraju fudbal samo se Ronaldinjo igra fudbala.

Bob Sent Kler

pre 10 godina

Ja se nadam zbog svog sina, kome sam jednom pokazao ko su bili veliki fudbaleri i koji ga sada stalno pusta na Youtube-u. Skoro mi je rekao: "Tata, ja ne verujem u Boga, ja verujem u Ronaldinja i Brazil". Pao sam na pod!

Garincha

pre 10 godina

Jednom prilikom, dok sam gledao Barsu protiv Atl.Bilba, keva, posto nije imala izbora gledala je sa mnom utakmicu i vidjevsi sta Ronaldinho radi na terenu igracima Bilba-oa , prokomentarisala je : "Pa ovom momku ne treba ovih ostalih 10 , on sam igra koliko mogu da vidim . Nasmijao sam se i dodao, treba mu kevo samo golman. Imam i dan danas 3 ista dresa Ronaldinha :D

delija 68

pre 10 godina

Mnogo je majstora lopte, čija tehnika je besprekorna.
Samo su trojica koji su znali da od svojih akcija naprave i malo umetničko delo. Dijego, Ronaldo Zuba i Dinjo
poređajte ih kako god.
jedini su umeli da vas nateraju da ustanete i aplaudirate toj umetnosti i kad ''uništavaju'' tim za koji navijate.
Oni nisu samo majstori fudbala, oni su zapravo fudbal, i sve što on predstavlja.
Mondijal sa i bez Dinja su dve različite priče, (druga je tužna u najavi)

Pera

pre 10 godina

Za mene ce uvek biti najbolji fudbaler. Kad je on igrao svi su gledali, nebitno da li navijate za Gremio, PSG, BArselonu, Milan.., jednostavno je plenio svojom igrom i lakocom kojom je sve to radio na terenu.
I kad je ceo Santiago Bernabeu tapsao posle treceg gola kada je nanizao celu odbranu Reala je po meni jedan od najvecih trenutaka u istoriji fudbala.
Jedina steta je sto kad je osvojio sve sto je mogao vise nije bilo to to, kao da se zasitio, pa i ako kaze kako i dalje igra iz ljubavi opet nije to taj Ronaldinjo vise. Ali hvala mu za sve one poteze i driblinge, jer ono sto je on radio sa loptom Mesi, C. Ronaldo, Riberi, Ibrahimovic.. ne mogu zajedno. I jedini igrac koji je mozda bio priblizno dobar je Ronaldo Luis Nazario de Lima, ali ga povrede nikad nisu zaobilazile i ostala je jedna tuzna prica sta bi bilo kad bi bilo.
I dan danas pustim po neku kompilaciju sa majstorijama Ronaldinja i Ronalda, jer su neponovljivi. Nejmar je beba za njih, jedino u cemu je bolji je simuliranje.

Rema

pre 10 godina

Svako ko voli fudbal MORA da voli ovog coveka,a ko kaze da ne voli Ronaldinja taj nije covek...Ronaldinjo je jedini koji igra iz ljubavi,ovi danas igraju za novac,rekorde,slavu...Ne znam,kada bude prestao da igra verovatno necu ni gledati fudbal vise.Pozdrav svim ljubiteljima Ronaldinja.LEGENDA

Mohikanac

pre 10 godina

Naravno da zasluzuje, covjek je genijalac. Gledao sam i Maradonu,nista losiji nije od njega,mada totalno drugaciji stil. Kad bolje razmislim,njegov stil je neponovljiv,ne mogu ga porediti ni sa kim. A mnogih sam se nagledao....

Carobnjak

pre 10 godina

Zbog njega sam uzivao gledajuci barselonu,zbog njega sam jedva cekao da pocne utakmica,neverovatno je sta je sve radio sa loptom,danas takvih igraca nema i zato je fudbal postao dosadan.Setite se el klasika u madridu,ispracen je ovacijama.

talicni tom

pre 10 godina

Moj idol...najbolji svih vremena...kad igram fudbal...pokusavajuci da izvedem neki njegov dribling,ponekad padnem...:D Nije sramota,Ibre kad je pokusao "Dinhov elastico" ili C.Ronaldo kada se prosuo nekoliko puta pokisavajuci da imitira ovu zivu legendu...pa nije sramota ni mene...:-D

kid rađa

pre 10 godina

"Mogao sam da dam mnogo više golova, ali mi je bilo žao da ne iskoristim priliku za dribling." Ova rečenica objašnjava koliko je on, u stvari, uživao na terenu i jeste pravi sinonim "Joga bonito". Po meni najveći svih vremena!

robi

pre 10 godina

Imao sam prilike da gledam velike igrače raznih generacija. I danas su tu Mesi i K.Ronaldo-najbolji danas.
Ali Ronaldinjo je poseban, neponovljiv, takvog ni pre, a ni danas još nisam video.
Na vrhuncu karijere imao je SVE! Fenomenalan dribling, brzinu, uvek za gol opasne asistencije-fantastičan pregled igre, snalažljivost u svim situacijama, osećaj za gol, izuzetan šut, izuzetne realizatorske sposobnosti. On je vukao ekipu, nameštao, driblao, davao golove. Jednostavno je radio sve. Po meni je najbolji fudbaler koga sam do sada video, a počeo sam pratiti SP od 1970-e godine.

Stefan

pre 10 godina

Najbolji svih vremena, bez ikakve konkurencije. Danas svi jure rekorde, a on se igrao na terenu i ostavio neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Steta samo sto nije bio 100 % posvecen fudbalu, kao npr. Kristijano Ronaldo. Kao takav bio bi daleko ispred svih u svakom pogledu.

Rale

pre 10 godina

Ja sam Interista a drugar ostraceni Juventino. Ipak, kada je rec o Ronaldinju, slazemo se u jednom. Najpre kazemo da su dva najbolja igraca danasnjice Messi i Ronaldo. I onda ih uporedimo. Kazemo, ok, Messi i Ronaldo, sjajni igraci, odlicna tehnika, postavljaju rekorde, zaista jesu 3 koplja ispred ostalih igraca koji igraju danas. Medjutim, kada oni sve to rade, nekako sve deluje mehanicki, unapred smisljeno, kao roboti. Ronaldinjo je, za razliku od njih, bio UMETNIK, bukvalno! Nekada sam gledao Barselonu samo da vidim sta ce ovaj covek novo da uradi. I divili smo mu se. 3 ili 4 sezone sam ga pratio, i ostavio je na mene veci trag i veci utisak nego sto ce Ronaldo i Messi sve da jos 10 sezona igraju na ovom nivuo. Jednostavno, lepota, umetnost, fantasticno. Po meni je Ronaldinjo neprikosnoveni majstor. Nikada mu necu zaboraviti onaj gol Celsiju ni iz cega. Nesto mlati nogom levo desno, i odjednom, lopta trci po mrezi, Petr Ceh ne veruje, Teri bleji, neverovatno. Drago mi je da sam imao prilike da gledam Ronaldinha. A omiljeni igrac mi je Havijer Zaneti. Postovanje ostalima.

Aleksa

pre 10 godina

Drugar je te 2006. godine navijao za Čelsi. Nije gotivio Barselonu, ali je gledao utakmice zbog Ronaldinja za koga je priznao da je u neverovatnoj formi i da je lagano najbolji igrač u tom momentu. Ipak, bio je samouveren u prolaz Čelsija jer nema šanse da Barselona prođe dalje u takmičenje pored takve defanzivne ekipe kakva je Čelsi. Takođe, meč se igra u Londonu.
Negde oko osamdesetog minuta, Eto'o dodaje loptu Ronaldinju, ovaj se zaleće ka šesnaestercu. Karvaljo se vraća nazad da zatvori Etoa, sa strane galas Trči u pomoć Teriju. Teri izlazi Ronaldinju u susret i svi očekuju da Ronaldinjo ostane bez lopte, međutim, dešava se nezamislivo - Teri se o.d.b.i.j.a. od Ronaldinja, ovaj ga "sklanja" rukom , odlazi blago u desnu stranu i šutira. Karvaljo i Galas su nemi posmatrači, Čeh je zakačio loptu, ali nedovoljno dobro da bi je sprečio da uđe u gol. Ja skačem u vis u delirijumu, znajući da gledam nešto veoma specijalno. Drugar mi pruža ruku uz komentar da posle ovoga nema sumnje da je Ronaldinjo jedan od najkompletnijih igrača koje je gledao. Pričali smo sa jednim likom iz Londona koji je te godine došao na Egzit festival i dobro se sećam njegovog komentara: "It's not a shame to lose like that, he's one of the best to ever play the game".

11:11

pre 10 godina

Mnogo ozbiljan,opsiran zanimljiv i tacan tekst,o coveku za koga bi se moglo reci isto kad je fudbal u pitanju..jedan od najboljih tekstova N.DJ. svaka cast tebra,veliki si znalac.

esteban

pre 10 godina

Francuska1998.Poslednje SP koje se igralo za gol više, odlični igrači i majstori fudbala na sve strane, uživancija...Posle toga dolazi period dosadnjikavog,taktičkog fudbala koji kulminira 2004.u Portugalu titulom Grčke,kada svi preuzimaju devizu "cilj opravdava sredstvo", svi igraju neke odbrane,"parkirani autobusi" na svakoj utakmici, niko ni da pomisli na napad, da ti se smuči fudbal. A onda dolazi Ronaldinjo i vraća magiju ovom sportu. Driblinzi, golovi, trofeji, protivnički igrači koji se odbijaju od njega (kao i od Drogbe kasnije, sada Ibre), i "bolesni" pasovi i asistencije ( naročito pamtim pas, mislim protiv Milana, dijagonalno sa leve na desnu stranu odbrane ka Mesiju, kroz CELU odbranu, PO ZEMLJI!) Može se polemisati ko je najbolji u istoriji, za mene je to R10, koji je vratio lepotu ovom sportu.

zeljko

pre 10 godina

Ja sam odavno imao ideju kako da se igraju svetska prvenstva. Igraju se kvalifikacije, ko pobedi igra sa Brazilom FINALE. Dok bude magije niko ih nece pobediti. Onoga dana kad nestanu favele nestace i magije, nazalost dobar fudbal dolazi iz nemastine.

hound

pre 10 godina

Kad gledate mnogo fudbala (secam se kad sam toliko sporta generalno gledao da me je cale jednom uhvatio kako gledam golf i bilijar i slogirao se) uvek imate neke golove kojih se uvek setite, cim pomislite neobican, lep, lud gol vama odmah izleti scena...ja imam vise,jedan - gol Ronaldinja protiv Milana kad je krenuo na Nestu, zalomio desnom i prebacio je na levu i sa nekih 25 m raspalio, drugi - kad je krenuo na Terija i odvalio ga toliko da je ovaj pao a Ronaldinjo dao gol, treci je upravo ovaj iz kolena sa Celzijem i cetvrti kad su odvalili Real a on se zaleteo sa leve strane, prosao sve da bi posle gola Kasiljes samo odmahnuo rukom tipa ma daj, sta da radimo. Nebitan je redosled golova. Secam se Mesijevih golova ali ne toliko...mislim da niko nije toliko uticao na fudbal, navijace, taj osecaj pred tekmu, za vreme poluvremena, za vreme tekme kao Ronaldinjo. A da ne pricamo o ovim golovima Englezima, Nemcima...uvek mi se stegne grlo i najezim se kad citam nesto o njemu ili gledam ovako neki klip.
Pozdrav ljudi!

Maredinjo

pre 10 godina

Sve sve brate ali sto na broju 66?! Pa ako ne na 1 kao "no.1" moglo je na 10 jer je ubedljivo najbolja 10-ka svih vremena i verovatno najomiljeniji Brazilac u Srbiji(njega jednostavno svi gotive, a kako i ne bi).. NADAM se da ce zaigrati na SP, ali je jasno da su sanse veoma male, Brazil trazi titulu, a fudbal opet trazi trkace i kondicione bikove, a ne umetnike na terenu.. :')

bbb

pre 10 godina

Magija! Savrsenstvo! Bozanstvo! Ne znam kako bi ga vise opisao i njegovu igru. Citam komentare ove i najezim se koliko ga svi vole. Za mene najbolji svih vremena!

vladinho82

pre 10 godina

Neznam sta da kazem osim mnogo ce mi zao biti ako ne podje na svetsko.Makar na klupi da sedi bio bi jos jedan razlog da upalim tv.Legenda! !

neba

pre 10 godina

Naravno da treba da se nadje na svetskom prvenstvu u domovini kao kruna karijere. Sinonim za lepotu fudbala u pravom smislu te reci... Jedan jedini neponovljivi Gaucho Ronaldinho.

ivan

pre 10 godina

1.Ronaldo da Lima 2.Mesi 3.Maradona 4.Ronaldo K.5.Ronaldinjo iza velika praznina ostali su bili ukljucujuci i Pelea strasni igraci ali ova petorica su Bozanstva.l

srleeex

pre 10 godina

I opet kazem NAJVECI IKADA!!!

Mnogo je teze ovo izvoditi u modernom fudbalu, nego u vreme Dzajica, Pelea, pa i Maradone. Tada maltene nisu ni uklizavali odbrambeni igraci niti su bili fizicki spremni kao danas.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Meni je zao zbog toga sto nije igrao u top formi duzi vremenski period, a mogao je i vise od ovoga.

Za mene kao i vecinu, najbolji fudbaler svih vremena.
Sigurno je to, da je najbolji tehnicar kojeg je ikada ova igra videla.

my way

pre 10 godina

Ronaldinjo apsolutno zasluzuje poziv za SP u Brazilu i to bez da koristi svoj ogromni kredit. Za mene, on je najbolji fudbaler sveta svih vremena, Boziji dar fudbalskoj igri! Niko nikad nije, niti danas moze ono sto je mogao Ronaldinjo. I Barselona je najbolji i najlepsi fudbal igrala dok je on u njoj bio.

shuto do kurva

pre 10 godina

Napravi laznjak u levo - cela tribina ode u levo. takav je bio.
Ali, zna se ko je Baja. kada su ga pitali ko je najvise uticao na njega, koga je najvise voleo, odgovor je bio jasan : ROMARIO!
I jos nesto...Nece ga Skolari zvati, jer Skolari ima cilj da bude prvi na svetu, a ne da nam pruzi uzivanje u igri. Gluposti. Kao da ne znamo da su Oni uvek prvi na svetu, samo ponekad su ostali efikasniji. Nama svima treba sto vise finti, elastika, tunela,suvog lista, poteza sa plaze. Sve ono sto nemamo u svakodnevnom zivotu. Zato se gleda fudbal.

Najveci ikada

pre 10 godina

To sto je Ronaldinjo radio nije niko. Najbolji igrac ikad. Nazalost, danas previse gledaju statistiku, golove, titule, ljudi igraju kao masine, timovi se sklapaju od gomile superzvezda kao real, i gubi se ta vestina u igri, sve je u kondiciji i statistici koju postignete. Ako se to gleda, a nazalost, danas to najvise gledaju, razni polovicni igraci izbijaju u prvi plan, jer su bili najdisciplinovaniji da postignu rezultat, a stvarni majstori kao Ronaldinjo padaju u zaborav. Ronaldinjo je definitivno po fubalskoj vestini nadmasio i Maradonu i Pelea, ali nije imao statistiku kao ona dvojica, zato se oni i dalje vise pominju. Njegov dribling, brzina, pamet u igri, je daleko iznad svega vidjenog. Ovi danasnji nisu ni blizi. Svaka cast Mesiju i Ronaldu, ali to sto oni rade Ronaldinjo je mogao zatvorenih ociju.

majstor

pre 10 godina

nivo na kome je on igrao cirka 4 godine je nedostizan za bilo koga! steta sto nije duze trajao. i steta sto ga neće biti na SP-u ove godine.

NikolaBP

pre 10 godina

Najezih se! Kao da sam ja u svoje ime pisao uvod, samo sto bih velikim slovima stavio, odrastao sam u vreme kada je Ronaldinho igrao fudbal!!! Majstore gledamo te na leto! :)

Sava

pre 10 godina

Najveci medju najvecima!
Ono sto je on znacio na terenu je drugi nivo u odnosu na sve ostale.
Secam se intervjua Dzajica tamo negde 2006 kad je rekao doslovce za novosti "gledao sam pelea, gledao sam maradonu, ali ono sto radi ronaldinjio je druga dimenzija".
Ono od 2002-2006 ostace zlatna era fudbala i ronaldinja.
Svetsko prvenstvo, liga sampiona, kup i liga spanije, zlatna lopta, sta vise?
A najvise od svega to sto su milioni sirom sveta cekali utakmice barselone, samo zbog nejga.
Gde god da je igrao unapredjivao je tim, od psz, preko barse, milana, pa sada do ateltiko mineira kome je doneo kup libertatores.
Lako je danas mesiju i ronaldu kad bukvalno 10 igraca igra za njih i podredjeno je njima i njihovoj statistici.
Ronaldinjo je pravio tim, Ronaldinjo je bio pola i vise tima, pored njega su svi drugi delovali kao za 50 odsto bolji.
O tome je pricao i Cavi.
Danas se sve svodi da cavi ili iniesta dodaju mesiju, ili cabi alonso ronaldu.
Jedina zamerka sto je ovaj tekst sa celim ovim naslovom trebalo napisati dan pred pocetak sampionata.
Kralj je to zasluzio vise nego iko!

Maestro

pre 10 godina

Čarobnjak, sećam se kad sam bio klinac pa naveče jedva čekam ligu šampiona i barsu samo da bi video neki novi potez dinja pa sutra na igralištu da ga ponavljam sa drugarima, davno prošlo vreme....

MIA

pre 10 godina

Za mene je on medju PET najboljih igrača svih vremena.Takav stil,šarm,lucidnost,zabava,uživanje i dobrota su neponovljivi u fudbalu.
Svaka čast legendo.

Bojan

pre 10 godina

E ovaj tekst u specijalu 'Odbrojavanje' sam cekao. Covek koji je izmislio fudbal. Hvala bogu pa sam imao srece da 'zivim' u njegovo vreme. :))
Secam se,dok sam trenirao,u petlicima i pionirima na svakoj utakmici nosio sam gumenu narukvicu na kojoj je pisalo 'Ronaldinho10', a nakon svakog postignutog gola usledila je proslava - poljubac narukvice i mahanje rukama (palac i mali prst gore,ostali savijeni). A tek kopiranje njegovog slobodnjaka,odbrojavanje 3 koraka i 'zumiranje' levim okom,kakva su to vremena bila... :))
P.S. Hvala puno za tekst.

MIA

pre 10 godina

Za mene je on medju PET najboljih igrača svih vremena.Takav stil,šarm,lucidnost,zabava,uživanje i dobrota su neponovljivi u fudbalu.
Svaka čast legendo.

Maestro

pre 10 godina

Čarobnjak, sećam se kad sam bio klinac pa naveče jedva čekam ligu šampiona i barsu samo da bi video neki novi potez dinja pa sutra na igralištu da ga ponavljam sa drugarima, davno prošlo vreme....

Sava

pre 10 godina

Najveci medju najvecima!
Ono sto je on znacio na terenu je drugi nivo u odnosu na sve ostale.
Secam se intervjua Dzajica tamo negde 2006 kad je rekao doslovce za novosti "gledao sam pelea, gledao sam maradonu, ali ono sto radi ronaldinjio je druga dimenzija".
Ono od 2002-2006 ostace zlatna era fudbala i ronaldinja.
Svetsko prvenstvo, liga sampiona, kup i liga spanije, zlatna lopta, sta vise?
A najvise od svega to sto su milioni sirom sveta cekali utakmice barselone, samo zbog nejga.
Gde god da je igrao unapredjivao je tim, od psz, preko barse, milana, pa sada do ateltiko mineira kome je doneo kup libertatores.
Lako je danas mesiju i ronaldu kad bukvalno 10 igraca igra za njih i podredjeno je njima i njihovoj statistici.
Ronaldinjo je pravio tim, Ronaldinjo je bio pola i vise tima, pored njega su svi drugi delovali kao za 50 odsto bolji.
O tome je pricao i Cavi.
Danas se sve svodi da cavi ili iniesta dodaju mesiju, ili cabi alonso ronaldu.
Jedina zamerka sto je ovaj tekst sa celim ovim naslovom trebalo napisati dan pred pocetak sampionata.
Kralj je to zasluzio vise nego iko!

my way

pre 10 godina

Ronaldinjo apsolutno zasluzuje poziv za SP u Brazilu i to bez da koristi svoj ogromni kredit. Za mene, on je najbolji fudbaler sveta svih vremena, Boziji dar fudbalskoj igri! Niko nikad nije, niti danas moze ono sto je mogao Ronaldinjo. I Barselona je najbolji i najlepsi fudbal igrala dok je on u njoj bio.

Bojan

pre 10 godina

E ovaj tekst u specijalu 'Odbrojavanje' sam cekao. Covek koji je izmislio fudbal. Hvala bogu pa sam imao srece da 'zivim' u njegovo vreme. :))
Secam se,dok sam trenirao,u petlicima i pionirima na svakoj utakmici nosio sam gumenu narukvicu na kojoj je pisalo 'Ronaldinho10', a nakon svakog postignutog gola usledila je proslava - poljubac narukvice i mahanje rukama (palac i mali prst gore,ostali savijeni). A tek kopiranje njegovog slobodnjaka,odbrojavanje 3 koraka i 'zumiranje' levim okom,kakva su to vremena bila... :))
P.S. Hvala puno za tekst.

shuto do kurva

pre 10 godina

Napravi laznjak u levo - cela tribina ode u levo. takav je bio.
Ali, zna se ko je Baja. kada su ga pitali ko je najvise uticao na njega, koga je najvise voleo, odgovor je bio jasan : ROMARIO!
I jos nesto...Nece ga Skolari zvati, jer Skolari ima cilj da bude prvi na svetu, a ne da nam pruzi uzivanje u igri. Gluposti. Kao da ne znamo da su Oni uvek prvi na svetu, samo ponekad su ostali efikasniji. Nama svima treba sto vise finti, elastika, tunela,suvog lista, poteza sa plaze. Sve ono sto nemamo u svakodnevnom zivotu. Zato se gleda fudbal.

NikolaBP

pre 10 godina

Najezih se! Kao da sam ja u svoje ime pisao uvod, samo sto bih velikim slovima stavio, odrastao sam u vreme kada je Ronaldinho igrao fudbal!!! Majstore gledamo te na leto! :)

Rale

pre 10 godina

Ja sam Interista a drugar ostraceni Juventino. Ipak, kada je rec o Ronaldinju, slazemo se u jednom. Najpre kazemo da su dva najbolja igraca danasnjice Messi i Ronaldo. I onda ih uporedimo. Kazemo, ok, Messi i Ronaldo, sjajni igraci, odlicna tehnika, postavljaju rekorde, zaista jesu 3 koplja ispred ostalih igraca koji igraju danas. Medjutim, kada oni sve to rade, nekako sve deluje mehanicki, unapred smisljeno, kao roboti. Ronaldinjo je, za razliku od njih, bio UMETNIK, bukvalno! Nekada sam gledao Barselonu samo da vidim sta ce ovaj covek novo da uradi. I divili smo mu se. 3 ili 4 sezone sam ga pratio, i ostavio je na mene veci trag i veci utisak nego sto ce Ronaldo i Messi sve da jos 10 sezona igraju na ovom nivuo. Jednostavno, lepota, umetnost, fantasticno. Po meni je Ronaldinjo neprikosnoveni majstor. Nikada mu necu zaboraviti onaj gol Celsiju ni iz cega. Nesto mlati nogom levo desno, i odjednom, lopta trci po mrezi, Petr Ceh ne veruje, Teri bleji, neverovatno. Drago mi je da sam imao prilike da gledam Ronaldinha. A omiljeni igrac mi je Havijer Zaneti. Postovanje ostalima.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Meni je zao zbog toga sto nije igrao u top formi duzi vremenski period, a mogao je i vise od ovoga.

Za mene kao i vecinu, najbolji fudbaler svih vremena.
Sigurno je to, da je najbolji tehnicar kojeg je ikada ova igra videla.

Najveci ikada

pre 10 godina

To sto je Ronaldinjo radio nije niko. Najbolji igrac ikad. Nazalost, danas previse gledaju statistiku, golove, titule, ljudi igraju kao masine, timovi se sklapaju od gomile superzvezda kao real, i gubi se ta vestina u igri, sve je u kondiciji i statistici koju postignete. Ako se to gleda, a nazalost, danas to najvise gledaju, razni polovicni igraci izbijaju u prvi plan, jer su bili najdisciplinovaniji da postignu rezultat, a stvarni majstori kao Ronaldinjo padaju u zaborav. Ronaldinjo je definitivno po fubalskoj vestini nadmasio i Maradonu i Pelea, ali nije imao statistiku kao ona dvojica, zato se oni i dalje vise pominju. Njegov dribling, brzina, pamet u igri, je daleko iznad svega vidjenog. Ovi danasnji nisu ni blizi. Svaka cast Mesiju i Ronaldu, ali to sto oni rade Ronaldinjo je mogao zatvorenih ociju.

srleeex

pre 10 godina

I opet kazem NAJVECI IKADA!!!

Mnogo je teze ovo izvoditi u modernom fudbalu, nego u vreme Dzajica, Pelea, pa i Maradone. Tada maltene nisu ni uklizavali odbrambeni igraci niti su bili fizicki spremni kao danas.

neba

pre 10 godina

Naravno da treba da se nadje na svetskom prvenstvu u domovini kao kruna karijere. Sinonim za lepotu fudbala u pravom smislu te reci... Jedan jedini neponovljivi Gaucho Ronaldinho.

Stefan

pre 10 godina

Najbolji svih vremena, bez ikakve konkurencije. Danas svi jure rekorde, a on se igrao na terenu i ostavio neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Steta samo sto nije bio 100 % posvecen fudbalu, kao npr. Kristijano Ronaldo. Kao takav bio bi daleko ispred svih u svakom pogledu.

bbb

pre 10 godina

Magija! Savrsenstvo! Bozanstvo! Ne znam kako bi ga vise opisao i njegovu igru. Citam komentare ove i najezim se koliko ga svi vole. Za mene najbolji svih vremena!

majstor

pre 10 godina

nivo na kome je on igrao cirka 4 godine je nedostizan za bilo koga! steta sto nije duze trajao. i steta sto ga neće biti na SP-u ove godine.

Aleksa

pre 10 godina

Drugar je te 2006. godine navijao za Čelsi. Nije gotivio Barselonu, ali je gledao utakmice zbog Ronaldinja za koga je priznao da je u neverovatnoj formi i da je lagano najbolji igrač u tom momentu. Ipak, bio je samouveren u prolaz Čelsija jer nema šanse da Barselona prođe dalje u takmičenje pored takve defanzivne ekipe kakva je Čelsi. Takođe, meč se igra u Londonu.
Negde oko osamdesetog minuta, Eto'o dodaje loptu Ronaldinju, ovaj se zaleće ka šesnaestercu. Karvaljo se vraća nazad da zatvori Etoa, sa strane galas Trči u pomoć Teriju. Teri izlazi Ronaldinju u susret i svi očekuju da Ronaldinjo ostane bez lopte, međutim, dešava se nezamislivo - Teri se o.d.b.i.j.a. od Ronaldinja, ovaj ga "sklanja" rukom , odlazi blago u desnu stranu i šutira. Karvaljo i Galas su nemi posmatrači, Čeh je zakačio loptu, ali nedovoljno dobro da bi je sprečio da uđe u gol. Ja skačem u vis u delirijumu, znajući da gledam nešto veoma specijalno. Drugar mi pruža ruku uz komentar da posle ovoga nema sumnje da je Ronaldinjo jedan od najkompletnijih igrača koje je gledao. Pričali smo sa jednim likom iz Londona koji je te godine došao na Egzit festival i dobro se sećam njegovog komentara: "It's not a shame to lose like that, he's one of the best to ever play the game".

kid rađa

pre 10 godina

"Mogao sam da dam mnogo više golova, ali mi je bilo žao da ne iskoristim priliku za dribling." Ova rečenica objašnjava koliko je on, u stvari, uživao na terenu i jeste pravi sinonim "Joga bonito". Po meni najveći svih vremena!

esteban

pre 10 godina

Francuska1998.Poslednje SP koje se igralo za gol više, odlični igrači i majstori fudbala na sve strane, uživancija...Posle toga dolazi period dosadnjikavog,taktičkog fudbala koji kulminira 2004.u Portugalu titulom Grčke,kada svi preuzimaju devizu "cilj opravdava sredstvo", svi igraju neke odbrane,"parkirani autobusi" na svakoj utakmici, niko ni da pomisli na napad, da ti se smuči fudbal. A onda dolazi Ronaldinjo i vraća magiju ovom sportu. Driblinzi, golovi, trofeji, protivnički igrači koji se odbijaju od njega (kao i od Drogbe kasnije, sada Ibre), i "bolesni" pasovi i asistencije ( naročito pamtim pas, mislim protiv Milana, dijagonalno sa leve na desnu stranu odbrane ka Mesiju, kroz CELU odbranu, PO ZEMLJI!) Može se polemisati ko je najbolji u istoriji, za mene je to R10, koji je vratio lepotu ovom sportu.

robi

pre 10 godina

Imao sam prilike da gledam velike igrače raznih generacija. I danas su tu Mesi i K.Ronaldo-najbolji danas.
Ali Ronaldinjo je poseban, neponovljiv, takvog ni pre, a ni danas još nisam video.
Na vrhuncu karijere imao je SVE! Fenomenalan dribling, brzinu, uvek za gol opasne asistencije-fantastičan pregled igre, snalažljivost u svim situacijama, osećaj za gol, izuzetan šut, izuzetne realizatorske sposobnosti. On je vukao ekipu, nameštao, driblao, davao golove. Jednostavno je radio sve. Po meni je najbolji fudbaler koga sam do sada video, a počeo sam pratiti SP od 1970-e godine.

hound

pre 10 godina

Kad gledate mnogo fudbala (secam se kad sam toliko sporta generalno gledao da me je cale jednom uhvatio kako gledam golf i bilijar i slogirao se) uvek imate neke golove kojih se uvek setite, cim pomislite neobican, lep, lud gol vama odmah izleti scena...ja imam vise,jedan - gol Ronaldinja protiv Milana kad je krenuo na Nestu, zalomio desnom i prebacio je na levu i sa nekih 25 m raspalio, drugi - kad je krenuo na Terija i odvalio ga toliko da je ovaj pao a Ronaldinjo dao gol, treci je upravo ovaj iz kolena sa Celzijem i cetvrti kad su odvalili Real a on se zaleteo sa leve strane, prosao sve da bi posle gola Kasiljes samo odmahnuo rukom tipa ma daj, sta da radimo. Nebitan je redosled golova. Secam se Mesijevih golova ali ne toliko...mislim da niko nije toliko uticao na fudbal, navijace, taj osecaj pred tekmu, za vreme poluvremena, za vreme tekme kao Ronaldinjo. A da ne pricamo o ovim golovima Englezima, Nemcima...uvek mi se stegne grlo i najezim se kad citam nesto o njemu ili gledam ovako neki klip.
Pozdrav ljudi!

vladinho82

pre 10 godina

Neznam sta da kazem osim mnogo ce mi zao biti ako ne podje na svetsko.Makar na klupi da sedi bio bi jos jedan razlog da upalim tv.Legenda! !

talicni tom

pre 10 godina

Moj idol...najbolji svih vremena...kad igram fudbal...pokusavajuci da izvedem neki njegov dribling,ponekad padnem...:D Nije sramota,Ibre kad je pokusao "Dinhov elastico" ili C.Ronaldo kada se prosuo nekoliko puta pokisavajuci da imitira ovu zivu legendu...pa nije sramota ni mene...:-D

Maredinjo

pre 10 godina

Sve sve brate ali sto na broju 66?! Pa ako ne na 1 kao "no.1" moglo je na 10 jer je ubedljivo najbolja 10-ka svih vremena i verovatno najomiljeniji Brazilac u Srbiji(njega jednostavno svi gotive, a kako i ne bi).. NADAM se da ce zaigrati na SP, ali je jasno da su sanse veoma male, Brazil trazi titulu, a fudbal opet trazi trkace i kondicione bikove, a ne umetnike na terenu.. :')

Pera

pre 10 godina

Za mene ce uvek biti najbolji fudbaler. Kad je on igrao svi su gledali, nebitno da li navijate za Gremio, PSG, BArselonu, Milan.., jednostavno je plenio svojom igrom i lakocom kojom je sve to radio na terenu.
I kad je ceo Santiago Bernabeu tapsao posle treceg gola kada je nanizao celu odbranu Reala je po meni jedan od najvecih trenutaka u istoriji fudbala.
Jedina steta je sto kad je osvojio sve sto je mogao vise nije bilo to to, kao da se zasitio, pa i ako kaze kako i dalje igra iz ljubavi opet nije to taj Ronaldinjo vise. Ali hvala mu za sve one poteze i driblinge, jer ono sto je on radio sa loptom Mesi, C. Ronaldo, Riberi, Ibrahimovic.. ne mogu zajedno. I jedini igrac koji je mozda bio priblizno dobar je Ronaldo Luis Nazario de Lima, ali ga povrede nikad nisu zaobilazile i ostala je jedna tuzna prica sta bi bilo kad bi bilo.
I dan danas pustim po neku kompilaciju sa majstorijama Ronaldinja i Ronalda, jer su neponovljivi. Nejmar je beba za njih, jedino u cemu je bolji je simuliranje.

zeljko

pre 10 godina

Ja sam odavno imao ideju kako da se igraju svetska prvenstva. Igraju se kvalifikacije, ko pobedi igra sa Brazilom FINALE. Dok bude magije niko ih nece pobediti. Onoga dana kad nestanu favele nestace i magije, nazalost dobar fudbal dolazi iz nemastine.

Carobnjak

pre 10 godina

Zbog njega sam uzivao gledajuci barselonu,zbog njega sam jedva cekao da pocne utakmica,neverovatno je sta je sve radio sa loptom,danas takvih igraca nema i zato je fudbal postao dosadan.Setite se el klasika u madridu,ispracen je ovacijama.

Garincha

pre 10 godina

Jednom prilikom, dok sam gledao Barsu protiv Atl.Bilba, keva, posto nije imala izbora gledala je sa mnom utakmicu i vidjevsi sta Ronaldinho radi na terenu igracima Bilba-oa , prokomentarisala je : "Pa ovom momku ne treba ovih ostalih 10 , on sam igra koliko mogu da vidim . Nasmijao sam se i dodao, treba mu kevo samo golman. Imam i dan danas 3 ista dresa Ronaldinha :D

11:11

pre 10 godina

Mnogo ozbiljan,opsiran zanimljiv i tacan tekst,o coveku za koga bi se moglo reci isto kad je fudbal u pitanju..jedan od najboljih tekstova N.DJ. svaka cast tebra,veliki si znalac.

Rema

pre 10 godina

Svako ko voli fudbal MORA da voli ovog coveka,a ko kaze da ne voli Ronaldinja taj nije covek...Ronaldinjo je jedini koji igra iz ljubavi,ovi danas igraju za novac,rekorde,slavu...Ne znam,kada bude prestao da igra verovatno necu ni gledati fudbal vise.Pozdrav svim ljubiteljima Ronaldinja.LEGENDA

Mohikanac

pre 10 godina

Naravno da zasluzuje, covjek je genijalac. Gledao sam i Maradonu,nista losiji nije od njega,mada totalno drugaciji stil. Kad bolje razmislim,njegov stil je neponovljiv,ne mogu ga porediti ni sa kim. A mnogih sam se nagledao....

Salence

pre 10 godina

Oba Ronalda, Mesi, Pele, Bekam, Hadzi, Soickov, Cantona, Maradona, Zlatan i ostali su majstori fudbala, ali jedan je najbolji svih vremena. Neprevazidjeni carobnjak RONALDINJO!

.....

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo naci mesta u reprezentaciji Brazila na SP za ovu legendu. Realno trenutno nije bas za prvu postavu ali bi trebao da bude u timu. Steta je sto je dozvolio sebi da ga javni zivot upropasti jer je mogao biti jos bolji i duze trajati. Da se rodio u doba Maradone zasenio bi i njega....ali se ipak i snasao u ovom vremenu agresivno-dopingovanih bedevija...

against modern football

pre 10 godina

Mogu da obore milione rekorda, da osvoje milion trofeja ali nikad ne mogu Mesi i Kristijano da ponude deci energiju i radost kakvu im je nudio Ronaldinjo....kad se setim samo tog perioda 98-2005/06 (generacija 1989)....cista radost, posle tog perioda nikad nisam osetio toliku radost dok sam igrao fudbal (na male golice, na skolskom, na travi...) i ako fudbal ne postoji u Raju ne znam da li cu tada osetiti tu radost ako Bog odluci da sam to zasluzio...a Ronaldinjo u centru paznje zajedno sa velikim Zubom RONALDOM i Zi-zuom....cak ni skola nje mogla da pokvari tu radost igranja s loptom :) svaki njihov potez se prepricavao i svaki klinac je hteo da ga nauci...a danas imitiraju biceps i trbusnjake Kristijana, idu u teretanu i glume zvezde...

delija 68

pre 10 godina

Mnogo je majstora lopte, čija tehnika je besprekorna.
Samo su trojica koji su znali da od svojih akcija naprave i malo umetničko delo. Dijego, Ronaldo Zuba i Dinjo
poređajte ih kako god.
jedini su umeli da vas nateraju da ustanete i aplaudirate toj umetnosti i kad ''uništavaju'' tim za koji navijate.
Oni nisu samo majstori fudbala, oni su zapravo fudbal, i sve što on predstavlja.
Mondijal sa i bez Dinja su dve različite priče, (druga je tužna u najavi)

bojan

pre 10 godina

Kad gledaš utakmicu Ronaldinjo drugačije trči! Sav je poseban!!! U sve verujem ali 4 puta prečku to mi je sam sumnjivo! Zna sve sa loptom i radio je kad je i šta je hteo sa njom!!! Najlepši fudbal je igra što reče neko svi igraju fudbal samo se Ronaldinjo igra fudbala.

Djolinho

pre 10 godina

Pozdrav, pala mi je "dobra" ideja! :)
Ae pokrenemo medjunarodnu peticiju da dinjo zaigra na svetskom?
Osecam da kad bi se proculo, bilo bi vise od milijardu ljudi koji bi to forsirali! Dinjo, sinonim za fudbal to zasluzuje! :)

Bob Sent Kler

pre 10 godina

Ja se nadam zbog svog sina, kome sam jednom pokazao ko su bili veliki fudbaleri i koji ga sada stalno pusta na Youtube-u. Skoro mi je rekao: "Tata, ja ne verujem u Boga, ja verujem u Ronaldinja i Brazil". Pao sam na pod!

kela

pre 9 godina

Prvi put sam ga video na utakmici bas sa nasom reprezentacijom , ne sacam se rezultata bila je prijateljska utakmica, tada je bio mlada nada brazila ali see videlo da ima nesto posebno secam se da niko nije mogao da mu uzme loptu i tada sam video neke nevidjene poteze, nemoguce je bilo ne primetiti ga.Sta reci o ovakvom igracu ,tehnika, dribling, asistencijia...Apsolutnno jedan od najatraktivnijih i najharizmaticnijih fudbalera ikada! njegov stil igre ne bih moago da poredim ni sa kim, bas zbog toga ostace upamcen kao jedan od najvecih igraca ovog sporta. magija , energija, harizma kakva se retko vidja na fudbalskim terenima...

Saša

pre 8 godina

Poslednji fudbaler na svetu zbog koga je fudbal to što jeste.Posle njega i genijalni Mesi uvodi nove standarde ali ipak bez takvog umeća.Dok Kristijano Ronaldo ima samo 10% od magije Ronaldinja.Nadajmo se da će postati otac i napraviti naslednika.Čekaćemo...

ivan

pre 10 godina

1.Ronaldo da Lima 2.Mesi 3.Maradona 4.Ronaldo K.5.Ronaldinjo iza velika praznina ostali su bili ukljucujuci i Pelea strasni igraci ali ova petorica su Bozanstva.l

ivan

pre 10 godina

1.Ronaldo da Lima 2.Mesi 3.Maradona 4.Ronaldo K.5.Ronaldinjo iza velika praznina ostali su bili ukljucujuci i Pelea strasni igraci ali ova petorica su Bozanstva.l

Bob Sent Kler

pre 10 godina

Ja se nadam zbog svog sina, kome sam jednom pokazao ko su bili veliki fudbaleri i koji ga sada stalno pusta na Youtube-u. Skoro mi je rekao: "Tata, ja ne verujem u Boga, ja verujem u Ronaldinja i Brazil". Pao sam na pod!

srleeex

pre 10 godina

I opet kazem NAJVECI IKADA!!!

Mnogo je teze ovo izvoditi u modernom fudbalu, nego u vreme Dzajica, Pelea, pa i Maradone. Tada maltene nisu ni uklizavali odbrambeni igraci niti su bili fizicki spremni kao danas.

Sava

pre 10 godina

Najveci medju najvecima!
Ono sto je on znacio na terenu je drugi nivo u odnosu na sve ostale.
Secam se intervjua Dzajica tamo negde 2006 kad je rekao doslovce za novosti "gledao sam pelea, gledao sam maradonu, ali ono sto radi ronaldinjio je druga dimenzija".
Ono od 2002-2006 ostace zlatna era fudbala i ronaldinja.
Svetsko prvenstvo, liga sampiona, kup i liga spanije, zlatna lopta, sta vise?
A najvise od svega to sto su milioni sirom sveta cekali utakmice barselone, samo zbog nejga.
Gde god da je igrao unapredjivao je tim, od psz, preko barse, milana, pa sada do ateltiko mineira kome je doneo kup libertatores.
Lako je danas mesiju i ronaldu kad bukvalno 10 igraca igra za njih i podredjeno je njima i njihovoj statistici.
Ronaldinjo je pravio tim, Ronaldinjo je bio pola i vise tima, pored njega su svi drugi delovali kao za 50 odsto bolji.
O tome je pricao i Cavi.
Danas se sve svodi da cavi ili iniesta dodaju mesiju, ili cabi alonso ronaldu.
Jedina zamerka sto je ovaj tekst sa celim ovim naslovom trebalo napisati dan pred pocetak sampionata.
Kralj je to zasluzio vise nego iko!

Bojan

pre 10 godina

E ovaj tekst u specijalu 'Odbrojavanje' sam cekao. Covek koji je izmislio fudbal. Hvala bogu pa sam imao srece da 'zivim' u njegovo vreme. :))
Secam se,dok sam trenirao,u petlicima i pionirima na svakoj utakmici nosio sam gumenu narukvicu na kojoj je pisalo 'Ronaldinho10', a nakon svakog postignutog gola usledila je proslava - poljubac narukvice i mahanje rukama (palac i mali prst gore,ostali savijeni). A tek kopiranje njegovog slobodnjaka,odbrojavanje 3 koraka i 'zumiranje' levim okom,kakva su to vremena bila... :))
P.S. Hvala puno za tekst.

Najveci ikada

pre 10 godina

To sto je Ronaldinjo radio nije niko. Najbolji igrac ikad. Nazalost, danas previse gledaju statistiku, golove, titule, ljudi igraju kao masine, timovi se sklapaju od gomile superzvezda kao real, i gubi se ta vestina u igri, sve je u kondiciji i statistici koju postignete. Ako se to gleda, a nazalost, danas to najvise gledaju, razni polovicni igraci izbijaju u prvi plan, jer su bili najdisciplinovaniji da postignu rezultat, a stvarni majstori kao Ronaldinjo padaju u zaborav. Ronaldinjo je definitivno po fubalskoj vestini nadmasio i Maradonu i Pelea, ali nije imao statistiku kao ona dvojica, zato se oni i dalje vise pominju. Njegov dribling, brzina, pamet u igri, je daleko iznad svega vidjenog. Ovi danasnji nisu ni blizi. Svaka cast Mesiju i Ronaldu, ali to sto oni rade Ronaldinjo je mogao zatvorenih ociju.

Aleksa

pre 10 godina

Drugar je te 2006. godine navijao za Čelsi. Nije gotivio Barselonu, ali je gledao utakmice zbog Ronaldinja za koga je priznao da je u neverovatnoj formi i da je lagano najbolji igrač u tom momentu. Ipak, bio je samouveren u prolaz Čelsija jer nema šanse da Barselona prođe dalje u takmičenje pored takve defanzivne ekipe kakva je Čelsi. Takođe, meč se igra u Londonu.
Negde oko osamdesetog minuta, Eto'o dodaje loptu Ronaldinju, ovaj se zaleće ka šesnaestercu. Karvaljo se vraća nazad da zatvori Etoa, sa strane galas Trči u pomoć Teriju. Teri izlazi Ronaldinju u susret i svi očekuju da Ronaldinjo ostane bez lopte, međutim, dešava se nezamislivo - Teri se o.d.b.i.j.a. od Ronaldinja, ovaj ga "sklanja" rukom , odlazi blago u desnu stranu i šutira. Karvaljo i Galas su nemi posmatrači, Čeh je zakačio loptu, ali nedovoljno dobro da bi je sprečio da uđe u gol. Ja skačem u vis u delirijumu, znajući da gledam nešto veoma specijalno. Drugar mi pruža ruku uz komentar da posle ovoga nema sumnje da je Ronaldinjo jedan od najkompletnijih igrača koje je gledao. Pričali smo sa jednim likom iz Londona koji je te godine došao na Egzit festival i dobro se sećam njegovog komentara: "It's not a shame to lose like that, he's one of the best to ever play the game".

Maestro

pre 10 godina

Čarobnjak, sećam se kad sam bio klinac pa naveče jedva čekam ligu šampiona i barsu samo da bi video neki novi potez dinja pa sutra na igralištu da ga ponavljam sa drugarima, davno prošlo vreme....

majstor

pre 10 godina

nivo na kome je on igrao cirka 4 godine je nedostizan za bilo koga! steta sto nije duze trajao. i steta sto ga neće biti na SP-u ove godine.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Meni je zao zbog toga sto nije igrao u top formi duzi vremenski period, a mogao je i vise od ovoga.

Za mene kao i vecinu, najbolji fudbaler svih vremena.
Sigurno je to, da je najbolji tehnicar kojeg je ikada ova igra videla.

Maredinjo

pre 10 godina

Sve sve brate ali sto na broju 66?! Pa ako ne na 1 kao "no.1" moglo je na 10 jer je ubedljivo najbolja 10-ka svih vremena i verovatno najomiljeniji Brazilac u Srbiji(njega jednostavno svi gotive, a kako i ne bi).. NADAM se da ce zaigrati na SP, ali je jasno da su sanse veoma male, Brazil trazi titulu, a fudbal opet trazi trkace i kondicione bikove, a ne umetnike na terenu.. :')

MIA

pre 10 godina

Za mene je on medju PET najboljih igrača svih vremena.Takav stil,šarm,lucidnost,zabava,uživanje i dobrota su neponovljivi u fudbalu.
Svaka čast legendo.

neba

pre 10 godina

Naravno da treba da se nadje na svetskom prvenstvu u domovini kao kruna karijere. Sinonim za lepotu fudbala u pravom smislu te reci... Jedan jedini neponovljivi Gaucho Ronaldinho.

shuto do kurva

pre 10 godina

Napravi laznjak u levo - cela tribina ode u levo. takav je bio.
Ali, zna se ko je Baja. kada su ga pitali ko je najvise uticao na njega, koga je najvise voleo, odgovor je bio jasan : ROMARIO!
I jos nesto...Nece ga Skolari zvati, jer Skolari ima cilj da bude prvi na svetu, a ne da nam pruzi uzivanje u igri. Gluposti. Kao da ne znamo da su Oni uvek prvi na svetu, samo ponekad su ostali efikasniji. Nama svima treba sto vise finti, elastika, tunela,suvog lista, poteza sa plaze. Sve ono sto nemamo u svakodnevnom zivotu. Zato se gleda fudbal.

Djolinho

pre 10 godina

Pozdrav, pala mi je "dobra" ideja! :)
Ae pokrenemo medjunarodnu peticiju da dinjo zaigra na svetskom?
Osecam da kad bi se proculo, bilo bi vise od milijardu ljudi koji bi to forsirali! Dinjo, sinonim za fudbal to zasluzuje! :)

my way

pre 10 godina

Ronaldinjo apsolutno zasluzuje poziv za SP u Brazilu i to bez da koristi svoj ogromni kredit. Za mene, on je najbolji fudbaler sveta svih vremena, Boziji dar fudbalskoj igri! Niko nikad nije, niti danas moze ono sto je mogao Ronaldinjo. I Barselona je najbolji i najlepsi fudbal igrala dok je on u njoj bio.

vladinho82

pre 10 godina

Neznam sta da kazem osim mnogo ce mi zao biti ako ne podje na svetsko.Makar na klupi da sedi bio bi jos jedan razlog da upalim tv.Legenda! !

hound

pre 10 godina

Kad gledate mnogo fudbala (secam se kad sam toliko sporta generalno gledao da me je cale jednom uhvatio kako gledam golf i bilijar i slogirao se) uvek imate neke golove kojih se uvek setite, cim pomislite neobican, lep, lud gol vama odmah izleti scena...ja imam vise,jedan - gol Ronaldinja protiv Milana kad je krenuo na Nestu, zalomio desnom i prebacio je na levu i sa nekih 25 m raspalio, drugi - kad je krenuo na Terija i odvalio ga toliko da je ovaj pao a Ronaldinjo dao gol, treci je upravo ovaj iz kolena sa Celzijem i cetvrti kad su odvalili Real a on se zaleteo sa leve strane, prosao sve da bi posle gola Kasiljes samo odmahnuo rukom tipa ma daj, sta da radimo. Nebitan je redosled golova. Secam se Mesijevih golova ali ne toliko...mislim da niko nije toliko uticao na fudbal, navijace, taj osecaj pred tekmu, za vreme poluvremena, za vreme tekme kao Ronaldinjo. A da ne pricamo o ovim golovima Englezima, Nemcima...uvek mi se stegne grlo i najezim se kad citam nesto o njemu ili gledam ovako neki klip.
Pozdrav ljudi!

esteban

pre 10 godina

Francuska1998.Poslednje SP koje se igralo za gol više, odlični igrači i majstori fudbala na sve strane, uživancija...Posle toga dolazi period dosadnjikavog,taktičkog fudbala koji kulminira 2004.u Portugalu titulom Grčke,kada svi preuzimaju devizu "cilj opravdava sredstvo", svi igraju neke odbrane,"parkirani autobusi" na svakoj utakmici, niko ni da pomisli na napad, da ti se smuči fudbal. A onda dolazi Ronaldinjo i vraća magiju ovom sportu. Driblinzi, golovi, trofeji, protivnički igrači koji se odbijaju od njega (kao i od Drogbe kasnije, sada Ibre), i "bolesni" pasovi i asistencije ( naročito pamtim pas, mislim protiv Milana, dijagonalno sa leve na desnu stranu odbrane ka Mesiju, kroz CELU odbranu, PO ZEMLJI!) Može se polemisati ko je najbolji u istoriji, za mene je to R10, koji je vratio lepotu ovom sportu.

Stefan

pre 10 godina

Najbolji svih vremena, bez ikakve konkurencije. Danas svi jure rekorde, a on se igrao na terenu i ostavio neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Steta samo sto nije bio 100 % posvecen fudbalu, kao npr. Kristijano Ronaldo. Kao takav bio bi daleko ispred svih u svakom pogledu.

robi

pre 10 godina

Imao sam prilike da gledam velike igrače raznih generacija. I danas su tu Mesi i K.Ronaldo-najbolji danas.
Ali Ronaldinjo je poseban, neponovljiv, takvog ni pre, a ni danas još nisam video.
Na vrhuncu karijere imao je SVE! Fenomenalan dribling, brzinu, uvek za gol opasne asistencije-fantastičan pregled igre, snalažljivost u svim situacijama, osećaj za gol, izuzetan šut, izuzetne realizatorske sposobnosti. On je vukao ekipu, nameštao, driblao, davao golove. Jednostavno je radio sve. Po meni je najbolji fudbaler koga sam do sada video, a počeo sam pratiti SP od 1970-e godine.

Carobnjak

pre 10 godina

Zbog njega sam uzivao gledajuci barselonu,zbog njega sam jedva cekao da pocne utakmica,neverovatno je sta je sve radio sa loptom,danas takvih igraca nema i zato je fudbal postao dosadan.Setite se el klasika u madridu,ispracen je ovacijama.

kid rađa

pre 10 godina

"Mogao sam da dam mnogo više golova, ali mi je bilo žao da ne iskoristim priliku za dribling." Ova rečenica objašnjava koliko je on, u stvari, uživao na terenu i jeste pravi sinonim "Joga bonito". Po meni najveći svih vremena!

Pera

pre 10 godina

Za mene ce uvek biti najbolji fudbaler. Kad je on igrao svi su gledali, nebitno da li navijate za Gremio, PSG, BArselonu, Milan.., jednostavno je plenio svojom igrom i lakocom kojom je sve to radio na terenu.
I kad je ceo Santiago Bernabeu tapsao posle treceg gola kada je nanizao celu odbranu Reala je po meni jedan od najvecih trenutaka u istoriji fudbala.
Jedina steta je sto kad je osvojio sve sto je mogao vise nije bilo to to, kao da se zasitio, pa i ako kaze kako i dalje igra iz ljubavi opet nije to taj Ronaldinjo vise. Ali hvala mu za sve one poteze i driblinge, jer ono sto je on radio sa loptom Mesi, C. Ronaldo, Riberi, Ibrahimovic.. ne mogu zajedno. I jedini igrac koji je mozda bio priblizno dobar je Ronaldo Luis Nazario de Lima, ali ga povrede nikad nisu zaobilazile i ostala je jedna tuzna prica sta bi bilo kad bi bilo.
I dan danas pustim po neku kompilaciju sa majstorijama Ronaldinja i Ronalda, jer su neponovljivi. Nejmar je beba za njih, jedino u cemu je bolji je simuliranje.

Salence

pre 10 godina

Oba Ronalda, Mesi, Pele, Bekam, Hadzi, Soickov, Cantona, Maradona, Zlatan i ostali su majstori fudbala, ali jedan je najbolji svih vremena. Neprevazidjeni carobnjak RONALDINJO!

NikolaBP

pre 10 godina

Najezih se! Kao da sam ja u svoje ime pisao uvod, samo sto bih velikim slovima stavio, odrastao sam u vreme kada je Ronaldinho igrao fudbal!!! Majstore gledamo te na leto! :)

zeljko

pre 10 godina

Ja sam odavno imao ideju kako da se igraju svetska prvenstva. Igraju se kvalifikacije, ko pobedi igra sa Brazilom FINALE. Dok bude magije niko ih nece pobediti. Onoga dana kad nestanu favele nestace i magije, nazalost dobar fudbal dolazi iz nemastine.

bbb

pre 10 godina

Magija! Savrsenstvo! Bozanstvo! Ne znam kako bi ga vise opisao i njegovu igru. Citam komentare ove i najezim se koliko ga svi vole. Za mene najbolji svih vremena!

Rale

pre 10 godina

Ja sam Interista a drugar ostraceni Juventino. Ipak, kada je rec o Ronaldinju, slazemo se u jednom. Najpre kazemo da su dva najbolja igraca danasnjice Messi i Ronaldo. I onda ih uporedimo. Kazemo, ok, Messi i Ronaldo, sjajni igraci, odlicna tehnika, postavljaju rekorde, zaista jesu 3 koplja ispred ostalih igraca koji igraju danas. Medjutim, kada oni sve to rade, nekako sve deluje mehanicki, unapred smisljeno, kao roboti. Ronaldinjo je, za razliku od njih, bio UMETNIK, bukvalno! Nekada sam gledao Barselonu samo da vidim sta ce ovaj covek novo da uradi. I divili smo mu se. 3 ili 4 sezone sam ga pratio, i ostavio je na mene veci trag i veci utisak nego sto ce Ronaldo i Messi sve da jos 10 sezona igraju na ovom nivuo. Jednostavno, lepota, umetnost, fantasticno. Po meni je Ronaldinjo neprikosnoveni majstor. Nikada mu necu zaboraviti onaj gol Celsiju ni iz cega. Nesto mlati nogom levo desno, i odjednom, lopta trci po mrezi, Petr Ceh ne veruje, Teri bleji, neverovatno. Drago mi je da sam imao prilike da gledam Ronaldinha. A omiljeni igrac mi je Havijer Zaneti. Postovanje ostalima.

11:11

pre 10 godina

Mnogo ozbiljan,opsiran zanimljiv i tacan tekst,o coveku za koga bi se moglo reci isto kad je fudbal u pitanju..jedan od najboljih tekstova N.DJ. svaka cast tebra,veliki si znalac.

talicni tom

pre 10 godina

Moj idol...najbolji svih vremena...kad igram fudbal...pokusavajuci da izvedem neki njegov dribling,ponekad padnem...:D Nije sramota,Ibre kad je pokusao "Dinhov elastico" ili C.Ronaldo kada se prosuo nekoliko puta pokisavajuci da imitira ovu zivu legendu...pa nije sramota ni mene...:-D

delija 68

pre 10 godina

Mnogo je majstora lopte, čija tehnika je besprekorna.
Samo su trojica koji su znali da od svojih akcija naprave i malo umetničko delo. Dijego, Ronaldo Zuba i Dinjo
poređajte ih kako god.
jedini su umeli da vas nateraju da ustanete i aplaudirate toj umetnosti i kad ''uništavaju'' tim za koji navijate.
Oni nisu samo majstori fudbala, oni su zapravo fudbal, i sve što on predstavlja.
Mondijal sa i bez Dinja su dve različite priče, (druga je tužna u najavi)

Garincha

pre 10 godina

Jednom prilikom, dok sam gledao Barsu protiv Atl.Bilba, keva, posto nije imala izbora gledala je sa mnom utakmicu i vidjevsi sta Ronaldinho radi na terenu igracima Bilba-oa , prokomentarisala je : "Pa ovom momku ne treba ovih ostalih 10 , on sam igra koliko mogu da vidim . Nasmijao sam se i dodao, treba mu kevo samo golman. Imam i dan danas 3 ista dresa Ronaldinha :D

kela

pre 9 godina

Prvi put sam ga video na utakmici bas sa nasom reprezentacijom , ne sacam se rezultata bila je prijateljska utakmica, tada je bio mlada nada brazila ali see videlo da ima nesto posebno secam se da niko nije mogao da mu uzme loptu i tada sam video neke nevidjene poteze, nemoguce je bilo ne primetiti ga.Sta reci o ovakvom igracu ,tehnika, dribling, asistencijia...Apsolutnno jedan od najatraktivnijih i najharizmaticnijih fudbalera ikada! njegov stil igre ne bih moago da poredim ni sa kim, bas zbog toga ostace upamcen kao jedan od najvecih igraca ovog sporta. magija , energija, harizma kakva se retko vidja na fudbalskim terenima...

Rema

pre 10 godina

Svako ko voli fudbal MORA da voli ovog coveka,a ko kaze da ne voli Ronaldinja taj nije covek...Ronaldinjo je jedini koji igra iz ljubavi,ovi danas igraju za novac,rekorde,slavu...Ne znam,kada bude prestao da igra verovatno necu ni gledati fudbal vise.Pozdrav svim ljubiteljima Ronaldinja.LEGENDA

Mohikanac

pre 10 godina

Naravno da zasluzuje, covjek je genijalac. Gledao sam i Maradonu,nista losiji nije od njega,mada totalno drugaciji stil. Kad bolje razmislim,njegov stil je neponovljiv,ne mogu ga porediti ni sa kim. A mnogih sam se nagledao....

bojan

pre 10 godina

Kad gledaš utakmicu Ronaldinjo drugačije trči! Sav je poseban!!! U sve verujem ali 4 puta prečku to mi je sam sumnjivo! Zna sve sa loptom i radio je kad je i šta je hteo sa njom!!! Najlepši fudbal je igra što reče neko svi igraju fudbal samo se Ronaldinjo igra fudbala.

against modern football

pre 10 godina

Mogu da obore milione rekorda, da osvoje milion trofeja ali nikad ne mogu Mesi i Kristijano da ponude deci energiju i radost kakvu im je nudio Ronaldinjo....kad se setim samo tog perioda 98-2005/06 (generacija 1989)....cista radost, posle tog perioda nikad nisam osetio toliku radost dok sam igrao fudbal (na male golice, na skolskom, na travi...) i ako fudbal ne postoji u Raju ne znam da li cu tada osetiti tu radost ako Bog odluci da sam to zasluzio...a Ronaldinjo u centru paznje zajedno sa velikim Zubom RONALDOM i Zi-zuom....cak ni skola nje mogla da pokvari tu radost igranja s loptom :) svaki njihov potez se prepricavao i svaki klinac je hteo da ga nauci...a danas imitiraju biceps i trbusnjake Kristijana, idu u teretanu i glume zvezde...

.....

pre 10 godina

Mislim da bi trebalo naci mesta u reprezentaciji Brazila na SP za ovu legendu. Realno trenutno nije bas za prvu postavu ali bi trebao da bude u timu. Steta je sto je dozvolio sebi da ga javni zivot upropasti jer je mogao biti jos bolji i duze trajati. Da se rodio u doba Maradone zasenio bi i njega....ali se ipak i snasao u ovom vremenu agresivno-dopingovanih bedevija...

Saša

pre 8 godina

Poslednji fudbaler na svetu zbog koga je fudbal to što jeste.Posle njega i genijalni Mesi uvodi nove standarde ali ipak bez takvog umeća.Dok Kristijano Ronaldo ima samo 10% od magije Ronaldinja.Nadajmo se da će postati otac i napraviti naslednika.Čekaćemo...