Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.04.2014.

15:49

Još tri zemlje odustale od EP 2020

Nakon Srbije, još dve zemlje odustale su od trke za učešće u organizaciji Evropskog prvenstva 2020. godine. saopštila je Češka fudbalska federacija. (FACR).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Svoju kandidaturu su povukli Lisabon i Prag, kao i Poljska, koja je kandidovala dva grada, Varšavu i Horžov.

Portugalci i Česi su se povukli iz finansijskih razloga, dok su Poljaci procenili da nemaju velike šanse da budu jedan od 13 domaćina.

Uslovi za kandidaturu su i uređivanje infrastrukture, sređivanje aerodroma, saobraćajnica, izgradnja hotela, a za to je pored garancija države potrebno i odobrenje gradskih vlasti.

Prvobitno je za domaćinstvo EURO 2020 bilo zainteresovano čak 39 kandidata, među kojima je bio i Beograd, ali će taj broj očigledno biti mnogo manji do petka, kada je krajnji rok za podnošenje kandidatura.

Evropska fudbalska unija (UEFA) će saopštiti imena pobednika u septembru, a naredno EP igra se 2016. godine u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve