Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.04.2014.

13:47

Mojs: Uvek ću biti zahvalan Fergiju

Bivši menadžer Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je da mu je bila velika čast da vodi ‘crvene đavole’ i da je zahvalan Aleksu Fergusonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Škotski stručnjak je u utorak dobio otkaz posle samo deset meseci na klupi Junajteda zbog loših rezultata, a kap koja je prelila čašu je nedeljni poraz od Evertona, posle kojeg je šampion Engleske ostao bez šanse da se plasira u Ligu šampiona sledeće sezone.

Uvek ću biti zahvalan Aleksu Fergusonu što je verovao u mene i što mi je dao šansu da vodim Mančester junajted”, rekao je Mojs, “Imenovanje za menadžera Mančester Junajteda će uvek biti nešto na šta ću biti neverovatno ponosan. Znao sam da me čeka težak izazov, ali sam želeo da ga se prihvatim i nijednog trenutka nisam sumnjao u ispravnost svoje odluke. Pritisak koji donosi posao menadžera u Junajtedu je ogroman, ali nijednog trenutka nisam odstupio od vrednog rada, a isto važi i za moje saradnike, kojima se zahvaljujem na posvećenosti”.

Mojs je priznao da rezultati ‘crvenih đavola’ ove sezone razočaravajući, kao i da mu je žao na koji način je saznao za otkaz.

Rezultati nisu bili onakvi na kakve su Mančester junajted i njegovi navijači navikli i kakve očekuju”, rekao je Mojs.

Asocijacija ligaških menadžera reagovala je zbog otkaza Mojsa i kritikovala neprofesionalan način na koji se Mančester Junajted poneo.

Asocijacija je veoma razočarana zbog načina na koji je Dejvid napustio Mančester Junajteda, zato što su prvo mediji potvrdili njegov otkaz, a on još nije zvanično razgovarao sa ljudima u klubu. Tokom vođenja Junajteda, Dejvid se, kao i uvek, ponašao profesionalno, sa integritetom i vrednostima u koje veruje i koje su povezivane sa klubom i njegovom bogatom tradicijom. Zbog toga je žalosno videti da je njegovo vreme u Junajtedu došlo kraju na tako neprofesionalan način”, rekao je izvršni direktor Asocijacije Ričard Bivan.

Priliku da vodi klub do kraja sezone dobio je legendarni fudbaler Junajteda Rajan Gigs, a pomoćnici su mu bivši saigrači Fil Nevil, Niki Bat i Pol Skols. Mediji u Engleskoj ističu da Gigs nije stalno rešenje, a spekuliše se da su kandidati za mesto menadžera ‘crvenih đavola’ Luj van Gal i Karlo Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve