Nova vest
Fudbal

Subota, 19.04.2014.

22:06

Debakl Mančinija, pobeda Genčlera

Bešiktaš i Fenerbahče odigraće u nedelju jedan od derbija Istanbula a samo pobeda 'crno-belih' mogla bi da odloži slavlje 'žuto-plavih'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Galatasaraj posle 'šamarčine' pred svojim navijačima u duelu sa Kasimpašom više nema nikakve šanse da odbrani titulu.

Genčlerbirligi, sa Tošićem i Petrovićem u timu, je pobedio kao gost Gaziantep pa bi uz ubedljiv finiš možda mogao i do mesta koje vodi u Evropu.

Galatasaraj je dočekao ekipu Kasimpaše a Mančinijev tim je posle šest minuta ostao sa igračem manje. Gosti, ekipa koju vodi Šota Arveladze, su do kraja postigli čak četiri gola i najubedljivijom pobedom nad nekim od velikih klubova u istoriji stigli do prilike da se izbore za prvi plasman u neki od evropskih kupova.

Genčlerbirligi je gostovao Gaziantepu, Duško Tošić je počeo meč a Radosav Petrović, potpuno oporavljen od povrede, odigrao dobro drugo poluvreme. Genčler je slavio minimalnu pobedu ali i stigao do osmog mesta sa pet bodova manje od četvrtoplarianog Trabzonspora. Nemanja Tomić i Milan Smiljanić nisu nastupili za goste iz Ankare.

Srđan Mijailović nije igrao za Kajzeri koji je nerešenim rezultatom na gostovanju Akhisaru (2:2) propustio još jednu priliku da se približi opstanku.

I drugi klub iz Kajzerija, Ercijespor, je 'ispod crte', posle debakla na svom terenu u duelu sa Trabzonsporom, 0:5. Bojan Jorgačević nije branio.

Konjaspor Jagoša Vukovića gostuje u nedelju Rizesporu, a dve utakmice igraju se u ponedeljak, Antalija - Sivas i Kardemir - Eskišehir.

tabela: Fenerbahče 66(-1), Bešiktaš 54(-1), Galatasaraj 53, Trabzonspor 46, Kasimpaša 44, Sivaspor 43(-1), Kardemir Karabuk 42(-1), Genčlerbirligi 41, Akhisar Genčlikspor 41, Bursaspor 41, Bursaspor 41, Eskišehirspor 39(-1), Gaziantespor 36, Konjaspor 34(-1), Rizespor 33(-1), Elazigspor 31, Ercijespor 30, Antalijaspor 28(-1), Kajzerispor 26

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve