Nova vest
Fudbal

Subota, 19.04.2014.

11:56

Ture: Afričke igrače ne poštuju

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture istakao je da veruje da ne dobija dovoljno poštovanja samo zato što je iz Afrike.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Reprezentativac Obale slonovače, koji je osvojio titule nacionalnih šampiona u Engleskoj, Španiji i Grčkoj, kao i u domovini, nalazi se trenutno među kandidatima za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi.

Nedavno je Samir Nasri rekao da 30-godišnji Ture nije dovoljno cenjen zbog svog mesta rođenje, zbog čega ga mnogi ne stavljaju među najbolje centralne vezne fudbalere na svetu.

Mislim da je ono što je Samir rekao definitivno istina. Iskreno, pravo priznanje sam dobio samo od navijača. Ne želim da budem negativan, ali moram da budem iskren“, naglasio je Ture.

Tureovi sunarodnici Didije Drogba i napadač Kameruna Samjuel Eto su takođe igrali i igraju sjajno u Evropi, a on za njih kaže:

Oni su za mene više od legendi, a i za Afriku. Ponosan sam što sam iz Afrike, želim da branim afričke ljude i želim da pokažem svetu da fudbaleri iz Afrike mogu da budu jednako dobri kao Evropljani i Južnoamerikanci“.

Luis Suares je trenutno glavni favorit za najboljeg igrača Premijer lige, a ispred Turea su, prema mišljenju mnogih, i kapiten Liverpula Stiven Džerard i Eden Azar iz Čelsija. Međutim, fudbaler Sitija ističe da bi bio veoma nesrećan ukoliko ne bi dobio nagradu.

Kao šampion, kao pobednik, uvek želim da pobeđujem“, naglasio je Ture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve