Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2014.

12:45

Hodžson: Pirlo je najopasniji

Selektor Engleske Roj Hodžson ocenio je da Italijan Andrea Pirlo predstavlja najveću opasnost njegovoj ekipi u utakmici dve reprezentacije na Mundijalu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom. Engleska i Italija igraće prvu utakmicu 14. juna u Manausu.

Među italijanskim reprezentativcima biće i bivši napadač Mančester sitija Mario Baloteli, ali je selektor Engleske rekao da u protivničkom timu najviše strahuje od Pirla.

"Da li se plašim Balotelija? Poznajem ga jer je igrao u Engleskoj. Poštujemo svakog igrača, ali ako bih morao da imenujem jednog, rekao bih da je Pirlo najopasniji. U poslednjih 10 godina on je učinio da Italija igra fudbal. Sarađivali smo u Interu tri meseca, on ima neverovatnu karijeru", rekao je Hodžson, preneo je Skaj Sport.

Italija je na putu do finala Evropskog prvenstva 2012. godine izbacila Englesku posle penala, a u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nije poražena pod vodjstvom Čezarea Prandelija.

"Italija je jaka. Prandeli je u poslednje četiri godine obavio dobar posao i verujem da je njihov tim za to vreme sazreo. Ali da li je Engleska poražena i pre početka takmičenja? Možda ljudi u Italiji tako misle, ali moramo da igramo utakmicu i videćemo kako će biti", rekao je on.

Selektor Engleske rekao je da će stručni štab sve uraditi kako bi pripremio igrače za klimatske uslove u Brazilu.

"Pre utakmica nikada ne razmišljam o porazu, uvek mislim o pobedi. Učinićemo sve da naši igrači budu spremni, nismo u najboljoj situaciji, ali nije ni Italija. Mislim da uslovi neće biti prednost ni za jednu južnoameričku reprezentaciju", rekao je Hodžson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve