Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.04.2014.

13:00

Stojić: Lazović vredi 2-3 miliona €

Menadžer Ranko Stojić tvrdi da krilni igrač Crvene zvezde Darko Lazović vredi 2-3 miliona evra, a da crveno-beli za Abiola Daudu mogu da dobiju million.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda trenutno ima veliki problem kako da skupi nekoliko miliona evra do kraja maja, kako bi dobila licencu za nastup u Evropi, a jedina opcija je prodaja igrača.

Zbog toga je u centru pažnje Lazović, koji je već nekoliko godina najcenjeniji igrač Zvezde, a navodno je na leto 2012. Vladan Lukić odbio ponudu Salcburga vrednu 4,5 miliona evra.

"Lazović je godinama u fokusu, a posle povrede uspešno se vratio na teren i dobrim igrama i golovima potvrđuje kvalitet. Njegov transfer mogao bi da iznosi od dva do tri miliona evra. Zimus je Genčlerbirligi želeo da izdvoji oko milion evra za Daudu, a ta suma biće, po meni, realna i u predstojećem letnjem prelaznom roku", rekao je Ranko Stojić "Novosti".

Zbog izostanka sa Svetskog prvenstva srpski fudbaleri bi na leto mogli da budu u drugom planu kod evropskih skauta, ali talentovani igrači su uvek na ceni, a među njima je svakako Lazović, smatra Stojić.

Nikola Pavlović je takođe uveren da Zvezda može da dobije do tri miliona evra za Lazovića, dok su drugi igrači znatno ispod tog nivoa.

"Lazović je ponovo u trendu kada je u pitanju Crvena zvezda. Međutim, ugovor mu je na snazi samo još godinu, pa verujem da zaintresovani klubovi hoće da plate između dva i dva i po milina evra. Za Daudu može da se dobije milion evra. Mrđina cena, iako je prvi strelac šampionata, zbog godina starosti koje se, svakako, gledaju, kreće se oko 600.000 evra. Sve ovo je, jasno, samo lična procena. Mnogo toga će zavisiti od potražnje i da li je konkurencija na tom mestu za kupca sužena", rekao je Pavlović.

Zvezda ima rok do 24. aprila da dostavi kompletnu dokumentaciju Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) o načinu saniranja višemilionskih dugova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve