Nova vest
Fudbal

Petak, 14.06.2013.

11:33

Mesi plaća slobodu deset miliona

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi mogao bi zbog utaje poreza da plati obeštećenje od deset miliona evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Španski mediji su u četvrtak objavili da Mesiju zbog prijave za utaju poreza od četiri miliona evra preti kazna zatvora od šest godina, ali je to demantovano.

Prema novim odredbama španskog zakona, Mesi bi kao uzoran građanin, mogao da postigne dogovor sa Ministarstvom finansija i vansudskim poravnanjem plati kaznu sa kamatama, što iznosi oko deset miliona evra.

Finansijski stručnjaci na Iberijskom poluostrvu savetuju Argentincu da prihvati dogovor, sve završi bez mnogo pompe i na taj način ne ugrozi pozitvan imidž i višemilionske sponzorske ugovore.

Suma od deset miliona ne bi trebalo da predstavlja problem Argentincu, jer samo kao igrač Barselone godišnje zaradi 16 miliona i još toliko od sponzora.

Španski državni tužilac podneo je pre dva dana krivičnu prijavu protiv Mesija i njegovog oca u kojoj ih optužuje da su namerno izbegli plaćanje četiri miliona evra na ime poreza u periodu od 2006. do 2009. godine. Kako se navodi, oni su novac od sponzorskih ugovora dobijali na privatne račune koje su registrovali u Urugvaju i Belizeu i na taj način izbegli plaćanje poreza u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve