Nova vest
Fudbal

Subota, 18.05.2013.

18:14

Partizan pobedio, titula blizu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu na svom terenu sa 1:0 (0:0) u 28. kolu Jelen Superlige Srbije i sada su na korak do šeste uzastopne titule.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na meču postigao je Miloš Jojić iz slobodnog udarca u 90. minutu, uz ’pomoć’ golmana Zvezde Bajkovića.

Crno-beli na dva kola do kraja imaju pet bodova više od ’večitog’ rivala. Do kraja šampionata Partizan gostuje Smederevu i dočekuje Spartak, a Zvezda igra kod kuće sa Slobodom i gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Zvezda je prva došla nadomak gola, kada je Kasalica u 17. minutu pogodio prečku. Međutim, ispostavilo se da je to bila jedina prava prilika za crveno-bele na meču.

U prvom poluvremenu nismo videli naročito sadržajnu utakmicu, a Partizan je u nastavku bio superioran. Stvorili su crno-beli nekoliko šansi, čak četiri prilike promašio je Mitrović, i Lazar Marković bio je blizu gola, ali sve do završnice mreže su mirovale.

Onda je u 90. minutu Jojić izveo slobodan udarac, lopta je pogodila prečku, ali ju je Bajković u padu sproveo u sopstveni gol. Na kraju, zaslužena pobeda Partizana, kojom su crno-beli skoro sigurno obezbedili odbranu trofeja.



JSL, 28. kolo:
Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Jojić 89

Partizan: Stojković, Miljković, Pajović, Ivanov, Volkov (Lazevski 87), Smiljanić, S. Marković, L. Marković (Brašanac 96), Ilić, Luka (Jojić 70), Mitrović.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mikić (Maksimović 76), Spajić, Petković, Milijaš, Milivojević, Garido (Milunović 70), Lazović (Dauda 15), Kadu, Kasalica.

Tok meča:

Večiti derbi nažalost je dobio prvu uvertiru sa negativnim predznakom - kamenovan je autobus sa fudbalerima Partizana na putu od Teleoptika do stadiona. Nema povređenih, pričinjena je samo materijalna šteta na autobusu.

Na oko sat vremena pre početka meča došlo je do sukoba između navijača, leteli su kamenice i flaše, ali policija je reagovala i sprečila veće nerede.

Već standardna uvredljiva skandiranja golmanina Stojković i Bajkoviću pre početka meča. Manji incidenti, ali bez eskalacije, stadion je pun. Na atletskoj stazi pojavili su se i košarkaši Partizana, a iz gledališta su ih dočekali glasnim ovacijama.

Navijači Partizana sa Istoka bacili su topovski udar među igrače Zvezde, Petković im je odgovorio 'slikovitom' gestikulacijom. Igrači Zvezde potom su se pomerili i nastavili su zagrevanje nešto dalje.

Navijači crveno-belih na severnoj tribini razvili su transparent "Zvezdo, zgazi ih sve", a navijači Partizana odgovaraju sa "Na krilima Juga, uz buku i rafale, pobeda je tu, šanse su im male".

3. min. Kasalica je prošao po levoj strani i centrirao, lopta je došla do Milijaša, a njegov šut hvata Stojković. Ipak, prethodno je sudija Mažić svirao prekršaj Kasalice u napadu.

6. min. Prvi korner za Zvezdu, izveo ga je Lazović, domaći bez problema izbacuju loptu.

9. min. U prvih pet minuta igralo se na polovini Partizana, a onda su crno-beli preneli težište igre na rivalov deo terena. Prvi korner i za Partizan, bez šanse.

11. min. Posle jednog klizećeg starta Darko Lazović ostao je na zemlji. Nije mogao da nastavi meč, otišao je šepajući u svlačionicu.

15. min. Tuča na južnoj tribini stadiona Partizana, lete i baklje. Povređenog Lazovića zamenio je Dauda.

17. min. Šansa! Zvezda je bila veoma blizu vodećeg gola. Kasalica je fantastično šutirao sa oko 25 metara i pogodio je prečku, a Stojković je samo pogledom ispratio loptu.

20. min. Policija je smirila strasti na južnoj tribini, ali nekoliko navijača i dalje provocira. Ima i povređenih, ambulantna kola odvela su jednog navijača.

23. min. Šansa! Prva prilika za Partizan. Igrači Zvezde nesmotreno su izgubili loptu na sredini terena, a loptu je ukrao Mitrović. Mladi napadač crno-belih povukao je sâm, odabrao je da ne doda Markoviću, i posle nekoliko driblinga šutirao je pored gola.

29. min. Kontra Zvezde, Kasalica je imao mnogo boljih rešenja, ali odlučio se za šut, koji je Stojković lako uhvatio.

30. min. Mirno na Jugu, ali kordon policije i dalje je raspoređen na tribini. 'Zabranjeni' i 'Grobari Jug' zajedno navijaju. Na severnoj tribini navijači Zvezde razvili su novi transparent: "Pogledaj Jug što budi se sad, a navijali za Zvezdu, Zemun, OFK i Rad".

45. min. Šansa! Obe ekipe imale su po nekoliko ubacivanja u kazneni prostor, ali bez šansi. Tako je bilo sve do 45. minuta, a onda je Partizan odlično izveo polukontru - povukao je Marković, Luka je sa leve strane centrirao, a Mitrovićev šut glavom Bajkovič je izbio loptu u korner. Crno-beli su tražili penal posle duela Miljkovića i Kasalice, ali sudija Mažić samo je pokazao da se igra nastavi.

49. min. Bakljada na severnoj tribini. Miran tempo utakmice na početku drugog poluvremena. Sudija Mažić zbog dima je na kratko prekinuo meč.

52. min. Posle pauze od dva-tri minuta, meč je nastavljen.

56. min. Šansa! Prekršaj Kadua nad Lazarom Markovićem, prvi žuti karton na meču. U istom minutu nova prilika za Mitrovića . posle centaršuta Markovića sa desne strane, Mitrović je glavom šutirao, a lopta je završila malo pored stative.

58. min. Žuti karton i za Milijaša. Partizan je u naletu, a pomoćni sudija je pogrešio jer je svirao ofsajd Partizanu - dvojica fudbalera domaćih jesu bili u nedozvoljenoj poziciji, ali ne i Miljković, koji je prvi došao do lopte.

61. min. Šansa! Nova velika prilika za Partizan - očajna reakcija Zvezdine odbrane, Mitrović ponovo pokušava glavom, ali Bajković refleksno reaguje i spasava goste.

70. min. Umesto Luke, u igri je Jojić. Izmena i kod Zvezde, Milunović je zamenio Garida.

72. min. Solidna šansa za Zvezdu - Miljaš je posle ubacivanja prebacio loptu do peterca, a Dauda je za malo zakasnio, Stojković je prvi stigao do lopte.

73. min. Šansa! Dupli pâs Lazara Markovića i Smiljanića, ali Markovićev udarac sa 6-7m iskosa sa leve strane brani Bajković.

76. min. Milunović je bio u solidnoj poziciji, ali je loše primio loptu, a potom ništa bolje nije šutirao.

83. min. Šut Lazara Markovića sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola.

90. min. GOL! Partizan vodi 1:0, Jojić! Milivojević je na 20m iskosa sa leve strane oborio Lazara Markovića, sudija je svirao prekršaj. Lopti je prišao Miloš Jojić, odlično je šutirao, lopta je pogodila prečku i išla je ka polju, ali se Bajković bacio i u padu je loptu ubacio u gol. Gledajuću prilike, zasluženo vođstvo Partizana.

94. min. Šansa! Slobodan udarac za Zvezdu na ivici šesnaesterca iskosa sa desne strane. Kadu je precizno šutirao u gornji desni ugao, ali Stojković se izvio i izbio je loptu u korner.

96. min. Nesportski potez Maksimovića, koji je gurnuo Sašu Markovića i zaradio je crveni karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

588 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve