Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.04.2013.

17:32

FFF: Kajzer Franc brine o deci

Ruskak kompanija Gazprom, zvanični partner UEFA Lige šampiona, pokrenula je međunarodni društveno-odgovorni projekat pod nazivom "Fudbal za prijateljstvo".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Projekat "Football for Friendship" (FFF) će biti održan pod patronatom jednog od najpoznatijih fudbalera i trenera svih vremena Franca Bekenbauera.

Cilj projekta je da usadi među decu i omladinu važnost osnovnih vrednosti poput poštovanja za kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, kao i jednakost i posvećenost zdravom načinu života.

Učesnici projekta "Fudbal za prijateljstvo" biće dečaci i devojčice uzrasta od 10 do 16 godina i omladinske selekcije fudbalskih klubova iz osam evropskih zemalja – Velike Britanije, Nemačke, Rusije, Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Grčke.

Deca će učestvovati u projektu podeljena u četiri grupe. Prvu grupu sačinjavaće 11 timova iz 11 gradova Rusije – koji će ugostiti učesnike utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, među kojima će se naći i dva tima dece iz sirotišta.

Drugu grupu će činiti fudbalski timovi sportskih škola i akademija pri klubovima koje kompanija “Gazprom” zvanično podržava: Zenit Sankt Peterburg, Čelsi, Šalke 04 i FK Crvena zvezda.

Treća grupa biće formirana od pobednika dečjih sportskih takmičenja i konkursa kreativnosti "Plamen" u organizaciji kompanije "Gazprom", dok će četvrtu grupu sačinjavati omladinski timovi iz zemalja učesnica projekta "Južni tok" (Bugarska, Mađarska, Slovenija i Grčka).

Vrhunac projekta predstavlja održavanje međunarodnog Foruma omladinskih selekcija fudbalskih klubova iz navedenih zemalja od 24. do 26. maja u Londonu.

"Podrška razvoju omladinskog sporta predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta programa društvene odgovornosti naše kompanije. Pružiti mladim generacijama mogućnost da otkriju svoje talente i usvoje u potpunosti zdrav način života predstavlja stvaranje postojane osnove za njihov harmoničan razvoj. Fudbal je omiljen širom sveta. Njegov univerzalni jezik razumeju svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, veroispovesti i rasu. Deca i omladina koja će učestvovati u projektu “Fudbal za prijateljstvo” iskusiće čaroliju timske igre i uzajamnog poštovanja – osnovne vrednosti za njihov budući život", napominje predsednik kompanije "Gazprom" Aleksej Miler.

"Fudbal podrazumeva fer-plej, ne poznaje granice, stvara prijateljstva koja traju ceo život. Projekat “Fudbal za prijateljstvo” ima izuzetnu važnost time što obrazuje decu da prevazilaze granice nacija, kultura i rasa, da prihvate zdrav način života, timski rad i toleranciju u pobedi i porazu. Usađivanje ovih vrednosti kod najmlađih uzrasta širom Evrope je dragocen cilj – i ja sam ponosan što ga mogu podržati”, dodao je Franc Bekenbauer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve