Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.04.2011.

09:38

Derbi se (ne) pomera za 26. april

Četvrti ovosezonski ’večiti derbi' mogao bi da se umesto 23. aprila odigra tri dana kasnije, prenosi Sportski žurnal, Sport piše da takvog dogovora "nema“.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Razlog za moguće odlaganje su uskršnji praznici, zbog čega je iz Zvezde krenula priča o tome da se ne igra na Veliku subotu.

Iako je Uskrs najradosniji hrišćanski praznik, dan veselja i okupljanja, srpski navijači, tvrde zagovornici odlaganja, ne žele da dođu na stadione na Veliku subotu i insistiraju da se tog dana fudbal ne igra.

U Partizanu kažu da se raspored zna odavno i da je o tome trebalo razmišljati na vreme a generalni sekretar kluba Darko Grubor rekao je za Sport da u slučaju da se pomera derbi treba pomeriti celo kolo jer "nije samo nama Uskrs". Iz Crvene zvezde kažu da "nemaju ništa protiv odlaganja".

O mogućnosti da se utakmica pomeri razgovaralo se prilikom sastanaka o organizaciji kup mečeva Partizana i Crvene zvezde ali dogovora nema.

U slučaju da takva inicijativa prođe, Srbija će biti jedina zemlja u kojoj se na Veliku subotu neće igrati fudbal, s obzirom na činjenicu da se noramlno igra i u Rusiji (i na Veliku subotu i na Uskrs) i Grčkoj sa jedne, Italiji, Španiji, Brazilu ili Argentini sa druge strane...

Ove godine pravoslavci i katolici Uskrs proslavljaju istog dana, ali se svuda 23. aprila igraju redovna kola, s obzirom da je Uskrs praznični dan koji se i proslavlja igrom i veseljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve