Nova vest
Ekipni sportovi

Sreda, 01.02.2012.

12:28

NFL: Rivali se poštuju, žele titulu

Približio se najveći sportski spektakl na svetu Superboul, na kojem će se za titulu u NFL-u boriti Nju Ingland Petriotsi i Njujork Džajantsi u Indijanapolisu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nekadašnja pobednica američkog "Idola" Keri Klarkson pevaće himnu, u poluvremenu će nastupiti Madona.

O kakvom je događaju reč svedoči podatak da 30 sekundi reklame tokom utakmica košta 3,5 miliona dolara, a kompletan reklamni prostor prodat je zaključno sa novembrom prošle godine.

To je komercijalni deo priče, sportski nije manje bitan, a jedni i drugi pred meč odluke pričaju lepo o rivalima ali i sa ponosom najavljuju pobedu.

Nju Ingland i Njujork sastali su se u Superbolu pre četiri godine, tada su Džajantsi napravili iznenađenje i pobedili, bilo je 17:14. Prilika za novi podvig Njujorčana i prilika za revanš ekipi iz Foksboroa u Masačusetsu.

"Ovo je utakmica za koju se pripremate cele godine, od pauze, prvih sastanaka, posmatranja snimaka protivnika, sve što radite je sa ciljem da dođete do Superboula. Ponosni smo što smo tu, ponosni što predstavljamo svoju konferenciju i radujemo se što ćemo u nedelju pokušati da osvojimo titulu", rekao je Bil Beličik, trener Nju Ingland Petriotsa.

"Imamo puno razloga za brigu. Njihova odbrana igra savršeno, izuzetni su im specijalni timovi, pogađaju iz polja. Razmišljam o tome kako bi mogli da nas iznenade, a znam da će postavljanje u polju biti ključ. I napad im je dobar, eksplozivan, postižu poene na sve načine. Dobili su deset utakmica zaredom, zbog svega toga, imam dovoljno razloga za brigu", rekao je Tom Kahlin, trener Njujork Džajantsa.

"Želim da budem potpuno siguran da neće biti razloga da tražimo opravdanja. Želim da odigramo stvarno dobro. Oni su dobra ekipa i zbog toga su tu. Teraju vas da pravite puno grešaka. Ali ne možemo da pravimo greške i da pobedimo. Moramo da odigramo dobro i precizno i to će biti dovoljno“, rekao je Tom Brejdi, kvoterbek Nju Ingland Petriotsa.

"Svako, bilo da je debitant ili da igra 14. sezonu u NFL ovo doživljava kao posebnu stvar. Nikada ne znaš da li ćeš imati još jednu priliku da igraš Superboul. Svejedno, da li si na kraju ili na početku karijere, možda je poslednja prilika. Zbog toga radiš, pripremaš se, ne štediš se nimalo, moraš da budeš potpuno fokusiran na teren i na igru. Ako budemo 100 odsto u utakmici i odlučni da igramo najbolje što znamo, sve će biti u redu", rekao je Ilaj Mening, kvoterbek Njujork Džajantsa.

Superboul XLVI na programu je 5. februara na "Lukas oil" stadionu u Indijanapolisu, koji je zatvorenog tipa kapaciteta 74.000 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve