Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.08.2009.

14:50

Vlada Indije: Formula 1 nije sport

Vlada Indije veruje da održavanje trke u šampionatu Formule 1 neće imati nikakav uticaj na razvoj sporta u toj zemlji.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Indija će prvi put biti domaćin trke Formule 1 2011. godine, ali je ministartstvo sporta održavanje trke podvelo pod zabavu, pošto ne može da ispoštuje određene sportske kriterijume.

Komentari Ministartstva sporta došli su pošto je u januaru već odbilo zahtev promotera trke JPSK Sportsa da uplati oko 25 miliona evra vlasniku komercijalnih prava Formule 1 (FOM).

“Trka ne bi imala nikakav uticaj na razvoj sporta. Formula 1 nije sport, već zabava. Predložena trka u šampionatu Formule 1 ne zadovoljava uslove koji se zasnivaju na ljudskom naporu da uspe u takmičenju sa drugima, još od pojave Olimpijskih igara”, rekao je jedan zvaničnik saveza.

Direktor JPSK Sportsa Samir Gaur s druge strane je rekao da je kompanija potpuno posvećena projektu, uprkos stavu Ministartsva.

Tražili smo od Ministarstva pomoć i dozvolu. Ako bude potrebno učinićemo to ponovo, pošto smo 200 posto posvećeni organizaciji trke Formule 1 u Indiji”, rekao je Gaur, koji je već u aprilu rekao da će staza biti spremna na vreme za trku, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi.

Formula 1 je postala veoma popularna kada je Narijan Kartikijan postao prvi Indijac u tom sportu 2005. godine. Iako u ovom trenutku u Formuli 1 ne vozi nijedan indijski vozač, Indija ima tim u šampionatu, Fors Indiju, koji se nalazi u posedz milijardera Vidžaj Malija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve