Nova vest
Atletika

Nedelja, 18.07.2010.

13:25

Osmoro predstavnika u Monktonu

Srbiju će na juniorskom atletskom prvenstvu sveta, koje će se od 20. do 25. održati u Monktonu (Kanada), predstavljati osmoro takmičara, najavio je ASS.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema odluci trenera juniorskog tima Mirjane Stojanović, Rifata Zilkića i Dragiše Đorđića na šampionatu će učestvovati Amela Terzić (1.500 metara), Marija Vučenović (koplje), Bojana Vuković (troskok), Marija Stambolić (800 metara), Nemanja Cerovac (1.500 metara), Emir Bekrić (400 prepone), Božidar Antunović; (kugla) i Branko Pauković; (koplje).

Predstavnici ASS su ocenili da će, za razliku od prošlog prvenstva kada je u Bidgošću Ivana Španović osvojila zlatnu, a Tatjana Jelača i Mihail Dudaš bronzane medalje, u Kanadi veliki uspeh za naše reprezentativce predstavljati ulazak u finale.

Na osnovu najboljih dosadašnjih rezultata najviše se očekuje od kuglaša Antunovića i Vučenović u bacanju koplja. Ostali predstavnici srpskog tima poručili su da su dobroj formi i da će potražiti svoju šansu za visok plasman i najbolja ostvarenja u karijeri.

Prvog dana takmičenja, 20. jula, na atletsku pozornicu u Monktonu prva će izaći Stambolić u kvalifikacijama trke na 800 metara, sledi Vučenović (kvalifikacije, koplje), a potom na stazu od 1.500 metara izlazi Cerovac koji je oduševio hrabrim nastupom u Bidgošću.

Dan kasnije pred Vuković je najveći izazov u dosadašnjoj karijeri - borba za finale troskoka, a prolaz u elitno društvo potražiće i preponaš Bekrić, kuglaš Antunović i Pauković u bacanju koplja.

U kvalifikacijama će poslednja (23. jula) nastupiti Terzić koja je konkurenciju u trci na 1.500 metra ocenila "jakom", ali i najavila lični rekord.

Amela Terzić:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve