Izvor: B92

Grad Zagreb uskoro bi mogao da ponudi prevoz kočijama svojim građanima i turistima, jer su zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na predlog gradonačelnika Milana Bandića, većinom glasova doneli odluku o takvoj vrsti prevoza.

Opozicioni poslanici žestoko se protive toj odluci, navodeći da kočije na zagušenim gradskim saobraćajnicama često dovode do katastrofa, pa da su mnogi gradovi u svetu, među kojima i Njujork, zabranili vožnju kočijama, iako im je to u tradiciji više od 150 godina.

"Umesto da uvodimo tehnološke inovacije u u javnom prevozu, mi uvodimo kočiju", konstatovali su i poručili da u više od 20 odsto nesreća u kojima učestvuju kočije - poginu ljudi.

Zastupnici sa Bandićeve liste branili su tu odluku, "jer neće se kočijama valjda voziti u saobraćajnom špicu". Kočije imaju i Prag i Beč i Minhen, pa zašto ne bi i Zagreb imao 10-15 kočija?, naveli su.

Kočijama u Zagrebu usprotivili su se i "Prijatelji životinja" pitajući se u saopštenju - Zašto uvoditi nešto što se u svetu ukida kao okrutno i sramotno iskorišćavanje životinja?, piše agencija Hina.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.