Oni su dobitnici Pulicerovih nagrada za 2014.

Dobitnici Pulicerove nagrade, jednog od najznačajnijih američkih priznanja, saopšteni su 14. aprila u SAD, u u ukupno 21 kategoriji - 7 književno-umetničkih i 14 novinarskih.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

20:24

Default images

Roman "The Goldfinch" Done Tart, priča o dečaku bez roditelja smeštena na moderni Menhetn, dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za fikciju.

Pozorišni komad "The Flick" Eni Bejker, koji se bavi zaposlenima u propalom bioskopu u kojem se još prikazuju 35-milimetarski filmovi, osvojio je ovo prestižno priznanje za dramu.

Nagrađena je istorijska knjiga "Unutrašnji neprijatelj: Ropstvo i rat u Virdžiniji" Alana Tejlora, jednog od najuticajnijih američkih istoričara kolonijalnog doba, a govori o uticaju robova na rat 1812.

Dobitnik Pulicera za poeziju je Vidžaj Sešadri za zbirku "3 Sections".

U kategorijama biografije ili autobiografije i publicistike pobedili su naslovi "Margaret Fuller" Megan Maršal, o američkoj novinarki i pobornici transcendentalizma iz 19. veka, i "Toms River" Dena Fagina, hronika o industrijskoj destrukciju male zajednice u Nju Džersiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: