Najbolji skandinavski zvuk na "MAD in Belgrade"-u

MAD in Belgrade donosi pravi duh nadaleko poznate skandinavske elektronske muzičke scene. DJ Lindstrøm, kralj nordijskog nu-diska i čuveni danski trio WhoMadeWho, nastupiće prve festivalske večeri, 24. maja, na Mad Dog bini ispred Muzeja savremene umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

13:13

Default images

Sa Skandinavskog poluostrva direktno na MAD in Belgrade stižu dva prava predstavnika nove scene! Nastup koji je norveški DJ Lindstrøm spremio za posetioce festivala sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer je sve melodije koje koristi u pesmama on sam odsvirao na pravim instrumentima! Inače - Hans Peter Lindstrøm je pravi štreber među DJ-evima i producentima pošto preferira mirne večeri u krugu porodice i zapravo ne ide na žurke osim kad sam nastupa. Do sada je nastupio na svim značajnijim evropskim i svetskim festivalima, a za nagradu Spellemannsprisen (norveški Grammy) nominovan je četiri puta, od čega je čak tri puta nagradu i osvojio!

Danski sastav WhoMadeWho takođe će nastupiti prve večeri na Mad Dog bini, a ovaj bend čuven je po svojim spektakularnim live izvođenjima! Grupa postoji od 2003. godine, a osnovali su je gitarista Jeppe Kjellberg, bubnjar Tomas Barfod i pevač/bassista Tomas Høffding. Uživo su nastupali sa najpoznatijim svetskim bendovima, kao što su Daft Punk, Soulwax, Hot Chip, Justice i LCD Soundsystem. Inače - nastupi grupe WhoMadeWho praćeni su zanimljivim video projekcijama, a članovi benda uvek su obučeni u egzotične, šašave kostime. Ukratko, publika od ovog koncerta može da očekuje sjajnu muziku u odličnom live izvođenju, otkačen nastup, mnogo pozitivne energije i jedno opšte ludilo! Na festivalu će tokom dva dana nastupiti preko 100 izvođača, uz posebne live nastupe, ali to nije sve! Ono što MAD in Belgrade nudi posetiocima je eksplozija doživljaja i iskustava, interaktivna zabava i učestvovanje u igri koja traje 48 sati bez prestanka. Dva dana i dve noći neprekidne zabave, uz vrhunsko ozvučenje i džinovske skulpture i instalacije, učiniće MAD in Belgrade najboljom žurkom u Beogradu ove godine! Centralna mesta okupljanja svih parti-životinja biće dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka je i na vodi! Za one koji žele da deo magije prenesu na jutro i dan, žurka se širi na splavove i party brodiće, odmah nadomak glavnih festivalskih stejdževa! Na ovim manjim scenama, biće predstavljena posebna MAD izdanja domaćih party kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva. Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.

Kompletnu listu izvođača pogledajte ovde.

Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: