Doček 2014. uz disko Filharmoniju

Svi koji vole disko zvuk moći će da uživaju uz klasiku popularne muzike u izvođenju Beogradske filharmonije i Kamernog hora iz Novog Sada, 26. decembra na Kolarcu i dan kasnije u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2013.

16:11

Default images

Muzičko zagrevanje za doček najluđe noći i ove godine će publiku podići na noge! Za "najluđi koncert" u sezoni Filharmonija priprema veliku muzičku žurku uz hitove iz sedamdesetih. Di-džej sa dirigentskom palicom je Alan Bjelinski, svestrani muzičar iz Zagreba, dok će Filharmonija imati pojačanje uz ritam sekciju.

Prošle sezone, za obeleživanje Nove godine po gregorijanskom kalendaru, Filharmonija je prvi put u svoj reperotar uvrstila pop muziku. Nakon hitova legendarnih bendova Abba, The Beatles i Queen i koncertne atmosfere koja se još uvek prepričava, Filharmonija nastavlja muzički "vremeplov" i predstavlja disko stil, birajući najveće hitove disko ere koji su i danas klasika pop muzike.

"Važno je, naročito mlađoj publici, pokazati spektar različitih ritmova i ponuditi im što više različitih programa. Nemam ništa protiv svih mogićih velikih centara niti arena, ali važno je ponuditi im i ovo, da znaju da mogu i ovo da čuju. Ali to prvo potiče iz doma, sa vaspitanjem", kazao je za B92 dirigent Bjelinski uoči prošlogodišnjeg koncerta.
Foto: Marko Ðokoviæ
Poslednji i "najluđi" koncert Beogradske filharmonije u ovoj kalendarskoj godini sastavni je deo ciklusa Nove godine. Muzičkim obeležavanjem datuma koji simbolišu novi početak, pored Novih godina po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, Filharmonija već treću sezonu "dočekuje" i jevrejsku,islamsku i kinesku.

Slavlje u Beogradskoj filharmoniji nastavlja se i na prvom koncertu u 2014. godini, kada će se obeležiti Srpska Nova godina. Publika će 16. januara uživati uz muziku iz najpoznatijih dela srpske kinematografije.

Pročitajte kako je Filharmonija dočekala 2013. godinu uz popularne hitove šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: