Počinje 12. Bijenale minijatura u Gornjem Milanovcu

Na izložbi 12. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature, koja će biti otvorena sutra u Kulturnom centru Gornji Milanovac biće predstavljeno 828 radova koje potpisuju 526 autora iz 28 zemalja sveta.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

09:34

Default images

Ova manifestacija je veoma značajna jer omogućava da se na jednom mestu sagleda poetika i stilovi umetnika sa savremene umetničke scene.

"Ovo je najveća, najmasovnija i po mnogo čemu najznačajnija manifestacija vizuelnih umetnosti" istakao je ranije Radoš Gačić, urednik likovnog programa Kulturnog centra Gornji Milanovac i dodao da se na njoj može videti presek savremene umetničke scene kroz sve medije: crteže, skulpture, slike, fotografije...

U okviru pratećeg programa biće održana izložba dobitnika Gran prija sa 11. Bijenala, Koste Bogdanovića (1930-2012) na kojoj će publika moći da vidi njegove skulpture malog i velikog formata, crteže, a poseban segment će biti njegovo proučavanje Teorije umetnosti.

Međunarodno bijenale je najveća i najobuhvatnija manifestacija umetnosti malog formata, a realizuje se pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac i Ministarstva kulture i informisanja. Manifestacija ulazi u 25 godinu postojanja i održavajući kvalitet, kvantitet i kredibilitet

Kulturni centar je kroz 12 godina svetskoj javnosti predstavio skoro 10.000 umetničkih dela potpisana od skoro 7.000 autora iz 40 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: