Aktuelno

Sreda, 25.12.2013.

09:58

Uskoro "zbogom" daljinskim upravljačima

Izvor: Tportal.hr

Uskoro "zbogom" daljinskim upravljaèima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Rango

pre 10 godina

Ne kontam kako ovo planiraju izvesti jer još uvijek nisu u stanju da u svojim telefonima naprave dobar software za prepoznavanje glasa, čak i na flagship modelima poput S4, Google Now radi mnogo bolje od njihove aplikacije. Mislim da ce takav TV biti prilično smiješan, bar ako ga predstave već sljedeće godine, jer još uvijek nisu završili tehnologiju.

nikola1993

pre 10 godina

bilo bi dobro kad bi mogo da radi i na daljinac i glasovnom komandom. pa da ti izaberes koju ces koristiti. jedno koristis a drugo zakljucas.

kiza

pre 10 godina

I ja sam za daljinac,ima mnogo razloga.
Nego, mene brine nesto drugo,svaka serija TV-a je sve tanja,kako ce nase Bake da stavljaju "strikano" na TV.

bl

pre 10 godina

Ko u porodici ima daljinski ima vlast nad televizorom. Bez daljinskog, nastaje anarhija. Šalu na stranu. Poslednje što želim u kući je da me kućni aparati prisluškuju!!!

dusann

pre 10 godina

a saltanje u krug 100kanala pa opet iz pocetka,a svadje supruznika oko toga kod koga ce biti daljinski,a ono kad se iznervirash za vreme tekme pa sa daljincem gadjash tv....sve to ce da nestane,ne ja ovo ne shvatam sretna vremena lagano prolaze bice smaka sveta.

Rob nl

pre 10 godina

Imam samsung smart tv, serija 8500 i postoje opcije upravljanja glasom i mahanjem rukom.
Problem je kada neko prodje sobom da nesto dohvati ili nesto malo glasnije izgovori.
Jedino sve funkcionise besprekorno kada ste sami.

NEW

pre 10 godina

Ovo Samsung naziva novitetom? Ova tehnologija se vec duze vreme koristi ispred ekrana. Pokretima se selektuje i pretrazuje uveliko. Samo Samsung moze svoje fanove ovim da napali, a bojim se da ce biti "savrseni" kao njihov Gear sat.

Nema tu...

pre 10 godina

Nije baš da u žaru nekog razgovora kažeš recimo 'dva', a tv sam prebaci... Postojaće neka rečenica kojom se taj sistem aktivira pa onda kažeš broj ili šta već... Xbox 360 ima nešto slično već nekoliko godina sa kinectom ali prvo se izgovori 'xbox' pa kad sistem to prepozna pokaže se ikonica mikrofona na tv-u pa mu onda pričaj šta te muči...

Gradjanin

pre 10 godina

Ja imam 5 ukucana.Kako ce da prepozna svih pet.I zamisli da gledas utakmicu a zena vikne program dva a deca program deset a bab aprogram trideset. Ovako scepas daljinac i ne das nikome Video sau tehnomanijionajLG zakrivleni.Kosta 10 hiljada evra.Koja budala ce to da plati. U stvari svakaroba ima svog kupca. za 3-4 godine ovi ce da kostaju 300 evra. N e treba se na svaku novotariju i glupost pecati

brzi

pre 10 godina

godine su trebale da prodju da iz fotelje upraljamo tv...sad cemo opet ustajati da prebacimo kanal i opet razgovarati sa spravom...evolucija je ponekad cudna

Zoran

pre 10 godina

Da, pricas sa nekim is[pred TV, odmahnes rukom a ono se ugasi TV ili promenui kanal - a ti snimas emisiju. Ili dreknes neku komandu iz druge sobe onom u slusalici, kad ono u detetovoj sobi se promenio kanal, dete place, a zena kune pocev od Samsunga, preko japanaca(na zna da Samsung niej japanski)do tebe sto ne ume normalno da razgovara nego vice.

Tihomir

pre 10 godina

Ozvaničeni kretenizam! Kao onomad kad onomad siroti Milorad Pavić, želeći da se predstavi kao veliki inovator i futurist, objašnjavajući nam šta su prednosti čitanja njegovih elektronskih knjiga na (običnom) kompjuteru, reče, svojim kaluđerskim glasom: "Vi možete, jednostavnim pokretom miša, da čitate knjigu odakle hoćete"(sic!). Ne objasni nam pritom koja je razlika od papirne knjige koju, jednim pokretom prsta, možeš da otvoriš na kojoj god hoćeš strani...

kobaz1987

pre 10 godina

Milijas izvodi korner a sve delije uglas: "Prebaci prvu" ili "Prebaci na drugu". Leti, kada su prozori otvoreni, mozda cemo moci da silnim dranjem i komsijama menjamo kanale ili da ih ukljucujemo pokretom ljudima koji zive u prizemlju i pojacavamo "do daske"... Vragolast izum, nema sta.

Digitalni mis

pre 10 godina

Auh, ovi ce biti interesantno, po prvi put ce se nesto zaista i dogoditi kada vaskolika srbadija pocne da se dere na televizor tokom utakmica, igraci definitivno nece igrati bolje nakon dernjave, ali polako, tehnologija napreduje. :D

Aleksandar

pre 10 godina

Čekaj,treba da kupim tv od ne znam koliko hiljada evra da bih pričao sa njim?Pa ja se na ovu moju kršinu derem samo tako dok gledam sport,samo što on ponizno ćuti.Još mi fali da se tv svađa samnom,pa da ga razbijem.

BEDNIK

pre 10 godina

Pocetkom 70-ih je izasao zagrebacki RIZ TV sa prvim ekranom sa linijskih 3 boje (crvena, zelena i plava), a ne tri tacke, pa je taj TV imao 8 senzora za menjanje kanala, a koji reaguje ako na njega stane muva i promeni kanal. Sad ce muve da staju na Ekran od Novog Samsunga i menjaju kanale...

pera peric

pre 10 godina

da li se secate Djurinih carolija i skeca sa daljinskim?Kakav je to daljinski ako moram da ustanem i da ga uzmem.Zato sam ja smislio daljinski dovlakac daljinskog upravljaca........

stara dobra vremena

pre 10 godina

Ahh.. ja sam i pre pojave daljinskih, koristio metalnu garnisnu od zavese i time nabadao dugmice po tv!
Tacno sam znao da ce odumreti daljinski.
Nema nista od tog, da pricam sa tv, pored blebetave zene, nego u podrum po garnisnu, nema druge ...

Pedja

pre 10 godina

Već vidim gomilu tužbi u najavi ako ovo se supusti u komercijalnu upotrebu, od strane mnogobrojnih udruženja gluvonemih i ostalih. Pa više će Samsung da pukne para na sudske sporove i naknade nego što će imati koristi od ove tehnologije.

milan

pre 10 godina

Tehnologija je vec u kucama i zove se xbox. Prepoznaje ti lice sa udaljenosti od 4-5 metara, automatski loguje tvoj profil sa tvojim podesavanjima. Smanjujes/pojacavas zvuk glasom, palis, gasis. Kazes skype, upali ti skype, ima jako finu kameru, youtube, snimanje programa, stream itd itd.

Srdjan

pre 10 godina

Ugostim goste i krene konverzacija. Dugo se nismo videli i jedva cekamo da se ispricamo. To ceka i moj televizor. Pomno slusa svaku rec i reaguje na sebi znan nacin.
Drugo zamisli kad si bolestan pa treba da mu govoris aje menjaj kanale tamo amo...
Ma ludilo...

VASA

pre 10 godina

Ja imam EI Spektra 75 iz 1975 godine i moram na TV dodirnuti dugme za menjanje kanala, a sad cu na Samsungu 40 godina novijem, da dodirujem ekran radi promene kanala...

Nikola

pre 10 godina

Haha, kakva je razlika da li cu se dici uz kreveta i pipnuti dugme za sledeci kanal ili ekran? Koja glupost. I to mi je kao napredak.

Sto se tice glasovnih komandi, koristicu ih isto koliko i na telefonu - nimalo.

Hihi...

pre 10 godina

A sta se desi kad voditeljka lota pocne da izvlaci brojeve: 3, 7, 18, 22, 31, 37, 38. I dopunski broj 8.

Oni koji prate loto morat ce da vracaju na prvi kanal nakon svakog izvucenog broja :)

Vid'la zaba gde se konj potkiva...

pre 10 godina

Lele, zamislite sad kako ce da se nasekira onaj ko je pljunuo vise desetina hiljada evra za inaj "zakrivljeni" TV, kad ono stiglo nesto novije!
Nadam se da ce javiti gde ce baciti taj stari model, da se bar neko ovajdi.

Bojan

pre 10 godina

Nista od toga nece raditi kako treba. Nikada nisu umeli da neku inovativnu opciju urade do kraja kako treba, vec im sluzi samo za reklame (sajmove i vesti) i za listu specifikacija. Imam njihov high-end televizor i softver me svaki dan razocarava. Umeju hardver da naprave vrhunski (dizajn im je kiceraj koji dosadi posle nedelju dana) u smislu kvaliteta panela itd. , ali softver...Ni S od "smarta". Kupicu sledeci put LG definitivno.

Danko

pre 10 godina

Глупост. Значи ја гледам утакмицу а жена с врата само викне 11 и оно ме пребаци на звезде гранда!!!

clara

pre 10 godina

da.da. kada se žaba adaptira na glasovne komande "pametnom aparatu" sledeći korak je dizanje temperature pa će "pametni aparat" žabi sam birati programe, preporuka-zapovest "good for you!" a epilog će biti "and they lived happily ever after" kao u filmu "Loganovo bekstvo"

Coco Bill

pre 10 godina

Moj EI Niš nema daljinac. Derem se na njega, al neće da promeni kanal, valjda nisam dovoljno glasan.
(Dejan, 25. decembar 2013 12:23)

Eeee, a možda ne razume ako pričaš po beogradski ?!

montoya

pre 10 godina

koja glupost, pa sta ako mogu da pipam ekran, ako vec dodjem do njega ja sam vec ustao a?, a druo da pricam sa tv om, ma dajjj, a sta kad pojacam glasno on ce kao da cuje, koje gluposti i glupe ideje

Tubara

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da se derem na TV ili kao mahnit mašem rukama samo da bih promenio kanal. Nema smisla menjati one stvari koje su savršeno praktične takve kakve su. Ali dobro Samsung je ipak kralj besmislenih "inovacija" koje nikome nisu potrebne i služe samo za naduvavanje cene uređaja.

Pera

pre 10 godina

Evo, na primer, ja sam nastavnik u školi. Ceo dan pričam i do uveče promuknem. Verujem da ima još zanimanja gde ljudi ceo dan koriste glas. Uveče mi ne bi palo na pamet da pričam s televizorom.

PPeca@SER

pre 10 godina

"Daljinski upravljac" se tako zove jer je uvek daleko... ili stoji na TV, ili je negde ispred... Lajkujem svaku mogucnost android uredjaja koji mogu da kontrolisu funkcije TV-a.

Bigrabbit

pre 10 godina

A da nije to malo zamorno ćaskati sa tv-om i sl? Poenta je u kliktanju po meni, jer nije svakom do priče kad sedne u fotelju. A šta se dešava ako mama u istoj sobi uči dete množenju? Ili ću morati svaki put da se izlogujem za priču sa tv kutijom, da bi nakon toga sela supruga i ulogovala se na njen glas, mislim, stvarno ne znam... Ponekad mi je drago što smo toliko daleko od nekih stvari.

PROSJAK

pre 10 godina

Treba Mobilni telefon sa USB konektovati na SAMSUNG TV, pa sa Fiksnim telefonom pozvati Mobilni i reci koji kanal hoces, da se ne bih derendao na TV !!

Goran Vuckovic

pre 10 godina

Kao neko kome je posao izmedju ostalog i dizajniranje interfejsa, predvidjam da će ova tehnologija, pre zaživeti na nekom drugom polju (gde ima smisla) ili kao dodatak koji se retko koristi. Zamislite koliko će biti prljav ekran nakon vrlo kratkog korišćenja ili zamislite sebe kako ležite u krevetu, dremljivi, i dovikujete se sa televizorom.

nostalgija

pre 10 godina

Daljinski nije samo uredjaj, daljinski je simbol autoriteta, način života u većini porodica. Kad ćale zaspi nad daljinskim, kad se organizuje hajka za daljinskim kad nestane kad treba da počne utakmica. Ma divota.

Ne pada mi na pamet da ja sad pipkam ekran, i pričam s televizorom.
Naravno, sve ovo je krajnje subjektivno i podržavam svaki napredak da naša deca sa novom tehnologijom imaju svoje neke rituale i uspomene.

антиципирам будућност

pre 10 godina

већ видим ситуацију када један хоће један програм а други нешто друго да гледа и давање гласовних команди, муж: 'еуроспорт', жена: 'турска серија', и тако у круг, а тв само мења и мења канале :)

nsdule

pre 10 godina

Sta???
Sad treba sebe da umotam u najlon.

I kako cu sad da se svadjam sa zenom?
Kad se lepo zna da je daljinski kod mene.

Strasno... Meni to ne treba :)))

R292

pre 10 godina

Stvarno glupo... ''Glasovnom komandom ćemo prebaciti kanal''. Neću bre da pričam, hoću da ćutim i da prebacujem kanale. Daljinski rules.

Branko Von Beca

pre 10 godina

Evo već se sad razmišljam da li da jedva čekam da kupim tv osetljiv na dodir, da bacim daljinski i da svaki čas ustajem i pipkam ekran....

Ili da kupim ovaj sa glasovnim komandama, i kakve sam sreće, da mi zapadne neki nagluvi primerak, pa da ceo komšiluk zna kad i šta gledam....

eki

pre 10 godina

i sts sad? ja pričam sa ženom i u razgovoru slučajno kažem: prva stvar koju treba da uradis! i on odma okrene na prvu? ajte molim vas! daljinac je zakon!

Kadu

pre 10 godina

I moj stari TV je bio osjetljiv na dodir. Svaki put kad sam zelio da promijenim kanal, morao sam da ustanem i dodirnem dugme. Bio je osjetljiv i na otiske prstiju (pravi touch screen) koji su ostajali svaki put kad bi se djeca igrala u blizini... onda zena mora da "riba" onom magicnom krpom. Neka hvala. Ovaj novi Sony LED TV je savrsen. Izdignut je van domasaja djece, a imam i daljinski upravljac kako ne bih morao da ustajem i dodirujem bilo sta kako bih gledao utakmicu.

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

Sava

pre 10 godina

Ovi televizori se već prodaju u Švajcarskoj. Kupio sam ogromni od 75 zola ili 191cm, cena 5000 franaka! Fantastičan uredjaj, pravi dozivljaj pogotovu za praćenje sporta pošto sam ja za sport pomalo zaladjen! Jedva čekam Novaka da krene!

MunzeLjux

pre 10 godina

Pre dve godine mi se pokvario stari TV koji sam odneo na smetliste i ostavio ga pored kontejnera.Nestao je za pola sata.U prodavnici tehnike sam ispisao cekove i postao ponosni vlasnik novog televizora sa LED tehnologijom,ma sta to znacilo.Rok isporuke je bio tri dana,pa smo kontaktirali porodicnog psihoterapeuta,da nas posavetuje kako da prezivimo tako dug period bez sarenog TV sveta.Nije nam dao neki pametan savet,osim sto se pozalio da je i sam bio u slicnoj situaciji i bas u tim danima se razveo od zene,a cerku je oterao od kuce jer mu je navodno pojela sutlijas sa cimetom.Za mene taj period nije bio tako dramatican.Saznao sam na primer da je moja zena divan sagovornik i da su stotine knjiga koje je procitala,uticale na njeno opste obrazovanje i kompetentno poimanje drustvenih trendova,kako politickih,tako i naucno-obrazovnih.Takodje sam saznao da cerka ima stabilnu vezu i da vec dve godine radi u jednos stranoj firmi za pristojnu platu.Sto se tice mog naslednika,on je koliko sam shvatio upisao treci fakultet na kome je do duse skolarina znatno niza nego na predhodna dva,i da je polozio vozacki ispit,te da redovno uzima moj auto i vozika se sa drustvom.Bilo mi je cudno kako dizelas trosi 17 litara,ali nisam imao vremena da idem kod majstora jer bi mi uvek pocinjao neki film ili utakmica.Hvala bogu TV je stigao i sve se vratilo u normalu,a kad izbije neki porodicni problem,ja samo prebacim na neku zabavnu emisiju i svi problemi nestanu.

stefan

pre 10 godina

cale mi cesto zaspi u dnevnoj sobi uz televizor, i onda ja treba da se derem na tv da mi promeni kanal, pa da probudim caleta i da me olesi kao konja.. neka hvala

deki

pre 10 godina

Malo je nezgodno da u 1 nocu viknem xxx kanal, a zena spava pored mene :)
Kakav li ce pokret prstiju biti potreban da se prebaci na ovakav kanal, hmmmmm.

Igor

pre 10 godina

Kao prvo, korišćenje glasa i daljinskog upravljanja rukom je jako nepraktično i trebaće još dosta vremena i unapređenja da bi to bilo to. Imao sam prilike da se igram sa jednim Samsung "smart" televizorom i nije bilo jednostavno odabrati bilo šta rukom, a putem glasa isto tako moraš par puta da vikneš glasno da bi TV prepoznao to. Kao drugo, daljinski upravljači nema šanse da nestanu, pre svega jer su praktični i zato što ljudi koji gledaju TV imaju moć menjanja kanala :) Šta mislite kako će izgledati kad svi počnu da viču na TV da promeni kanal? Ono što će se verovatno desiti je da će sve veći broj mobilnih ("smart") uređaja početi da se koriste kao daljinci, jer postoji sve više aplikacija za tako nešto (XBMC na primer).

Tuzni tranzistor

pre 10 godina

Touchscreen na TV-u!? Odlicna ideja - da vam TV nakon dva dana izgleda zabrljano kao da ste na njemu jeli burek. :D Pa svi koji imamo touchscreen telefone znamo kako nam izgledaju ekrani. Koliko god prali ruke koza ima svoju prirodnu masnocu pa iz tog razloga touchscreen nije nesto sto je bas svuda primenjlivo i prakticno.

vostani carice

pre 10 godina

Glupost.
Ok je da se deres -Pusti ER TE ES DVA da gledam fudbal, pa kad vidis da jos nije poceo jer traje skupstina opet -PUSTI EJCh BI O da odgledam kraj filma....

Ali ekrani osetljivi na dodir... C'mon... pa bice nam svima musavi televizori, a da ne pricam da treba da se ustaje iz fotelje.
Vec smo imali televizore na osetljive na dodir pa je dasa izmislio daljinski...

sLab

pre 10 godina

Naravno kao i kod Samsung pametnih telefona, ove funkcije na prvim modelima nece raditi tecno, vec ce bagovati, nece prepoznavati glas i prste, stvarace nervozu. Kasnije oni to unaprede...

Dusan

pre 10 godina

Zamisli vrtis kanale pola sata i svaki put govoris 'napred' i 'nazad'...Ili jos gore mlatis rukom levo desno!? Neka hvala, jedino sto zelim da pomeram dok gledam tv je prst.

MunzeLjux

pre 10 godina

Pre dve godine mi se pokvario stari TV koji sam odneo na smetliste i ostavio ga pored kontejnera.Nestao je za pola sata.U prodavnici tehnike sam ispisao cekove i postao ponosni vlasnik novog televizora sa LED tehnologijom,ma sta to znacilo.Rok isporuke je bio tri dana,pa smo kontaktirali porodicnog psihoterapeuta,da nas posavetuje kako da prezivimo tako dug period bez sarenog TV sveta.Nije nam dao neki pametan savet,osim sto se pozalio da je i sam bio u slicnoj situaciji i bas u tim danima se razveo od zene,a cerku je oterao od kuce jer mu je navodno pojela sutlijas sa cimetom.Za mene taj period nije bio tako dramatican.Saznao sam na primer da je moja zena divan sagovornik i da su stotine knjiga koje je procitala,uticale na njeno opste obrazovanje i kompetentno poimanje drustvenih trendova,kako politickih,tako i naucno-obrazovnih.Takodje sam saznao da cerka ima stabilnu vezu i da vec dve godine radi u jednos stranoj firmi za pristojnu platu.Sto se tice mog naslednika,on je koliko sam shvatio upisao treci fakultet na kome je do duse skolarina znatno niza nego na predhodna dva,i da je polozio vozacki ispit,te da redovno uzima moj auto i vozika se sa drustvom.Bilo mi je cudno kako dizelas trosi 17 litara,ali nisam imao vremena da idem kod majstora jer bi mi uvek pocinjao neki film ili utakmica.Hvala bogu TV je stigao i sve se vratilo u normalu,a kad izbije neki porodicni problem,ja samo prebacim na neku zabavnu emisiju i svi problemi nestanu.

R292

pre 10 godina

Stvarno glupo... ''Glasovnom komandom ćemo prebaciti kanal''. Neću bre da pričam, hoću da ćutim i da prebacujem kanale. Daljinski rules.

deki

pre 10 godina

Malo je nezgodno da u 1 nocu viknem xxx kanal, a zena spava pored mene :)
Kakav li ce pokret prstiju biti potreban da se prebaci na ovakav kanal, hmmmmm.

nostalgija

pre 10 godina

Daljinski nije samo uredjaj, daljinski je simbol autoriteta, način života u većini porodica. Kad ćale zaspi nad daljinskim, kad se organizuje hajka za daljinskim kad nestane kad treba da počne utakmica. Ma divota.

Ne pada mi na pamet da ja sad pipkam ekran, i pričam s televizorom.
Naravno, sve ovo je krajnje subjektivno i podržavam svaki napredak da naša deca sa novom tehnologijom imaju svoje neke rituale i uspomene.

антиципирам будућност

pre 10 godina

већ видим ситуацију када један хоће један програм а други нешто друго да гледа и давање гласовних команди, муж: 'еуроспорт', жена: 'турска серија', и тако у круг, а тв само мења и мења канале :)

stefan

pre 10 godina

cale mi cesto zaspi u dnevnoj sobi uz televizor, i onda ja treba da se derem na tv da mi promeni kanal, pa da probudim caleta i da me olesi kao konja.. neka hvala

Pera

pre 10 godina

Evo, na primer, ja sam nastavnik u školi. Ceo dan pričam i do uveče promuknem. Verujem da ima još zanimanja gde ljudi ceo dan koriste glas. Uveče mi ne bi palo na pamet da pričam s televizorom.

Hihi...

pre 10 godina

A sta se desi kad voditeljka lota pocne da izvlaci brojeve: 3, 7, 18, 22, 31, 37, 38. I dopunski broj 8.

Oni koji prate loto morat ce da vracaju na prvi kanal nakon svakog izvucenog broja :)

Branko Von Beca

pre 10 godina

Evo već se sad razmišljam da li da jedva čekam da kupim tv osetljiv na dodir, da bacim daljinski i da svaki čas ustajem i pipkam ekran....

Ili da kupim ovaj sa glasovnim komandama, i kakve sam sreće, da mi zapadne neki nagluvi primerak, pa da ceo komšiluk zna kad i šta gledam....

Tuzni tranzistor

pre 10 godina

Touchscreen na TV-u!? Odlicna ideja - da vam TV nakon dva dana izgleda zabrljano kao da ste na njemu jeli burek. :D Pa svi koji imamo touchscreen telefone znamo kako nam izgledaju ekrani. Koliko god prali ruke koza ima svoju prirodnu masnocu pa iz tog razloga touchscreen nije nesto sto je bas svuda primenjlivo i prakticno.

Dusan

pre 10 godina

Zamisli vrtis kanale pola sata i svaki put govoris 'napred' i 'nazad'...Ili jos gore mlatis rukom levo desno!? Neka hvala, jedino sto zelim da pomeram dok gledam tv je prst.

vostani carice

pre 10 godina

Glupost.
Ok je da se deres -Pusti ER TE ES DVA da gledam fudbal, pa kad vidis da jos nije poceo jer traje skupstina opet -PUSTI EJCh BI O da odgledam kraj filma....

Ali ekrani osetljivi na dodir... C'mon... pa bice nam svima musavi televizori, a da ne pricam da treba da se ustaje iz fotelje.
Vec smo imali televizore na osetljive na dodir pa je dasa izmislio daljinski...

VASA

pre 10 godina

Ja imam EI Spektra 75 iz 1975 godine i moram na TV dodirnuti dugme za menjanje kanala, a sad cu na Samsungu 40 godina novijem, da dodirujem ekran radi promene kanala...

Coco Bill

pre 10 godina

Moj EI Niš nema daljinac. Derem se na njega, al neće da promeni kanal, valjda nisam dovoljno glasan.
(Dejan, 25. decembar 2013 12:23)

Eeee, a možda ne razume ako pričaš po beogradski ?!

pera peric

pre 10 godina

da li se secate Djurinih carolija i skeca sa daljinskim?Kakav je to daljinski ako moram da ustanem i da ga uzmem.Zato sam ja smislio daljinski dovlakac daljinskog upravljaca........

nsdule

pre 10 godina

Sta???
Sad treba sebe da umotam u najlon.

I kako cu sad da se svadjam sa zenom?
Kad se lepo zna da je daljinski kod mene.

Strasno... Meni to ne treba :)))

Kadu

pre 10 godina

I moj stari TV je bio osjetljiv na dodir. Svaki put kad sam zelio da promijenim kanal, morao sam da ustanem i dodirnem dugme. Bio je osjetljiv i na otiske prstiju (pravi touch screen) koji su ostajali svaki put kad bi se djeca igrala u blizini... onda zena mora da "riba" onom magicnom krpom. Neka hvala. Ovaj novi Sony LED TV je savrsen. Izdignut je van domasaja djece, a imam i daljinski upravljac kako ne bih morao da ustajem i dodirujem bilo sta kako bih gledao utakmicu.

eki

pre 10 godina

i sts sad? ja pričam sa ženom i u razgovoru slučajno kažem: prva stvar koju treba da uradis! i on odma okrene na prvu? ajte molim vas! daljinac je zakon!

Danko

pre 10 godina

Глупост. Значи ја гледам утакмицу а жена с врата само викне 11 и оно ме пребаци на звезде гранда!!!

stara dobra vremena

pre 10 godina

Ahh.. ja sam i pre pojave daljinskih, koristio metalnu garnisnu od zavese i time nabadao dugmice po tv!
Tacno sam znao da ce odumreti daljinski.
Nema nista od tog, da pricam sa tv, pored blebetave zene, nego u podrum po garnisnu, nema druge ...

Aleksandar

pre 10 godina

Čekaj,treba da kupim tv od ne znam koliko hiljada evra da bih pričao sa njim?Pa ja se na ovu moju kršinu derem samo tako dok gledam sport,samo što on ponizno ćuti.Još mi fali da se tv svađa samnom,pa da ga razbijem.

Goran Vuckovic

pre 10 godina

Kao neko kome je posao izmedju ostalog i dizajniranje interfejsa, predvidjam da će ova tehnologija, pre zaživeti na nekom drugom polju (gde ima smisla) ili kao dodatak koji se retko koristi. Zamislite koliko će biti prljav ekran nakon vrlo kratkog korišćenja ili zamislite sebe kako ležite u krevetu, dremljivi, i dovikujete se sa televizorom.

Srdjan

pre 10 godina

Ugostim goste i krene konverzacija. Dugo se nismo videli i jedva cekamo da se ispricamo. To ceka i moj televizor. Pomno slusa svaku rec i reaguje na sebi znan nacin.
Drugo zamisli kad si bolestan pa treba da mu govoris aje menjaj kanale tamo amo...
Ma ludilo...

montoya

pre 10 godina

koja glupost, pa sta ako mogu da pipam ekran, ako vec dodjem do njega ja sam vec ustao a?, a druo da pricam sa tv om, ma dajjj, a sta kad pojacam glasno on ce kao da cuje, koje gluposti i glupe ideje

Nikola

pre 10 godina

Haha, kakva je razlika da li cu se dici uz kreveta i pipnuti dugme za sledeci kanal ili ekran? Koja glupost. I to mi je kao napredak.

Sto se tice glasovnih komandi, koristicu ih isto koliko i na telefonu - nimalo.

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

PROSJAK

pre 10 godina

Treba Mobilni telefon sa USB konektovati na SAMSUNG TV, pa sa Fiksnim telefonom pozvati Mobilni i reci koji kanal hoces, da se ne bih derendao na TV !!

Igor

pre 10 godina

Kao prvo, korišćenje glasa i daljinskog upravljanja rukom je jako nepraktično i trebaće još dosta vremena i unapređenja da bi to bilo to. Imao sam prilike da se igram sa jednim Samsung "smart" televizorom i nije bilo jednostavno odabrati bilo šta rukom, a putem glasa isto tako moraš par puta da vikneš glasno da bi TV prepoznao to. Kao drugo, daljinski upravljači nema šanse da nestanu, pre svega jer su praktični i zato što ljudi koji gledaju TV imaju moć menjanja kanala :) Šta mislite kako će izgledati kad svi počnu da viču na TV da promeni kanal? Ono što će se verovatno desiti je da će sve veći broj mobilnih ("smart") uređaja početi da se koriste kao daljinci, jer postoji sve više aplikacija za tako nešto (XBMC na primer).

kobaz1987

pre 10 godina

Milijas izvodi korner a sve delije uglas: "Prebaci prvu" ili "Prebaci na drugu". Leti, kada su prozori otvoreni, mozda cemo moci da silnim dranjem i komsijama menjamo kanale ili da ih ukljucujemo pokretom ljudima koji zive u prizemlju i pojacavamo "do daske"... Vragolast izum, nema sta.

sLab

pre 10 godina

Naravno kao i kod Samsung pametnih telefona, ove funkcije na prvim modelima nece raditi tecno, vec ce bagovati, nece prepoznavati glas i prste, stvarace nervozu. Kasnije oni to unaprede...

Tubara

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da se derem na TV ili kao mahnit mašem rukama samo da bih promenio kanal. Nema smisla menjati one stvari koje su savršeno praktične takve kakve su. Ali dobro Samsung je ipak kralj besmislenih "inovacija" koje nikome nisu potrebne i služe samo za naduvavanje cene uređaja.

Vid'la zaba gde se konj potkiva...

pre 10 godina

Lele, zamislite sad kako ce da se nasekira onaj ko je pljunuo vise desetina hiljada evra za inaj "zakrivljeni" TV, kad ono stiglo nesto novije!
Nadam se da ce javiti gde ce baciti taj stari model, da se bar neko ovajdi.

Zoran

pre 10 godina

Da, pricas sa nekim is[pred TV, odmahnes rukom a ono se ugasi TV ili promenui kanal - a ti snimas emisiju. Ili dreknes neku komandu iz druge sobe onom u slusalici, kad ono u detetovoj sobi se promenio kanal, dete place, a zena kune pocev od Samsunga, preko japanaca(na zna da Samsung niej japanski)do tebe sto ne ume normalno da razgovara nego vice.

Gradjanin

pre 10 godina

Ja imam 5 ukucana.Kako ce da prepozna svih pet.I zamisli da gledas utakmicu a zena vikne program dva a deca program deset a bab aprogram trideset. Ovako scepas daljinac i ne das nikome Video sau tehnomanijionajLG zakrivleni.Kosta 10 hiljada evra.Koja budala ce to da plati. U stvari svakaroba ima svog kupca. za 3-4 godine ovi ce da kostaju 300 evra. N e treba se na svaku novotariju i glupost pecati

Tihomir

pre 10 godina

Ozvaničeni kretenizam! Kao onomad kad onomad siroti Milorad Pavić, želeći da se predstavi kao veliki inovator i futurist, objašnjavajući nam šta su prednosti čitanja njegovih elektronskih knjiga na (običnom) kompjuteru, reče, svojim kaluđerskim glasom: "Vi možete, jednostavnim pokretom miša, da čitate knjigu odakle hoćete"(sic!). Ne objasni nam pritom koja je razlika od papirne knjige koju, jednim pokretom prsta, možeš da otvoriš na kojoj god hoćeš strani...

PPeca@SER

pre 10 godina

"Daljinski upravljac" se tako zove jer je uvek daleko... ili stoji na TV, ili je negde ispred... Lajkujem svaku mogucnost android uredjaja koji mogu da kontrolisu funkcije TV-a.

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

Bigrabbit

pre 10 godina

A da nije to malo zamorno ćaskati sa tv-om i sl? Poenta je u kliktanju po meni, jer nije svakom do priče kad sedne u fotelju. A šta se dešava ako mama u istoj sobi uči dete množenju? Ili ću morati svaki put da se izlogujem za priču sa tv kutijom, da bi nakon toga sela supruga i ulogovala se na njen glas, mislim, stvarno ne znam... Ponekad mi je drago što smo toliko daleko od nekih stvari.

brzi

pre 10 godina

godine su trebale da prodju da iz fotelje upraljamo tv...sad cemo opet ustajati da prebacimo kanal i opet razgovarati sa spravom...evolucija je ponekad cudna

kiza

pre 10 godina

I ja sam za daljinac,ima mnogo razloga.
Nego, mene brine nesto drugo,svaka serija TV-a je sve tanja,kako ce nase Bake da stavljaju "strikano" na TV.

milan

pre 10 godina

Tehnologija je vec u kucama i zove se xbox. Prepoznaje ti lice sa udaljenosti od 4-5 metara, automatski loguje tvoj profil sa tvojim podesavanjima. Smanjujes/pojacavas zvuk glasom, palis, gasis. Kazes skype, upali ti skype, ima jako finu kameru, youtube, snimanje programa, stream itd itd.

clara

pre 10 godina

da.da. kada se žaba adaptira na glasovne komande "pametnom aparatu" sledeći korak je dizanje temperature pa će "pametni aparat" žabi sam birati programe, preporuka-zapovest "good for you!" a epilog će biti "and they lived happily ever after" kao u filmu "Loganovo bekstvo"

BEDNIK

pre 10 godina

Pocetkom 70-ih je izasao zagrebacki RIZ TV sa prvim ekranom sa linijskih 3 boje (crvena, zelena i plava), a ne tri tacke, pa je taj TV imao 8 senzora za menjanje kanala, a koji reaguje ako na njega stane muva i promeni kanal. Sad ce muve da staju na Ekran od Novog Samsunga i menjaju kanale...

bl

pre 10 godina

Ko u porodici ima daljinski ima vlast nad televizorom. Bez daljinskog, nastaje anarhija. Šalu na stranu. Poslednje što želim u kući je da me kućni aparati prisluškuju!!!

Bojan

pre 10 godina

Nista od toga nece raditi kako treba. Nikada nisu umeli da neku inovativnu opciju urade do kraja kako treba, vec im sluzi samo za reklame (sajmove i vesti) i za listu specifikacija. Imam njihov high-end televizor i softver me svaki dan razocarava. Umeju hardver da naprave vrhunski (dizajn im je kiceraj koji dosadi posle nedelju dana) u smislu kvaliteta panela itd. , ali softver...Ni S od "smarta". Kupicu sledeci put LG definitivno.

Pedja

pre 10 godina

Već vidim gomilu tužbi u najavi ako ovo se supusti u komercijalnu upotrebu, od strane mnogobrojnih udruženja gluvonemih i ostalih. Pa više će Samsung da pukne para na sudske sporove i naknade nego što će imati koristi od ove tehnologije.

Nema tu...

pre 10 godina

Nije baš da u žaru nekog razgovora kažeš recimo 'dva', a tv sam prebaci... Postojaće neka rečenica kojom se taj sistem aktivira pa onda kažeš broj ili šta već... Xbox 360 ima nešto slično već nekoliko godina sa kinectom ali prvo se izgovori 'xbox' pa kad sistem to prepozna pokaže se ikonica mikrofona na tv-u pa mu onda pričaj šta te muči...

Rob nl

pre 10 godina

Imam samsung smart tv, serija 8500 i postoje opcije upravljanja glasom i mahanjem rukom.
Problem je kada neko prodje sobom da nesto dohvati ili nesto malo glasnije izgovori.
Jedino sve funkcionise besprekorno kada ste sami.

dusann

pre 10 godina

a saltanje u krug 100kanala pa opet iz pocetka,a svadje supruznika oko toga kod koga ce biti daljinski,a ono kad se iznervirash za vreme tekme pa sa daljincem gadjash tv....sve to ce da nestane,ne ja ovo ne shvatam sretna vremena lagano prolaze bice smaka sveta.

Sava

pre 10 godina

Ovi televizori se već prodaju u Švajcarskoj. Kupio sam ogromni od 75 zola ili 191cm, cena 5000 franaka! Fantastičan uredjaj, pravi dozivljaj pogotovu za praćenje sporta pošto sam ja za sport pomalo zaladjen! Jedva čekam Novaka da krene!

Digitalni mis

pre 10 godina

Auh, ovi ce biti interesantno, po prvi put ce se nesto zaista i dogoditi kada vaskolika srbadija pocne da se dere na televizor tokom utakmica, igraci definitivno nece igrati bolje nakon dernjave, ali polako, tehnologija napreduje. :D

NEW

pre 10 godina

Ovo Samsung naziva novitetom? Ova tehnologija se vec duze vreme koristi ispred ekrana. Pokretima se selektuje i pretrazuje uveliko. Samo Samsung moze svoje fanove ovim da napali, a bojim se da ce biti "savrseni" kao njihov Gear sat.

Rango

pre 10 godina

Ne kontam kako ovo planiraju izvesti jer još uvijek nisu u stanju da u svojim telefonima naprave dobar software za prepoznavanje glasa, čak i na flagship modelima poput S4, Google Now radi mnogo bolje od njihove aplikacije. Mislim da ce takav TV biti prilično smiješan, bar ako ga predstave već sljedeće godine, jer još uvijek nisu završili tehnologiju.

nikola1993

pre 10 godina

bilo bi dobro kad bi mogo da radi i na daljinac i glasovnom komandom. pa da ti izaberes koju ces koristiti. jedno koristis a drugo zakljucas.

Sava

pre 10 godina

Ovi televizori se već prodaju u Švajcarskoj. Kupio sam ogromni od 75 zola ili 191cm, cena 5000 franaka! Fantastičan uredjaj, pravi dozivljaj pogotovu za praćenje sporta pošto sam ja za sport pomalo zaladjen! Jedva čekam Novaka da krene!

MunzeLjux

pre 10 godina

Pre dve godine mi se pokvario stari TV koji sam odneo na smetliste i ostavio ga pored kontejnera.Nestao je za pola sata.U prodavnici tehnike sam ispisao cekove i postao ponosni vlasnik novog televizora sa LED tehnologijom,ma sta to znacilo.Rok isporuke je bio tri dana,pa smo kontaktirali porodicnog psihoterapeuta,da nas posavetuje kako da prezivimo tako dug period bez sarenog TV sveta.Nije nam dao neki pametan savet,osim sto se pozalio da je i sam bio u slicnoj situaciji i bas u tim danima se razveo od zene,a cerku je oterao od kuce jer mu je navodno pojela sutlijas sa cimetom.Za mene taj period nije bio tako dramatican.Saznao sam na primer da je moja zena divan sagovornik i da su stotine knjiga koje je procitala,uticale na njeno opste obrazovanje i kompetentno poimanje drustvenih trendova,kako politickih,tako i naucno-obrazovnih.Takodje sam saznao da cerka ima stabilnu vezu i da vec dve godine radi u jednos stranoj firmi za pristojnu platu.Sto se tice mog naslednika,on je koliko sam shvatio upisao treci fakultet na kome je do duse skolarina znatno niza nego na predhodna dva,i da je polozio vozacki ispit,te da redovno uzima moj auto i vozika se sa drustvom.Bilo mi je cudno kako dizelas trosi 17 litara,ali nisam imao vremena da idem kod majstora jer bi mi uvek pocinjao neki film ili utakmica.Hvala bogu TV je stigao i sve se vratilo u normalu,a kad izbije neki porodicni problem,ja samo prebacim na neku zabavnu emisiju i svi problemi nestanu.

Pedja

pre 10 godina

Već vidim gomilu tužbi u najavi ako ovo se supusti u komercijalnu upotrebu, od strane mnogobrojnih udruženja gluvonemih i ostalih. Pa više će Samsung da pukne para na sudske sporove i naknade nego što će imati koristi od ove tehnologije.

PPeca@SER

pre 10 godina

"Daljinski upravljac" se tako zove jer je uvek daleko... ili stoji na TV, ili je negde ispred... Lajkujem svaku mogucnost android uredjaja koji mogu da kontrolisu funkcije TV-a.

montoya

pre 10 godina

koja glupost, pa sta ako mogu da pipam ekran, ako vec dodjem do njega ja sam vec ustao a?, a druo da pricam sa tv om, ma dajjj, a sta kad pojacam glasno on ce kao da cuje, koje gluposti i glupe ideje

nostalgija

pre 10 godina

Daljinski nije samo uredjaj, daljinski je simbol autoriteta, način života u većini porodica. Kad ćale zaspi nad daljinskim, kad se organizuje hajka za daljinskim kad nestane kad treba da počne utakmica. Ma divota.

Ne pada mi na pamet da ja sad pipkam ekran, i pričam s televizorom.
Naravno, sve ovo je krajnje subjektivno i podržavam svaki napredak da naša deca sa novom tehnologijom imaju svoje neke rituale i uspomene.

Hihi...

pre 10 godina

A sta se desi kad voditeljka lota pocne da izvlaci brojeve: 3, 7, 18, 22, 31, 37, 38. I dopunski broj 8.

Oni koji prate loto morat ce da vracaju na prvi kanal nakon svakog izvucenog broja :)

sLab

pre 10 godina

Naravno kao i kod Samsung pametnih telefona, ove funkcije na prvim modelima nece raditi tecno, vec ce bagovati, nece prepoznavati glas i prste, stvarace nervozu. Kasnije oni to unaprede...

R292

pre 10 godina

Stvarno glupo... ''Glasovnom komandom ćemo prebaciti kanal''. Neću bre da pričam, hoću da ćutim i da prebacujem kanale. Daljinski rules.

Pera

pre 10 godina

Evo, na primer, ja sam nastavnik u školi. Ceo dan pričam i do uveče promuknem. Verujem da ima još zanimanja gde ljudi ceo dan koriste glas. Uveče mi ne bi palo na pamet da pričam s televizorom.

Digitalni mis

pre 10 godina

Auh, ovi ce biti interesantno, po prvi put ce se nesto zaista i dogoditi kada vaskolika srbadija pocne da se dere na televizor tokom utakmica, igraci definitivno nece igrati bolje nakon dernjave, ali polako, tehnologija napreduje. :D

VASA

pre 10 godina

Ja imam EI Spektra 75 iz 1975 godine i moram na TV dodirnuti dugme za menjanje kanala, a sad cu na Samsungu 40 godina novijem, da dodirujem ekran radi promene kanala...

stefan

pre 10 godina

cale mi cesto zaspi u dnevnoj sobi uz televizor, i onda ja treba da se derem na tv da mi promeni kanal, pa da probudim caleta i da me olesi kao konja.. neka hvala

deki

pre 10 godina

Malo je nezgodno da u 1 nocu viknem xxx kanal, a zena spava pored mene :)
Kakav li ce pokret prstiju biti potreban da se prebaci na ovakav kanal, hmmmmm.

Tuzni tranzistor

pre 10 godina

Touchscreen na TV-u!? Odlicna ideja - da vam TV nakon dva dana izgleda zabrljano kao da ste na njemu jeli burek. :D Pa svi koji imamo touchscreen telefone znamo kako nam izgledaju ekrani. Koliko god prali ruke koza ima svoju prirodnu masnocu pa iz tog razloga touchscreen nije nesto sto je bas svuda primenjlivo i prakticno.

Tubara

pre 10 godina

Ne pada mi na pamet da se derem na TV ili kao mahnit mašem rukama samo da bih promenio kanal. Nema smisla menjati one stvari koje su savršeno praktične takve kakve su. Ali dobro Samsung je ipak kralj besmislenih "inovacija" koje nikome nisu potrebne i služe samo za naduvavanje cene uređaja.

milan

pre 10 godina

Tehnologija je vec u kucama i zove se xbox. Prepoznaje ti lice sa udaljenosti od 4-5 metara, automatski loguje tvoj profil sa tvojim podesavanjima. Smanjujes/pojacavas zvuk glasom, palis, gasis. Kazes skype, upali ti skype, ima jako finu kameru, youtube, snimanje programa, stream itd itd.

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

nsdule

pre 10 godina

Sta???
Sad treba sebe da umotam u najlon.

I kako cu sad da se svadjam sa zenom?
Kad se lepo zna da je daljinski kod mene.

Strasno... Meni to ne treba :)))

антиципирам будућност

pre 10 godina

већ видим ситуацију када један хоће један програм а други нешто друго да гледа и давање гласовних команди, муж: 'еуроспорт', жена: 'турска серија', и тако у круг, а тв само мења и мења канале :)

Srdjan

pre 10 godina

Ugostim goste i krene konverzacija. Dugo se nismo videli i jedva cekamo da se ispricamo. To ceka i moj televizor. Pomno slusa svaku rec i reaguje na sebi znan nacin.
Drugo zamisli kad si bolestan pa treba da mu govoris aje menjaj kanale tamo amo...
Ma ludilo...

Goran Vuckovic

pre 10 godina

Kao neko kome je posao izmedju ostalog i dizajniranje interfejsa, predvidjam da će ova tehnologija, pre zaživeti na nekom drugom polju (gde ima smisla) ili kao dodatak koji se retko koristi. Zamislite koliko će biti prljav ekran nakon vrlo kratkog korišćenja ili zamislite sebe kako ležite u krevetu, dremljivi, i dovikujete se sa televizorom.

clara

pre 10 godina

da.da. kada se žaba adaptira na glasovne komande "pametnom aparatu" sledeći korak je dizanje temperature pa će "pametni aparat" žabi sam birati programe, preporuka-zapovest "good for you!" a epilog će biti "and they lived happily ever after" kao u filmu "Loganovo bekstvo"

BEDNIK

pre 10 godina

Pocetkom 70-ih je izasao zagrebacki RIZ TV sa prvim ekranom sa linijskih 3 boje (crvena, zelena i plava), a ne tri tacke, pa je taj TV imao 8 senzora za menjanje kanala, a koji reaguje ako na njega stane muva i promeni kanal. Sad ce muve da staju na Ekran od Novog Samsunga i menjaju kanale...

Zoran

pre 10 godina

Da, pricas sa nekim is[pred TV, odmahnes rukom a ono se ugasi TV ili promenui kanal - a ti snimas emisiju. Ili dreknes neku komandu iz druge sobe onom u slusalici, kad ono u detetovoj sobi se promenio kanal, dete place, a zena kune pocev od Samsunga, preko japanaca(na zna da Samsung niej japanski)do tebe sto ne ume normalno da razgovara nego vice.

Tihomir

pre 10 godina

Ozvaničeni kretenizam! Kao onomad kad onomad siroti Milorad Pavić, želeći da se predstavi kao veliki inovator i futurist, objašnjavajući nam šta su prednosti čitanja njegovih elektronskih knjiga na (običnom) kompjuteru, reče, svojim kaluđerskim glasom: "Vi možete, jednostavnim pokretom miša, da čitate knjigu odakle hoćete"(sic!). Ne objasni nam pritom koja je razlika od papirne knjige koju, jednim pokretom prsta, možeš da otvoriš na kojoj god hoćeš strani...

Dusan

pre 10 godina

Zamisli vrtis kanale pola sata i svaki put govoris 'napred' i 'nazad'...Ili jos gore mlatis rukom levo desno!? Neka hvala, jedino sto zelim da pomeram dok gledam tv je prst.

kobaz1987

pre 10 godina

Milijas izvodi korner a sve delije uglas: "Prebaci prvu" ili "Prebaci na drugu". Leti, kada su prozori otvoreni, mozda cemo moci da silnim dranjem i komsijama menjamo kanale ili da ih ukljucujemo pokretom ljudima koji zive u prizemlju i pojacavamo "do daske"... Vragolast izum, nema sta.

Gradjanin

pre 10 godina

Ja imam 5 ukucana.Kako ce da prepozna svih pet.I zamisli da gledas utakmicu a zena vikne program dva a deca program deset a bab aprogram trideset. Ovako scepas daljinac i ne das nikome Video sau tehnomanijionajLG zakrivleni.Kosta 10 hiljada evra.Koja budala ce to da plati. U stvari svakaroba ima svog kupca. za 3-4 godine ovi ce da kostaju 300 evra. N e treba se na svaku novotariju i glupost pecati

djole

pre 10 godina

Zasta ce mi televizor, koji je na dodir, da bih sedeo pored njega, da mi oci ispadnu? I sta trebam da se derem po kuci, da bih prebacio kanal. Smesno, bolje sa su povezli mobilni telefon i Tv, to bi bilo mnogo funkcionalnije.

Kadu

pre 10 godina

I moj stari TV je bio osjetljiv na dodir. Svaki put kad sam zelio da promijenim kanal, morao sam da ustanem i dodirnem dugme. Bio je osjetljiv i na otiske prstiju (pravi touch screen) koji su ostajali svaki put kad bi se djeca igrala u blizini... onda zena mora da "riba" onom magicnom krpom. Neka hvala. Ovaj novi Sony LED TV je savrsen. Izdignut je van domasaja djece, a imam i daljinski upravljac kako ne bih morao da ustajem i dodirujem bilo sta kako bih gledao utakmicu.

Branko Von Beca

pre 10 godina

Evo već se sad razmišljam da li da jedva čekam da kupim tv osetljiv na dodir, da bacim daljinski i da svaki čas ustajem i pipkam ekran....

Ili da kupim ovaj sa glasovnim komandama, i kakve sam sreće, da mi zapadne neki nagluvi primerak, pa da ceo komšiluk zna kad i šta gledam....

eki

pre 10 godina

i sts sad? ja pričam sa ženom i u razgovoru slučajno kažem: prva stvar koju treba da uradis! i on odma okrene na prvu? ajte molim vas! daljinac je zakon!

NEW

pre 10 godina

Ovo Samsung naziva novitetom? Ova tehnologija se vec duze vreme koristi ispred ekrana. Pokretima se selektuje i pretrazuje uveliko. Samo Samsung moze svoje fanove ovim da napali, a bojim se da ce biti "savrseni" kao njihov Gear sat.

Rob nl

pre 10 godina

Imam samsung smart tv, serija 8500 i postoje opcije upravljanja glasom i mahanjem rukom.
Problem je kada neko prodje sobom da nesto dohvati ili nesto malo glasnije izgovori.
Jedino sve funkcionise besprekorno kada ste sami.

vostani carice

pre 10 godina

Glupost.
Ok je da se deres -Pusti ER TE ES DVA da gledam fudbal, pa kad vidis da jos nije poceo jer traje skupstina opet -PUSTI EJCh BI O da odgledam kraj filma....

Ali ekrani osetljivi na dodir... C'mon... pa bice nam svima musavi televizori, a da ne pricam da treba da se ustaje iz fotelje.
Vec smo imali televizore na osetljive na dodir pa je dasa izmislio daljinski...

Igor

pre 10 godina

Kao prvo, korišćenje glasa i daljinskog upravljanja rukom je jako nepraktično i trebaće još dosta vremena i unapređenja da bi to bilo to. Imao sam prilike da se igram sa jednim Samsung "smart" televizorom i nije bilo jednostavno odabrati bilo šta rukom, a putem glasa isto tako moraš par puta da vikneš glasno da bi TV prepoznao to. Kao drugo, daljinski upravljači nema šanse da nestanu, pre svega jer su praktični i zato što ljudi koji gledaju TV imaju moć menjanja kanala :) Šta mislite kako će izgledati kad svi počnu da viču na TV da promeni kanal? Ono što će se verovatno desiti je da će sve veći broj mobilnih ("smart") uređaja početi da se koriste kao daljinci, jer postoji sve više aplikacija za tako nešto (XBMC na primer).

Bojan

pre 10 godina

Nista od toga nece raditi kako treba. Nikada nisu umeli da neku inovativnu opciju urade do kraja kako treba, vec im sluzi samo za reklame (sajmove i vesti) i za listu specifikacija. Imam njihov high-end televizor i softver me svaki dan razocarava. Umeju hardver da naprave vrhunski (dizajn im je kiceraj koji dosadi posle nedelju dana) u smislu kvaliteta panela itd. , ali softver...Ni S od "smarta". Kupicu sledeci put LG definitivno.

Coco Bill

pre 10 godina

Moj EI Niš nema daljinac. Derem se na njega, al neće da promeni kanal, valjda nisam dovoljno glasan.
(Dejan, 25. decembar 2013 12:23)

Eeee, a možda ne razume ako pričaš po beogradski ?!

Danko

pre 10 godina

Глупост. Значи ја гледам утакмицу а жена с врата само викне 11 и оно ме пребаци на звезде гранда!!!

Nikola

pre 10 godina

Haha, kakva je razlika da li cu se dici uz kreveta i pipnuti dugme za sledeci kanal ili ekran? Koja glupost. I to mi je kao napredak.

Sto se tice glasovnih komandi, koristicu ih isto koliko i na telefonu - nimalo.

Vid'la zaba gde se konj potkiva...

pre 10 godina

Lele, zamislite sad kako ce da se nasekira onaj ko je pljunuo vise desetina hiljada evra za inaj "zakrivljeni" TV, kad ono stiglo nesto novije!
Nadam se da ce javiti gde ce baciti taj stari model, da se bar neko ovajdi.

stara dobra vremena

pre 10 godina

Ahh.. ja sam i pre pojave daljinskih, koristio metalnu garnisnu od zavese i time nabadao dugmice po tv!
Tacno sam znao da ce odumreti daljinski.
Nema nista od tog, da pricam sa tv, pored blebetave zene, nego u podrum po garnisnu, nema druge ...

brzi

pre 10 godina

godine su trebale da prodju da iz fotelje upraljamo tv...sad cemo opet ustajati da prebacimo kanal i opet razgovarati sa spravom...evolucija je ponekad cudna

PROSJAK

pre 10 godina

Treba Mobilni telefon sa USB konektovati na SAMSUNG TV, pa sa Fiksnim telefonom pozvati Mobilni i reci koji kanal hoces, da se ne bih derendao na TV !!

pera peric

pre 10 godina

da li se secate Djurinih carolija i skeca sa daljinskim?Kakav je to daljinski ako moram da ustanem i da ga uzmem.Zato sam ja smislio daljinski dovlakac daljinskog upravljaca........

Aleksandar

pre 10 godina

Čekaj,treba da kupim tv od ne znam koliko hiljada evra da bih pričao sa njim?Pa ja se na ovu moju kršinu derem samo tako dok gledam sport,samo što on ponizno ćuti.Još mi fali da se tv svađa samnom,pa da ga razbijem.

Nema tu...

pre 10 godina

Nije baš da u žaru nekog razgovora kažeš recimo 'dva', a tv sam prebaci... Postojaće neka rečenica kojom se taj sistem aktivira pa onda kažeš broj ili šta već... Xbox 360 ima nešto slično već nekoliko godina sa kinectom ali prvo se izgovori 'xbox' pa kad sistem to prepozna pokaže se ikonica mikrofona na tv-u pa mu onda pričaj šta te muči...

Bigrabbit

pre 10 godina

A da nije to malo zamorno ćaskati sa tv-om i sl? Poenta je u kliktanju po meni, jer nije svakom do priče kad sedne u fotelju. A šta se dešava ako mama u istoj sobi uči dete množenju? Ili ću morati svaki put da se izlogujem za priču sa tv kutijom, da bi nakon toga sela supruga i ulogovala se na njen glas, mislim, stvarno ne znam... Ponekad mi je drago što smo toliko daleko od nekih stvari.

kiza

pre 10 godina

I ja sam za daljinac,ima mnogo razloga.
Nego, mene brine nesto drugo,svaka serija TV-a je sve tanja,kako ce nase Bake da stavljaju "strikano" na TV.

Rango

pre 10 godina

Ne kontam kako ovo planiraju izvesti jer još uvijek nisu u stanju da u svojim telefonima naprave dobar software za prepoznavanje glasa, čak i na flagship modelima poput S4, Google Now radi mnogo bolje od njihove aplikacije. Mislim da ce takav TV biti prilično smiješan, bar ako ga predstave već sljedeće godine, jer još uvijek nisu završili tehnologiju.

bl

pre 10 godina

Ko u porodici ima daljinski ima vlast nad televizorom. Bez daljinskog, nastaje anarhija. Šalu na stranu. Poslednje što želim u kući je da me kućni aparati prisluškuju!!!

dusann

pre 10 godina

a saltanje u krug 100kanala pa opet iz pocetka,a svadje supruznika oko toga kod koga ce biti daljinski,a ono kad se iznervirash za vreme tekme pa sa daljincem gadjash tv....sve to ce da nestane,ne ja ovo ne shvatam sretna vremena lagano prolaze bice smaka sveta.

nikola1993

pre 10 godina

bilo bi dobro kad bi mogo da radi i na daljinac i glasovnom komandom. pa da ti izaberes koju ces koristiti. jedno koristis a drugo zakljucas.